ПРЕДУПРЕЖДЕНИЕ: Статините крадат зрението!

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

statins-article-0-03E9E1E90000044D-451_468x286

Винаги ужасно се кефя на лекарите всезнайковци в традиционната медицина, които настояват, че използват „основаваща се на доказателства медицина” когато предписват лекарства като аспирина, за който току-що говорих, или статините, които днес се раздават като свирки на Новогодишен купон.

Също както е доказано научно, че ежедневният прием на аспирин вреди на повече хора в сравнение с онези, на които някога ще помогне, статините е доказано, че опропастяват повече животи, отколкото спасяват.

Ново изследване потвърждава, отново, че статините повишават риска от перде на очите.

В зависимост от това колко статини гълтате, те ще подсилят вероятността ви да заболеете от това лишаващо ви от зрение заболяване с от 7 до 27 процента, според новото изследване.

Статините работят, разбира се, като снижават нивата ви на LDL холестерола – така нареченият „вреден” холестерол. Но знаете ли, когато говорим за холестерол, такова нещо като „вреден” холестерол не съществува.

Тялото ви се нуждае както от LDL, така и от HDL холестерол – а една от функциите на LDL холестерола е, че той на практика премахва замъглеността в очите ви. Когато нивата на LDL холестерола паднат, очите ви се замъгляват.

И докато се усетите, вече ви е насрочена дата за операция от перде на очите.

Експерт, който видя това изследване, изрече скандалното твърдение, че всеки рано или късно така или иначе се урежда с перде на очите, така че що да не пиете статини. Предполагам, че според тази логика, той няма да има нещо против, ако статините ви убиват.

Нали рано или късно всички ще умрем, така или иначе.

Първо, той греши за пердето на очите – катарактът не е неизбежен, дори и да става по-вероятен със напредването на възрастта. Но ако пиете статини, пердето на очите може не само да стане неизбежно, но и да атакува на по-ранна от всякога възраст.

И второ, пердето на очите едва ли е единственият риск, свързан със статините. Те не е дори най-лошият ви риск – защото тези лекарства могат да причинят диабет, загуба на паметта и т.н. Те могат да повишат риска от сексуални проблеми, и разбира се, могат да доведат до сериозни и инвалидизиращи мускулни болки.

Ето защо е време за преосмилсяне на подхода ни към холестерола, особено към LDL холестерола, за което ще говорим отново скоро.

Очаквайте поредната статия за холестерола. Ако вярвате в „мита за холестерола”, няма да искате да я пропуснете!

С бога напред,

Д-р Марк Стенглър

Източник:

House Calls, WARNING: Your statin could be stealing your eyesight!

Снимка: www.dailymail.co.uk

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *