Предупреждение: Спрете да използвате куркума, ако сте от тези 6 типа хора

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Куркумата се използва широко като подправка в много храни заради характерните й приятни миризма и вкус. Тя има редица ползи за здравето, които предотвратяват и лекуват множество различни заболявание. Обаче, куркумата може да има някои странични ефекти, включващи стомашни проблеми, диария, замаяност и гадене. Ако я консумирате заедно с черен пипер, куркумата се равнява на 29 ч.ч. от дневната доза куркума. Това може да доведе до повишени кръвни нива и ДНК промени ин витро.

turmeric-6-types

Следните видове хора не трябва да използват куркума:

1. Бременните и кърмачките

Добавянето на куркума в храната може да е по-добро от пиенето на хранителни добавки с куркума, особено по време на бременност. По време на бременност и при кърмене куркумата е безопасна докато се приема през устата в количествата обичайно съдържащи се в храната. Може да е вредно да се пие куркума орално в лечебни количества по време на бременност. Тя може да застраши бременността като поддържа менстуацията или стимулира матката.

Куркумата може да снижи нивата на тестостерон и движението на спермата когато мъжете я пият орално. Това може да снижи плодовитостта. Ако се опитвате да имате бебе, използвайте куркумата предпазливо.

Прочетете още: Джинджифилът трябва да се избягва от тези хора

2. Хората с камъни в жлъчката

Според нови изследвания, куркумата може да причини болка на хората, страдащи от камъни в жлъката. Ето защо, ако страдате от този проблем, избягвайте куркума. Обаче, куркуминът, активната съставка в куркумата, подобрява чернодробната функция и предпазва от формирането на камъни в жлъчката посредством своите  холецистокинетични свойства, които стимулират свиването на жлъчния мехур и изхвърлянето на съдържащия се в него жлъчен сок.

При неналичие на изброените тук състояния прочетете: 99 причини защо куркумата е най-полезната подправка въобще изобщо

3. Хората с обструкция на жлъчните пътища

Куркумата подобрява функцията на жлъчния мехур и снижава риска от камъни в жлъчката и рак на жлъчния мехур. Обаче, хората, които имат обструкция на жлъчните пътища трябва да са много внимателни при консумацията на куркумин.

4. Хората с камъни в бъбреците

Когато се приема в големи количества, куркумата може да доведе до камъни в бъбреците. Куркумата е заредена с разтворими оксалати, които могат да се свързват с калция и да създават неразтворим калциев оксалат, който е причината за почти 75% от камъните в бъбреците.

Ето защо, хората които са предразположени към камъни в бъбреците трябва да избягват куркума или да ограничават приема на хранителен оксалат до по-малко от 50 мг на ден.

5. Хората с диабет

Куркумата има способността да снижава нивата на кръвната захар и диабетиците могат да усетят значителен спад в нивата на кръвната си захар. Те могат да консумират куркума, но само в малки количества.

6. Хората, на които трябва да им се направи операция

Хората, на които им предстои операция трябва да спрат да консумират куркума 2 седмици преди операцията, защото куркумата е разредител на кръвта подобно на джинджифила предотвратява съсирването на кръвта и може да доведе до прекомерно кървене по време на и след операцията.

Прочетете още: Науката потвърждава: куркумата ефикасна колкото 14 лекарства

Благодарим ви, че отделихте време да прочетете тази статия. Ако намирате тази информация за полезна, молим ви да я споделите с приятелите и семейството си. Подкрепата на нашите усилия да споделяме безплатно информация ще бъде високо оценена.

Източник:

http://healthycures.org/warning-stop-using-turmeric-if-you-are-in-these-6-types-of-people

Снимка: m.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Както винаги, имайте предвид, че информацията в настоящата и във всички статии в сайта Здрави всеки ден е информативна и не предполага самолечение. Не се самолекувайте! Винаги се консултирайте с лекаря си или със специалист.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *