Как да балансираме седемте си чакри за оптимално здраве

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

chakras-affirmations

Считате ли себе си за здрави? Щастливи? Невредими?

Ами ако ви кажа, че можете да изпитате всички тези чувства почти незабавно с помощта на лесно упражнение? Ще ми повярвате ли? Истината е че обикновените хора като вас и мен вече правим това лесно нещо, за да постигаме направо чудодейни резултати!

Искате ли да научите кое е то?

Става дума за благословяването на чакрите (или енергийните центрове) в тялото!

Без значение дали това е напълно ново за вас или от години пречиствате чакрите си, не спирайте да четете понеже онова което ще споделя с вас сега ще ви научи да забелязвате дали чакрите ви са разбалансирани, а след това точно как да ги балансирате напълно.

Когато енергията ни е в баланс, човек е отворен към неограничени възможности и потенциал и лесно създава здравото, щастливо и пълноценно бъдеще, за което мечтае!

Преди да започнем… думата „чакра” се превежда като кръг или колело и често се обозначава с кълбо цветна светлина. Лично аз съм открила, че най-добре балансирам чакрите си и благославям енергийните си центрове докато медитирам и че е лесно да си представям кълбо от искряща светлина за всяка от тях.

Като отваряме чакрите си, ние си позволяваме по-добро здраве и благополучие.  Целта е балансиране и отваряне на всичките ни чакри, с което създаваме равновесие в цялото си тяло.

Има 7 чакри и всяка от тях изпълнява определена цел. Някои въздействат на физическото ни здраве, а други въздействат на умствените ни качества. Разбирането на всяка една от тях ще ви доближи много повече до постигането на бликащо от енергия холистично здраве и за изцелението отвътре навън.

Всяка чакра има свое значение, така че е важно да знаем как всяка една от тях оперира. Има лесни физически действия, които можете да правите, както и положителни твърдения (афирмации) за чакрите, които можете да изричате, за да балансирате всеки конкретен енергиен център. Балансирането на чакрите може да е лесно и приятно дори за начинаещите! Не е необходимо да практикувате рейки или да сте експерт по медиация, за да усетите ползите от това чакрите ви да са балансирани и в цялостна хармония.

Рейки на вашето внимание

#1 Коренна чакра:  Аз съм

Тя ви сваля на земята и във физическия свят. Намира се в основата на гръбначния стълб (върху тазовото дъно) и е свързана с усещанията на страх и с оцеляването / примитивни ви инстинкти, особено относно пари и храна. Като отваряте кореновата си чакра, вие ще сте повече физически осъзнати и ще се чувствате по-здрави и сигурни.

Симптоми на дисбаланс: Страдате от силно усещане за липса, депресия, тревожност, високо кръвно налягане или проблеми с надбъбречните жлези или бъбреците.

Метод на лечение: Ходете боси, взаимодействайте с природата, яжте червени на цвят храни, представяйте си червена искряща топка енергия в основата на гръбначния си стълб. Усещайте се свързани със Земята, понеже това ще ви даде по-силно усещане за свързаност и безопасност. След което си повтаряйте следното…

Утвърждаване на кореновата чакра: Аз съм свързан/а със Земята и отворен/а за положителната енергия, която преминава през мен.

Балансирайте кореновата си чакра за нула време

#2 Сакрална чакра: Чувствам

Грижи се за чувства на желание, особено в сферата на взаимоотношенията, сексуалността и интимността. Разположена е в ниската част на корема на три пръста под пъпа и въздейства на репродуктивните органи.

Симптоми на дисбаланс: Привличате партньори, които не ви подхождат, тревожите се за намирането на идеалния си партньор, прекалено емоционални сте или сдържани или се чувствате виновни относно половия си нагон.

Метод на лечение: Опитайте нещо ново, включете в храната си оранжеви плодове и зеленчуци, суров мед и ядки, и използвайте етерични масла (аромати като риган и роза), за да деблокирате тази чакра. Друг лесен начин да отворите сакралната си чакра е да танцувате и да движите тялото си! След това визуализирайте оранжева блестяща топка енергия ниско около корема си и си повтаряйте…

Утвърждаване на сакралната чакра: Чувствам страст към живота си и съм уверен/а в това кой/я съм.

#3 Чакра на слънчевия сплит: Върша

Грижи се за чувствата на вътрешна сила, жизненост и самоконтрол. Намира се между ребрата и пъпа и е свързана с черния дроб, панкреаса, храносмилателната система и други органи в тази част на тялото. Когато тази чакра е отворена, усещането ви за Аза, волята и самоуважението ви е здравословно и балансирано.

Симптоми на дисбаланс: Борите се с емоционални и свързани с енергията проблеми, чувствате се недостойни и като жертва, затруднявате се във вземането на решения и имате ниско самочувствие.

Метод на лечение: Движете се, правете разходки под слънцето, седете пред лагерен огън, яжте жълти храни и зърнени храни (като лимони, царевица и жълти круши), използвайте етерични масла от джинджифил и лайка, местете искряща топка нагоре до слънчевия си сплит и си представяйте, че тя приема златисто жълт цвят и нараства на размер, докато си повтаряте…

Утвърждаване на чакрата на слънчевия сплит: Мога да направя всичко, което си поставя за цел и заслужавам всичко което Вселената има да предложи.

#4 Чакра на сърцето: Обичам

Обема в себе си чувства като любов, състрадание, приемане, самоуважение и прошка. Намира се в средата на гърдите и спомага действието на сърцето, белите дробове и кръвообръщението.

Това е една от най-важните чакри понеже трябва да е отворена и в състояние на благодарност, за да получава от Вселената.

Симптоми на дисбаланс: Можете да действате егоистично, ревниво, гневно и сте предразположение към конфронтация и борба.

Метод на лечение: Фокусирайте се върху любовта, отваряне на сърцето си за другите, като сте открити към емоциите си, яжте зелени листни зеленчуци, пийте зелен чай и си представяйте огромна зелена топка енергия в гърдите си докато си повтаряте…

Утвърждаване на чакрата на сърцето: Обичам живота си и имам милост към всички хора в него.

#5 Чакра на гърлото: Говоря

Грижи се за комуникацията, речта, самоизразяването, истината и творчеството. Тя подслонява белите дробове и дихателната ви система. Отварянето на тази чакра е много важно, особено когато става дума за житейски опит, понеже ще искате да се чувствате удобно докато изразявате себе си и да общувате ефективно.

Симптоми на дисбаланс: Може да изпитвате чувства, че на никого не му пука за онова, което имате да кажете, имате усещането, че хората лъжат, че не може да им се вярва или че са неверни, имате лоши умения да слушате/говорите, неспособност да общувате или да изразявате себе си, щитовидни проблеми, астма или бронхит.

Метод на лечение: Пейте, запишете се в хор, пийте сокове и много вода, яжте суров мед и повече плодове, изразявайте себе си като казвате какво ви мъчи или си водите дневник, и си представяйте искряща топка синя светлина в шията и околната част на тялото си, докато си повтаряте…

Утвърждаване на чакрата на гърлото: Изразявам себе си честно и вярвам, че Вселената ще благослови този енергиен център за най-голямото добро.

#6 Чакра на третото око: Виждам

 

Помага с интуицията, проницателността, осъзнатостта и възприятието. Намира се между очите в центъра на челото и въздейства върху хипофизната жлеза, очите, ушите и носа. Това е чакрата, която търси духовност и значението на живота.

Симптоми на дисбаланса: Чувствате неяснота относно целта на живота си, чувствате се нерешителни, лесно се обърквате или сте невнимателни с другите.

Метод на лечение: Освободете въображението си, така че да си представяте живота, който искате, медитирайте, практикувайте артистична професия и си представяйте оцветена в индиго блестяща топка, която се движи към центъра на челото ви и си казвайте…

Утвърждаване на чакрата на третото око: Зная целта на живота си и съм отворен/а за постигането на нова мъдрост.

#7 Чакра на върха на главата (короната): Разбирам

Фокусира се върху просветлението, вдъхновението, доверието, щастието и свързването с върховния източник. Тя се намира на самия връх на главата и е вашия прозорец за свързване с духовността и истинското блаженство. Когато тази чакра е отворена и балансирана, това е начин за нас да се свързваме със себе си и с източника.

Симптоми на дисбаланс: Объркване, прекомерно анализиране, самотност, мигрени, главоболия, депресия.

Метод на лечение: Излизайте на открито и дишайте свежия въздух дълбоко, усещайте слънцето върху лицето си, вдъхновявайте се, правете неща, които ви карат да се чувствате щастливи и положителни, визуализирайте и си представяйте красива виолетова или бяла искряща топка енергия, докато мислите…

Утвърждаване на чакрата на върха на главата: Отворен/а съм към Вселената и към божественото, което свързва всички хора и всички неща.

Целебни мантри и въздействието им върху чакрите

Ако откривате който и да било от тези симптоми в живота си, започнете да отделяте по няколко минути на ден за балансирането и благословяването на чакрите си за постигане на най-голямото добро. Готиното е че можете също така да действате, така че да изпращате положителна енергия на други хора, за да помагате за балансирането и на техните чакри.

Дори и да не забележите каквото и да било на момента, не се отказвайте!

Настройването на тези енергийни центрове не отнема дълго, а когато това стане, вие ще усетите ГОЛЯМА положителна промяна в начина, по който се чувствате.

Натали Ледуел

 

Източник:

http://www.mindmovies.com/blogroll/7-chakra-healing-affirmations-for-optimal-health?data4=170801_BL

Снимка: Shiva Nirvana Jewelry and Giftsъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *