Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

(NaturalNews) Джинджифилът естествено съдържа съединение, което е 10000 пъти по-ефикасно от химиотерапевтичните лекарства в убиването на раковите стволови клетки, които правят злокачествените тумори така опасни, според изследване, публикувано в списанието PLoS.

ginger-chemo-CC-759x397
Химическото вещество, известно като 6-шогаол, се получава при сушенето или варенето на корените на джинджифила. Изследователите откриха, че 6-шогаол е активен срещу раковите стволови клетки при концентрации, които са безвредни за здравите клетки. Това драматично се различава от конвенционалната химиотерапия, която причинява сериозни странични ефекти, тъй като убива здравите, наред с раковите клетки.

Клетки отговорни за 90 процента от смъртните случаи при рак?

Подобно на другите стволови клетки, и раковите стволови клетки имат способността да се диференцират в различни клетъчни типове. В случая с рака, стволовите клетки се диференцират в различните злокачествени клетки, изграждащи дадена туморна колония. Макар че те съставляват по-малко от 1 процент от клетките, в който и да било тумор, стволовите клетки са неподатливи на почти всички познати или експериментални химиотерапевтични вещества. Тези клетки също така са способни да се репликират (възпроизвеждат) безкрайно и са способни да се отделят от първоначалната си колония и да формират нови тумори на други места в тялото. Те са ключови играчи в процеса на метастазите, който е отговорен за 90 процента от свързаните с рак смъртни случаи.

Устойчивостта на раковите стволови клетки също така обяснява защо ракът може да рецидивира дори и след видимо успешно премахване на тумор посредством химиотерапия, лъчетерапия или операция.

„Раковите стволови клетки представляват сериозна пречка за лечението на рака, защото те могат да са отговорни за лоша прогноза и рецидив на тумора”, пишат изследователите. „И, за да е злощастието пълно, много малко химиотерапевтични съединения показват надежда за убиване на тези клетки”.

Убива раковите клетки на много фронта

Изследователите откриха, че 6-шогаол се цели в раковите стволови клетки при рак на гърдата по няколко различни пътеки, включващи снижаване на експресията на повърхностните маркери, променяне на клетъчния цикъл за повишаване процента на клетъчна смърт, спиране формирането на тумори, задействане на директно програмирана клетъчна смърт и директно тровене на раковите стволови клетки (цитотоксичност).

Изследователите след това сравниха цитотоксичността на 6-шогаол по отношение на човешки ракови стволови клетки при рак на млечната жлеза с тази на широко използваното химиотерапевтично лекарство таксол (taxol). Те откриха, че макар че таксол наистина показва цитотоксичност в едно-измерния лабораторен модел на рака („монослой”), то не показва почти никакво въздействие в три-измерния („сферичен”) модел, който днес се смята, че е по-акуратен модел на раковите тумори в реалния свят. 6-шогаол обаче е бил ефикасен както в монослойния така и при сферичния модел.

Изследователите след това повишиха концентрацията на таксол 10000 пъти, но лекарството все още не показа никаква ефективност в сферичния модел.

„Таксол, макар и силно активен в монослойните клетки, не показва активност срещу сферичните дори и при 10000 по-висока концентрация в сравнение с 6-шогаол”, пишат изследователите.

Редица изследователи доказват, че раковите стволови клетки не се поддават на лечение с паклитаксел, доксоруницин, 5-флуороурацил и химиотерапия с платина. Ето защо раковите стволови клетки са почти недостижима за химиотерапията популация в туморите. Ето защо всяко съединение, което е обещаващо за елиминирането на раковите стволови клетки представлява силно желана стъпка към лечението на рака и трябва да бъде превърнато в реалност.

Очаквайте продължение с още естествени лекове за рака.

Дейвид Гутиерес

 

Източник:

http://www.naturalnews.com/052009_ginger_chemotherapy_cancer_treatment.html

Снимка: plus.google.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

2 thoughts on “Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

  1. Зависи за какво. При респираторни проблеми можете да пиете чай, да го ядете настърган в храната, да го използвате като компрес при болезнени стави… Лечебните свойства на джинджифила са много и ефикасни. Най-добре е да се консултирате с натуропат или да проверите останалите статии в сайта за по-конкретен отговор.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *