Спри емоционалното ядене така

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stress-eating

Много хора, които противодействат на стреса с яденето на вредни храни качват килограми когато животът им стане напрегнат. Но изследователите разкриха начин как да направим реагирането си към стреса по-здравословно.

Номерът е да промените хранителните си навици преди да ви връхлети стреса. Изследване на компанията Емпирика рисърч показва, че не стресът ви кара да променяте навиците си на хранене; той просто ви кара да не спирате да ядете онова, което винаги ядете.

„Навиците не се променят когато положението стане напечено”, казва изследователят Дейвид Нийл. „Хората се придържат към навиците си когато са под стрес, без значение дали те са здравословни или не. Навиците представляват 45 процента от ежедневието ни. Те ни карат да незачитаме рационалните или мотивационни фактори и вместо това да се влияем от контекста, автоматизираните действия, кратките срокове и ниския самоконтрол”.

Така че, ако се притеснавате от всичките тези понички, които ядете когато работата започне да ви натежава, поемете контрол над яденето преди да се разрази следващата криза. По този начин, когато нещата загрубеят, консумацията ви на храна няма да се отклони толкова драстично от здравословното меню. (Изяжте едно яйце, една пържола, една хубава салата, плодове, ядки, парченце черен шоколад… Рационалният избор на което и да било от тези или на здравословна комбинация от тях ще ви засити и ще спре вълчия ви апетит за вредни храни.)

Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, How To Keep Stress Eating From Causing Weight Gain, 28 August 2013;  http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/how-to-keep-stress-eating-from-causing-weight-gain/

Снимка: lesserevillife.com

Прочетете още по темата:

Как да спрем емоционалното ядене, 4 съвета

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *