Сложете край на високото кръвно веднага с този чай

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Кръвното налягане е силата, която движи кръвта през тялото. Ако силата е твърде голяма в продължение на твърде дълъг период, артериите отслабват.

celery-dates-tea

1 на всеки 3 души в САЩ страда от хипертония.

Положението в България не е много по-розово. Само за една година сърдечно-съдовите заболявания са отнели живота на над 76 хи­ляди българи, съобщи наскоро Националният Статистически институт. Според последни, проучвания над 2.7 милиона души стра­дат от хипертония, а друга голяма група са в началните стадии на развитие на това за­боляване.

Хипертонията е другото име на високото кръвно налягане. Тя повишава риска от атеросклероза, сърдечни заболявания, бъбречна недостатъчност и риск от инсулт. За да предотвратите тези проблеми трябва да контролирате това заболяване.

Още лекове за високо кръвно налягане:

Кажете сбогом на високото кръвно и холестерола след само 7 дни!

Спрете главоболието и бързо свалете кръвното си с този лек

Лекарствата повишават риска от рак

Според последните изследвания, повечето често предписвани лекарства, като блокерите на калциевите канали повишават риска от развиване на рак 2.5 пъти спрямо хората, които не ги използват, като вероятността расте с възрастта.

Хипертонията може да е придобита по наследство или да е следствия от високо рисков начин на живот.

Високото кръвно налягане се свързва със следните рискови фактори:

 • Хроничен недостиг на калий и витамин D
 • Заседнал начин на живот
 • Някои дефекти на кръвта по рождение
 • Обструктивна сънна апнеа
 • Хронични заболявания като диабет и бъбречни заболявания
 • Твърде много или твърде малко сол
 • Щитовидни проблеми
 • Умора и тумори на надбъбречната жлеза
 • Употреба на тютюн
 • Стрес
 • Наднормено тегло
 • Прекомерна употреба на лекарства и/или алкохол
 • Възраст

Още по темата: Недостатъчното сол ли всъщност незабележимо ни убива? 

Лек за контролиране на хипертонията

Редовният прием на зеленчуци и плодове снижава риска от развиване на сърдечно-съдови заболявания. Не забравяйте, че трябва да избягвате и да снижавате прекомерната консумация на сол, но в никакъв случай да не пропускате солта в менюто си.

Днес ви представяме невероятна рецепта, която ще стимулира кръвотока и ще снижи кръвното ви незабавно.

Чай за хипертоници

Съставки:
• 200 г (7 унции) стръкове селъри (целина)
• 2.3 л (2 кварти) вода
• 60 гр (2 унции) тъмни фурми

Указания:
Измийте стръковете селъри (целина) и тъмните фурми, нарежете стръковете селъри на парчета, сложете всички съставки в тенджера и след като чаят заври, оставете го да къкри половин час. Прецедете и пийте колкото можете повече от чая.

Този невероятен чай е не само вкусен, но и предоставя необходимите хранителни вещества за сваляне на кръвното. Селъри (целина) съдържа фталиди – фитонутриенти, които отпускат артериалните стени и така улесняват протичането на кръвта.

Още за целината:

Целината ефикасно побеждава рака

За ваше улеснение:

Как повече да не купуваме селъри, като непрекъснато си отглеждаме растението у дома

Другата чудесна съставка са тъмните (червени) фурми. Съдържащият се в тях калий снижава действието на натрия в кръвотока и по този начин снижава кръвното налягане.

 

Източник:

http://losingweightdone.com/get-rid-of-your-high-blood-pressure-immediately-with-this-2-ingredient-tea/

Снимка: filantropikum.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *