Научете какво крият от вас за естественото лечение на щитовидната жлеза

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cure-thyroid-naturally

Щитовидната жлеза е основна жлеза за енергията и метаболизма на тялото. Организмът е комлексна машина, в която щитовидната жлеза е основен механизъм.

За щастие, щитовидната жлеза може да бъде излекувана по естествен начин ако преминем към здравословен начин на живот, с правилен начин на хранене, упражнения, почивка и минимум стрес.

1. Трябва да намерите добър холистичен лекар, който да открие причините за проблемите с щитовидната ви жлеза. Той трябва да работи с вас, за да открие решение, което работи именно за вас.

2. Кокосовото масло може да подсили метаболизма ви и ви помага да отслабвате. То не се намесва в преобразуването на хормона T4 в T3, както го правят другите масла за готвене. То ефикасно подсилва имунната ви система и помага на щитовидната ви жлеза.

3. Глутенът може да е голям враг на щитовидната ви жлеза и може да причини щитовидна дисфункция. Той може да причини тироидит на Хашимото, често срещано автоимунно заболяване на щитовидната жлеза. Препоръчваме ви да избягвате глутен.

Още за глутена: Връзката глутен-рак

4. Трябва да включите витамините A, D и K2 в храната си. Те са особено важни за щитовидните хормони. Наскоро проведено изследване откри, че хората с щитовидни проблеми имат недостиг на тези витамини.

5. Препоръчваме ви да избягвате продукти, съдържащи гойтрогени, като фъстъците и фъстъченото масло.

6. Включете костен бульон в ежедневния си хранителен режим. Домашно приготвеният костен бульон е истинско съкровище от хранителни вещества, понеже е пълен с магнезий, калий, калций и натрий, минерали и микроелементи. Той е полезен лечебен еликсир, който помага за излекуването и елиминира чревната мукоза. Също така, този бульон ще укрепи имунната система. И двете са особено важни за оптималното здраве на щитовидната жлеза.

Вижте рецепта за костен бульон тук: Рецепта за здрави кости, зъби и надбъбречни жлези

7. Трябва да ядете водорасли и други морски растения (зеленчуци) като нори, комбу и уакаме. Те са богати на йод и на много други полезни хранителни вещества.

8. Хората ядат много продукти, пълни с химикали, токсични храни, изложени са на замърсен въздух, използват продукти за почистване, красота и лична хигиена, които са токсични. Този начин на живот може да засегне здравето на щитовидната жлеза. Трябва да преминете на органична храна, да ядете повече плодове и зеленчуци, да включите физическа активност в живота си. Практикувайте релаксираща терапия като йога, медитация или тай чи.

Всички тези съвети са полезни в ежедневния живот и то не само за щитовидната жлеза.

Прочетете още по темата в категория „Щитовидна жлеза“ в сайта http://zdravivsekiden.com/

Източник:

http://foodsandhealthylife.com/doctors-hide-this-learn-how-to-heal-your-thyroid-naturally/

Снимка: Receitas Dona Benta

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *