Супер вана за по-пълна и ефикасна детоксикация на тялото

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

detox-soak-e

Процедурата УлтраВана на д-р Марк Хаймън

Вземането на УлтраВана (UltraBath) осигурява много мощни ползи в едно лесно, продължаващо 20 минути на ден решение. Когато провеждате детоксикация на тялото е добре да имате предвид и следната супер мощна мярка, която приятно ще допринесе за прочистването на тялото ви.

UltraBath прави следните неща за вас:

  • Отпуска нервната система и снижава кортизола с помощта на лавандуловото масло, което помага и за сваляне на килограми, както и снижава възпалението.
  • Подобрява процеса на детоксикация чрез действието на магнезия и сярата в Епсом солите.
  • Подобрява съня посредством действието на горещата вода и магнезия.
  • Алкализира тялото посредством използването на сода за хляб (натриев бикарбонат), която стимулира достигането на идеалното pH-а за оздравяване, детоксикация и оптимална клетъчна функция.
  • Ускорява  кръвообръщението и сърдечната честота, което действа като форма на пасивно упражнение.
  • Снижава кръвното налягане и нивата на кръвната захар.
  • Повишава вариабилност на сърдечната честота, признак за здрава нервна система и за снижен стрес.
  • Повишаване на потенето и на изхвърлянето на токсините.

Ето я и чудесната рецепта за детоксикираща вана 

УлтраВана за чудесна детоксикация

Сипете 2 ч.ч. Епсом соли (английска сол), в тях капнете 10-20 капки лавандулово масло, така че да се размесят добре със солите, добавете 1/2 до 1 ч.ч. сода за хляб (в зависимост от това колко силна детоксикация искате да постигнете) и пуснете водата, гореща колкото можете да търпите, да тече върху солите/маслото, така че маслото да се разтвори и да остане във водата, а не да плува отгоре.

Епсом солите, които сложихте в ултра ваната си са чист магнезий, от който тялото ви се нуждае, за да поддържа тъканите си здрави. Магнезият извлича токсините и подобрява кръвообръщението. Той има наистина пречистващ тялото ефект.

Още за магнезия: Магнезий в действие, 4 рецепти

Преди ваната изпийте чаша вода за регулиране на високото кръвно налягане. Преди ултра ваната си правете сух масаж с четка. Той допълнително ще подсили детоксикацията, стимулирайки лимфната система, с него помагате на тялото си да се прочисти.

Ето как: Сухият четков масаж предлага мощна детоксикация

Отделяйте по 20 минути за да си взимате UltraBath преди лягане всяка вечер през определения от вас период за детоксикация.

Още за детокса: Шест стъпки към чисто и детоксикирано тяло

За супер силна детоксикация се увийте в хавлията си веднага след като излезете от ваната, легнете под завивките и останете завити за да се потите още 20 минути, след това махнете хавлията и се отдайте на съня. Можете да си легнете направо без да се изплаквате след вземането на тази вана.

Още съвети, свързани с ултра ваната:

Правете обстановката още по-приятна докато сте във ваната: запалете свещ и си пуснете музика.

След ваната непременно изпивайте по чаша чиста вода, която допълнително ще помогне за изхвърлянето на токсините.

Можете да използвате и сауна или парна баня за до 30 минути на ден, стига да ги имате на разположение и да ви понасят.

Сауна завинаги, 5 ползи за здраво и силно тяло

Пиенето на таблетка калций и магнезий в допълнение към ваната за детокс спомага за отпускането на тялото и за прочистването му от токсините.

Разбира се, има и други начини да премахвате токсините от тялото като упражнения, споменатата вече сауна, масаж и подобряване на хранителния режим за стимулиране на отделителната система.

Ефикасните начини на детоксикация ще ви подмладят, здравето ви ще се подобри, ще се радвате на отморителен сън и на по-добро настроение.

 

Източници:

http://www.danielplan.com/healthyhabits/ultrabath/

http://amyhagerup.com/body-detox-the-ultra-bath/

Снимка: cindygoesbeyond.wordpress.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *