За пушачите: Храни и съвети за естественото изхвърляне на никотина от тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

nicotine

Никотинът е една от най-мощните субстанции в цигарите и пристрастява милиони. Ето няколко съвета за прочистване на организма и тялото от никотина, които да ви помогнат изцяло да се откажете от цигарите. Пушенето нанася много вреди на здравето,  особено на сърцето, белите дробове и черния дроб.

Пушенето уврежда здравето. Всички знаем това, но за някои хора е доста трудно да се разделят с този навик. Никотинът причинява бързо повишаване на кръвното и сериозно уврежда белите дробове. Освен това, дори и да спрете да пушите, ефектът, нанесен от никотина ще продължи да действа с години.

Когато изпушите една цигара, никотинът може много бързо да попадне в кръвотока, докато за изхвърлянето му от кръвта са необходими 6-8 часа и 48-72 часа за изхвърлянето му от тялото. По-голямата част от метаболизирания никотин се изхвърля с урината. Тялото ви се грижи да го филтрира и изхвърли. Но дори и след елиминирането на никотина, това не означава, че тялото е пречистено напълно. Вторичният продукт на никотина, котинин, остава в организма, защото тялото се нуждае от повече време за да го изхвърли, обикновено от 20 до 30 дни. Ето защо не е зле да помагате на тялото си да изхвърля всичкия никотин, който поглъщате при пушенето на цигари.

Следните храни изхвърлят никотина от тялото

Броколи

(а) Съдържа високи нива витамин В5 и С.

(б) Презареждайте се с витамин С като ядете броколи, което ще ви помогне и да поддържате добър метаболизм.

(в) Броколи съдържа съединение, което предпазва белите дробове от увреждането от токсините и спомага възстановяването им.

Още по темата: Нова причина да обичаме броколи

Сок от моркови

Ако пушите, трябва да знаете, че всеки път когато запалите цигара, никотинът от нея остава в тялото ви най-малко три дни. Никотинът също така уврежда кожата. Сокът от моркови е полезен за кожата и е богат на витамините А, С, К и В, които е доказано, че са ефикасни в премахването на никотина от тялото и за възстановяването на кожата.

Още за ползите от сока от моркови: 4 удивителни ползи от сока от моркови

Портокали

Най-известната субстанция, която спомага за изхвърлянето на никотина от кръвотока е витамин С. Портокалите са богати на витамин С, а пушачите страдат от недостиг на този жизнено важен витамин. Редовното консумиране на портокали подобрява метаболизма и облекчава стреса.

Киви

Този плод помага за елиминирането на никотина от тялото и го презарежда с витамините А, С и Е, които пушенето намалява.

Нар

Този червен и сочен плод помага на кръвообръщението и повишава кръвните клетки в тялото. За да намалите пристрастяването си към никотина, повишете консумацията си на нар.

Горски плодове

Горските плодове като ягодите помагат за „изхвърлянето” на никотина и на други вредни токсини от тялото.

Яжте много зеленчуци освен броколи. Това е правило, което се отнася за поддържането на доброто здраве като цяло. Но зеленчуци като патладжаните, фасула, краставиците и целината повишават пречистването на организма от токсини.

Яжте коприва. Тя съдържа много желязо и е полезна за имунната система.

Спанак

Спанакът е един от най-здравословните зеленчуци, защото е богат на витамини, особено на големи количества фолиева киселина. Яденето на спанак предоставя фолиева киселина на тялото, а тя прави вкуса на тютюна неприятен.

Чаят от борови иглички е доказал, че спомага за дезинфекцията на устата и гърлото, както и че спомага здравето на белите дробове като цяло.

Още за чая от борови иглички: Чай от борови иглички: Заредете тялото си с този необичаен убиец на рака

Вода

Водата е основата на живота, и ето какво прави тя за вас в този случай:

(а) Никотинът дехидратира тялото, така че пийте вода, за да го хидратирате отново. Пиенето на 8-12 чаши на ден е препоръчително за всеки.

(б) Вие се нуждаете се от вода за изхвърлянето на токсините от тялото си през кожата. Поддържането на водата в тялото на добро ниво помага за изхвърлянето на никотина с потта.

(в) Добавяйте лимонов сок във водата, той също прочиства организма от никотин

Още по темата: Лимонада против пушене 

Допълнителни съвети:

Коензим Кю-10 защитава клетките и белите дробове и сърцето което бива увредено от пушенето и никотина в кръвта.

Както споменахме, никотинът изчерпва витамин С от тялото. Освен яденето на храни богати на витамин С, разумно е също така да взимате хранителна добавка с витамин С.

Дишайте дълбоко! Насищайки кръвта си с много кислород, вие ще позволите на клетките на тялото си да работят с максимален капацитет за по-доброто му прочистване от токсините, включително и от никотина.

 

Източници:

http://blogs.naturalnews.com/smoke-6-foods-flush-nicotine-body-naturally/

http://simpleorganiclife.org/nicotine/

http://1mhowto.com/howto/how-to-remove-nicotine-from-your-organism/

Снимка: www.boliviatv.net

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *