Предпазва от рак, инсулт и инфаркт и подобрява храносмилането

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

kiselo-zele

Зелето е невероятен зеленчук с множество полезни качества и предлага невероятни ползи за здравето. Същото можем да кажем и за киселото зеле и то трябва редовно да е част от храната ни, особено през зимния сезон.

Ето пет много важни ползи от яденето на кисело зеле:

Естествен пробиотик

Киселото зеле има силни пробиотични свойства благодарение на процеса на ферментиране. Този процес включва огромен брой бактерии, които са невероятно полезни за храносмилателната система. Ето защо, с цел да възстанови чревната си флора, човек трябва да консумира кисело зеле след лечение с антобиотици.

Богат източник на витамин С

Киселото зеле е много богато на витамин С. Ето защо то се използвало от моряците за предпазване от скорбут, заболяване, причинявано от недостига на този витамин. Корабите били запасени с кисело зеле, което запазвало здравето на моряците в дългите плавания.

Прочетете още за киселото зеле: Пет заредени с пробиотици ферментирали храни, рецепта за кимчи

Укрепва костите

Киселото зеле ефикасно укрепва костите и предпазва от остеопороза, защото е богат източник на минерали. Освен това, то съдържа витамин К, който е особено важен за костите, защото именно той е отговорен за производството на протеините, които балансират минерализацията на костите.

Укрепва здравето на сърцето

Киселото зеле е също така богато на фибри, които са полезни за здравословното храносмилане и по този начин укрепват здравето на сърцето и мозъка. Освен това, фибрите са полезни и за регулирането на вредния холестерол и снижават риска от инсулт, атеросклероза и инфакт.

Предпазва от рак

Киселото зеле съдържа съединението изотиоцианат, което е много силно в битката срещу рака. Освен това, то съдържа и глюкозинолат, който активира естествените антиоксидантни ензими в човешкото тяло, и флавоноиди, които предпазват артериите от увреждане и свиване.

Още една суперхрана: Не изхвърляйте прорасналия чесън; той е суперхрана

Източник:

http://healthycures.org/protects-cancer-stroke-heart-attack-improves-digestion

Снимка: twitter.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *