Проста промяна в цигарите ще спаси здравето на децата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cigarette

Тютюнопушенето е една от най-големите заплахи за здравето на младежите. Но учените смятат, че лесна промяна в начина на направа на цигарите може да спомогне за решаване на част от проблема.

Промяната ще е в премахването на ментола, ароматизиращ цигарите.

Изследване на употребата на ментоловите цигари в САЩ показва увеличаване на пушенето на ментолови цигари сред младите хора. Усилията за намаляване на пушенето вероятно се препятстват от продажбата и маркетинга на ментоловите цигари, включително изкарването на пазара на нови видове в утвърдените сред младите марки.

„Заключенията ни показват, че младите хора са големи консуматори на ментоловите цигари и че като цяло, пушенето на ментолови цигари или остава постоянно или се увеличава във всичките три възрастови групи, които изследвахме, докато от друга страна пушенето на нементолови цигари намалява”, казва изследователят д-р Гари Джовино, професор в Катедрата по обществено здраве и здравословно поведение на университета Бъфало.

Изследването показва, че:

  • Сред пушачите употребата на ментолови цигари е най-честа при 12-до-17-годишните (56.7 процента) и 18-до-25-годишните (45 процента), в сравнение с по-възрастните пушачи.
  • Употребата на ментол се свързва с това да си по-млад, жена и не от бялата раса или етнос.
  • Сред всички младежи, процентът на пушене на нементолови цигари е намалял от 2004-10 година, докато процентите на пушещите ментолови цигари са останали непроменени.
  • Сред младите хора процентът на пушещите не-ментолови цигари също се е снижил, докато пушенето на ментолови цигари се е увеличило.
  • През периода на проучването употребата на ментолови цигари от марките Camel и Marlboro се е увеличила сред юношите и младите хора, особено сред белите от не-испански произход.

Карл Лоу

Източник: Simple Change In Cigarettes Might Save Kids’ Health, 3 September 2013

http://easyhealthoptions.com/alternative-medicine/simple-change-in-cigarettes-might-save-kids-health/

Снимка: scopeblog.stanford.edu

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *