Целебни мантри и въздействието им върху чакрите

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

mantra ra ma 0.01_0.01_0.11_0.13_480_492_csupload_43744606

Казва се, че без здраве ние нямаме нищо. Животът не е така приятен, не можем да изпитаме пълния му блясък и често се депресираме или ядосваме. Ако тази нагласа на мислене продължава да надделява, здравето се влошава дори още повече. Създадете ли емоционален подем в ума си, ще създадете и физическо подобрение. Именно за това се използват целебните мантри.

Оздравяването не е ограничено във физическото тяло. Умът и тялото не могат да бъдат разделени, така че за да оздравее тялото, умът също трябва да оздравее. Тялото или умът оздравява първо? Когато не сте сигурни, лекувайте ума първо и тялото ще го последва. Да, състоянието на тялото влияе върху състоянието на ума, но човек винаги иска да стигне до източника на заболяването – умът – за да си подсигури пълно излекуване.

Чували сте, че „смехът е най-доброто лекарство”. Вярно е самата истина! Когато се смеете, вие сте в положителна, щастлива нагласа на ума. Когато плачете или сте ядосани, нагласата на ума ви е отрицателна. Следователно – ако сте щастливи, вие се лекувате.

Щастието, като всяко друго чувство е вибрация на енергия. Ето защо състоянието на ума ви може да се повлияе от звук – като този на лечебните мантри. Мислете за лечебните мантри като за ехтящ камертон, който създава хармоничен резонанс в тялото и ума – облекчаващ, заливащ с енергия и променящ настроението.

Един начин за излекуване на ума и тялото е като се използва много силна древна целебна мантра. Тази мантра е по-известна като Ра Ма Да Са. Тя съдържа в себе си звуците на чакрите и помага за внасяне на енергия в тялото; това позволява свободното протичане на енергия през тялото и в същото време възстановява високата положителна вибрация на умствената и емоционална енергия. Ниските енергии на страха, гнева, разочарованието, болката и страданието могат да причинят блокирания и дисбаланси в чакрите. Звуците в тази мантра ще спомогнат за пренастройването на равновесието на системата и ще позволят на вродения в тялото оздравяващ механизъм да си върши работата.

Как да използваме целебните мантри

Мантрата се пее в този ред: Ра Ма Да Са Са Сай Со Хунг

notes ra ma da

 

Пейте монотонно всяка сричка високо, бавно и си позволете да усетите резонанса на всеки звук в тялото. Нека всяка сричка бъде едно пълно дълбоко издишане, което да даде на тялото ви достатъчно време да се настрои то в хармония с всеки звук.

Звуците на мантрата и техните значения:

  • РА символизира слънцето и огъня. Това е зареждаща с енергия честота (много необходима когато болка или заболяване ви карат да се чувствате изтощени физически, емоционално и умствено! Слънцето е източник на топлина, живот и енергия (и именно заради това жълтият цвят е енергизиращ цвят).
  • МА символизира луната и водата. Луната се свързва с това да сме отворени и отзивчиви (възприемчиви). Този звук ще ви помогне да се отворите към възможността да бъдете излекувани. Този звук (тази енергия) е отрезвяваща и успокоителна.
  • ДА представлява енергията на Земята. Това е заземяваща енергия, която ви помага да се чувствате спокойни и концентрирани. Тя също така ви стимулира за действие – да се погрижите за себе си, вместо да седите и да се оплаквате и да се депресирате относно състоянието си.
  • СА олицетворява безкрайността, въздуха и истинското естество на Вселената. Когато повторите Са, вие „изпращате” звука към Вселената. Ако повторите Са втори път, вие привличате лечебната енергия на Вселената вътре в себе си. Този звук се повтаря два пъти като начин за трансформиране на едно нещо в друго – в този случай болест в здраве.
  • САЙ е друг начин да изречете БОГ, което означава, че вие (човекът, който повтаря мантрата) имате божествена същност. Няма разделяне между създателя и създаденото от него; те са едно цяло.
  • СО олицетворява чувството ви за самоличност. Използвайки този звук вие заявявате, „Изцелявам се”.
  • ХУНГ е звук в две части. „Ху” означава живота на Бог, което е както създателят, така и създаденото от него (и означава, че Бог е всичко). Частта „нг” от звука се казва, че стимулира епифизната жлеза, която се счита, че е центърът на божественото в тялото. Заедно Хунг означава „Аз съм Това” или „Аз съм Ти” – означаващо, че вие имате същите съзидателни, целебни и божествени сили като съзнанието, което ви е създало (и в същото време Е вас).

Тези свещени звуци действат за всеки и всички. Няма ограничения кога да пеете мантрата. Тя въздейства на физическо, емоционално, умствено и духовно ниво и преминава през всички културни и езикови бариери (не е необходимо наистина да знаете значението на звуците – вибрацията сама по себе си е достатъчна, за да спомогне оздравяването).

Мантрата всъщност въздейства на ума на подсъзнателно ниво подобно на това как изречените твърдения го правят, след като ги практикувате известно време. След като мантрата проникне в подсъзнанието, съзнанието автоматично бива повлияно (по същия начин, по който подсъзнателните, ограничаващи убеждения упражняват негативно влияние върху съзнателните ви мисли). Подобно на положително твърдение, вие стимулирате парасимпатичната нервна система (противоположната на поддаващата се на стреса симпатична нервна система).

Можете да използвате тази мантра постоянно, за да се поддържате в добро здраве. След няколко първоначални сесии, които ще стимулират целебните способности на тялото ви, можете да я използвате всеки ден, веднъж на седмица или когато интуитивно чувствате нуждата (когато усетите, че емоциите ви са по-негативни от обикновено, например).

Не забравяйте, че болестите и заболяванията са симптоми на енергиен дисбаланс и че мислите и емоциите са енергия! Когато изпитате физически симптоми, това е просто признак, че тялото ви се опитва да възстанови баланса в разбалансирано енергийно поле.

За най-добри резултати, използвайте мантрата често, за да поддържате здравословна, положителна нагласа и да предотвратявате вкореняването на болести и заболявания в тялото си. Комбинирайте мантрите с други техники за прочистване на чакрите и ще се наслаждавате на по-добро здраве, благосъстояние и повече щастие.

Healing Mantras and Their Effects on the Chakras

http://www.chakrahealing.com/blog/healing-mantras/

Снимка: www.uzimbewell.net; www.kundaliniyoga.org

Прочетете още : Мантра за изцеление

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *