Всичко в природата е свързано! Кои плодове кои органи лекуват?

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Наистина е невероятно как всичко в природата е свързано. Има растения, които изглеждат съвсем като някои органи в човешкото тяло. Всъщност, те не само изглеждат еднакво, но и могат да лекуват органа, който наподобяват. Вижте следните прилики…

tomato-heart

Домат – сърце

Доматите са червени и имат по четири деления (камери). Сърцето изглежда по същия начин. Изслеванията показват, че доматите са богат източник на калий и желязо, елементи, които са много полезни за сърцето и кръвта.

Още по темата: Харвард откри „доматено хапче” срещу инфаркт и високо кръвно

wallnuts-brain

Орехи – мозък

Орехите изглеждат като мозъка, защото както орехите, така и мозъкът имат ляво и дясно полукълба. Гънките на орехите приличат на гънките на мозъка. В днешно време се знае, че орехите създават неврони, които отразяват функциите на мозъка.

Още по темата: Забележителното въздействие на орехите върху тялото в рамките на само четири часа

celery-bones

Селъри – кости

Билките ревен и селъри изглеждат като костите и влияят на силата на костите. Както костите, така и селърито съдържат 23% натрий. Ако дневният ни прием на натрий не е достатъчен, тогава тялото ще трябва да го извлече от костите и така те стават по-слаби. Селърито (целината) предоставя достатъчно натрий на тялото.

Още по темата: Целината ефикасно побеждава рака

avocado-uterus

Авокадо – матка

Авокадото, крушите и доматите приличат на матката! Ако жена яде поне по едно авокадо на ден, не само че хормоните й ще са балансирани, но тя също така ще предпазва матката си от рак. Много интересен факт е че авокадото се нуждае от девет месеца, през които цветът се развива в плод!

Още по темата: Мазнина в авокадото убива раковите стволови клетки

sweet-potato-pancreas

Сладки картофи – панкреас

Сладките картофи много приличат на панкреаса, но по-интресното е, че те наистина балансират гликемичния индекс на диабетиците.

Още по темата: Сладките картофи, 9 причини да ги ядем и как да ги отглеждаме

carrot-eye

Моркови – очи

Кръгче морков изглежда точно като човешкото око. Науката показва, че морковите повишават кръвотока към очите и подобряват зрението.

Още по темата: Мъж и жена лекуват рак в 4-ти стадий със сок от моркови

grape-breast

Грейпфрут – гърди

Портокалите и грейпфрутите приличат на женските гърди и наистина помагат за здравето на гърдите и за движението на лимфата навътре и навън от гърдите.

Още по темата: Предписвам ви грейпфрут

ginger-stomach

Джинджифил – стомах

Джинджифилът прилича по форма на стомаха и той също така спомага храносмилането. Джинджифилът има способността да предпазва от гадене и повръщане и е полезен при стомашни заболявания като диспепсия и диария.

Още по темата: Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

mushroom-ear 

Гъби – уши

Гъбите, когато бъдат срязани на две, имат същата форма като човешкото ухо. Гъбите подобряват слуха, защото съдържат витамин D, който е здравословен за костите, особено за някои от мъничките костици в ухото, които подават звуците към мозъка.

Още по темата: Скрити причини за загубата на слуха

onion-cells

Лук – човешките клетки

Лукът е много сходен с човешките клетки и помага за тяхното прочистване. Той също така ни кара да плачем, а сълзите всъщност измиват епителните слоеве в очите. Чесънът има същите свойства. Той премахва свободните радикали от тялото.

Още по темата: Лук в действие срещу 5 здравословни проблеми

Освен това:

Маслините подобряват функцията на яйчниците и ги поддържат здрави.

fig-uterus

Смокините са пълни със семенца и висят по две, докато растат. Те повишават мобилността на мъжката сперма и се борят с мъжката стерилност.

Бобът изглежда точно като бъбреците и наистина подобрява функцията на бъбреците.

 

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/everything-in-nature-is-connected-by-the-look-of-the-fruits-we-can-tell-which-organ-they-can-cure/

Снимки: MyHealthyLifestyle;  Natural Cures PlanetNatural Cures PlanetFabwebDr. Pier Luigi CantaNatural Cures Planetwww.stylenatura.comDoctor SahaabSzabadon Ébredők

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях 

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *