Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

The Finest Fruit and Vegetables On Display At The RHS Harvest Festival Show

Макар че лекарите безразборно раздуват изписването на лекарства за предпазване от сърдечни заболявания, изследователите в Англия намират, че те биха могли със същия успех да предписват на пациентите си един конкретен плод. Яденето по един от тези плодове дневно, показва тяхното изследване, може да предпази сърцето ви също така добре, както го правят статините – лекарствата за снижаване на холестерола.

Изследователи от Оксфордския университет откриха, че яденето по една ябълка на ден може да ви държи далече от кардиолозите, и вие можете да разчитате на това почти толкова, колкото ако взимате статини. А ябълките имат по-малко (ако въобще някакви) странични ефекти.

Ползите за сърцето от яденето на ябълки произтичат от фибрите, минералите, витамините и другите хранителни вещества в тях, както и от полезните фитохимикали.

Страничните ефекти от вземането на статини се изразяват в това, че някои хора, които ги пият могат да очакват мускулни болки и диабет, причинени от лечението с тях.

„Това изследване показва, че малките промени в начина на хранене, наред с повишена употреба на статини в населението като цяло могат значително да намалят съдовата смъртност”,  казват оксфордските учени.

Адам Бригс от Групата за здравни изследвания на Британската сърдечна фондация в Оксфорд казва: „Викторианците са били много прави, когато са измислили брилянтно ясния си и прост съвет за здравето: По ябълка на ден държи лекаря далече от мен”. Той просто показва колко ефикасни могат да бъдат малките промени в начина на хранене, и че както лекарствата, така и по-здравословният начин на живот могат да имат голямо значение в предпазването от сърдечни заболявания и удар. Макар че в момента никой на когото са предписани статини не трябва да ги заменя за ябълки, ние всички можем само да спечелим от яденето на повече плодове”.

Карл Лоу


Източник: Easy Health Options, The Fruit That Is As Good As A Statin, 20 December 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/the-fruit-that-is-as-good-as-a-statin/

Снимка: www.newsru.co.il

Прочетете също статията:

Шест опасни лекарства с рецепта, предизвикателство в абсолют

Царицата на плодовете предпазва дори и от рак

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

1 thought on “Плод, ефикасен колкото статините

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *