Лекарствата за снижаване на холестерола са сигурна рецепта за заболяване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

statins-disease

Статините… са най-често предписваните лекарства за снижаване на холестерола.

Всъщност, честотата на употребата им през последните години се е увеличила 4-кратно…Статистиката показва употреба от 8.8 процента през 1999-2000, и 34.1 процентна употреба през периода 2011-2012 година. Когато лекарят ви спомене, че трябва да пиете лекарство, вие вероятно се доверявате на преценката му. В крайна сметка той е експертът по медицина.

Никога не бихте очаквали да ви предписват лекарство, което не действа — още по-малко такова, свързано с други смъртоносни заболявания. Но именно това се случва…

ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Статините крадат зрението!

Скорошно изследване, публикувано в списанието JAMA Internal Medicine разгледа лечението със статини при 2867 хора на възраст от 65 години нагоре без анамнеза за сърдечно заболяване. Целта на учените беше да определят дали предписването на статини наистина предпазва от сърдечен удар, както често се твърди.

Изследователите оценяват двете групи, като участниците в едната взимали Pravachol (pravastatin) всеки ден, а тези в другата получавали обичайните грижи от страна на лекаря.

Заключенията на учените ще ви изненадат и шокират…

Те откриха, че между двете групи нямало никакви разлики. И всъщност в групата пила лекарствата имало повече смъртни случаи!

Лекарствата за снижаване на холестерола ни тровят на клетъчно ниво

Освен че има малко доказателства за ефикасността на лекарството, употребата на статини може да ви причини много повече вреда от полза.

Ето още четири причини, които силно да ви разтревожат…

1. Статините причиняват мускулни болки и проблеми

Изследователите доказаха, че статините водят до много различни неблагоприятни последици за мускулите — мускулни спазми, мускулна слабост, мускулни болки, заболявания на сухожилията и автоимунни заболявания.

И още нещо важно за отбелязване – сърцето е мускул!

2. Статините могат да ускорят появата на Паркинсон

Изследователите наскоро откриха сериозна връзка между употребата на статини и риска от Паркинсон, особено през първите 2.5 години от взимането на лекарствата, „което показва, че статините могат да способстват за възникването” на болестта на Паркинсон. Това определено противоречи на предишните изследвания, които се опитваха да намекват, че статините имат неврозащитна роля.

За онези от нас които знаем, че холестеролът е жизненоважно за мозъка хранително вещество, и че статините ограбват мозъка от него, осъзнаването, че статините не помагат на мозъка идва от само себе си. Мозъкът се нуждае от холестерол, за да образува нови нервни клетки и за да работят както трябва тези нервни клетки. И когато мозъкът е лишен от холестерол, нещата не вървят много добре там горе.

Измама: Лекарствата за снижаване на холестерола причиняват бързо остаряване, увреждане на мозъка и диабет

Ако сте притеснени да не се разболеете от Паркинсон, непременно добавете стимулиращите мозъка В витамини към нещата, които пиете за да поддържате здравето си. Почти всички В витамини са показали в изследвания, че ефикасно се борят с това заболяване.

3. Статините повишават риска от диабет тип 2

В голямо финландско изследване 8749 участника, нестрадащи от диабет и на възраст между 45-73 години, употребата на статини показва, че повишава риска от диабет тип 2 с 46 процента!

При хората пиещи статини, лекарството значително повишавало глюкозата в кръвта, снижавало инсулиновата чувствителност с 24 процента, и понижавало секретирането на инсулин с 12 процента. И въздействието на лекарството върху инсулиновата чувствителност и секретирането на инсулина били зависими от дозата — което означава, че колкото по-високи дози пие човек, толкова по-лоши могат да бъдат резултатите.

Ето какво да ядем за да преодолеем диабета без лекарства!

4. Статините повишават риска от инвазивен рак на гърдата

Изследване на населението установи, че жените от 55 до 74 годишна възраст пиещи статини в продължение на средно 10 години са застрашени от повече от двойно по-висок риск от рак на гърдата, особено от две инвазивни форми на рак на гърдата, инвазивен дуктален карцином и инвазивен лобуларен карцином.

Така че въпросът, който ни идва на ум е защо лекарите продължават да предписват тези лекарства след като ефикасността им е толкова малка и те дори са потенциално вредни?

Макар че този въпрос най-вероятно няма да получи отговор, най-важната стъпка за вас е да прецените кое е най-доброто за вас.

Плод, ефикасен колкото статините

Ако лекарят ви се опитва да ви предписва каквато и да било форма на лекарство, проучете нещата. Винаги има алтернативни възможности, които да подобрят здравето ви, възможности, които не са придружени от всички тези сериозни рискове за здравето!

от Джеда Денинг

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/cholesterol-drugs-prescription-for-disease/

Снимка: Happy ChannelБъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *