Скрити причини за загубата на слуха

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Изненадващи начини за предпазване от загуба на слуха 

Традиционната медицина ви разочарова.

Не казвам, че на лекарите не им пука. Повечето са загрижени. Такава е системата. Те се отнасят към всеки здравен проблем, пред който се изправяте като към отделен и различен. Именно така хората в крайна сметка се оказва, че пият десетина или повече лекарства едновременно. Въпреки че някои от тези лекарства са несъвместими едно с друго.

shutterstock_35787382

Но нито една част от тялото не е независима. Да вземем ушите, например…

Излагането на шум е най-добре известният причинител за загубата на слуха. Но това не е единственият причинител. Всъщност, загубата на слуха се свързва с някои причини, които никога няма да предположите.

Като риска за сърцето, например. Точно така… Някои от същите проблеми, които увеличават риска ви от сериозни проблеми със сърцето също така подсилват риска ви от загуба на слуха.

Един от тези проблеми е високото кръвно налягане.

Лекари в Бразилия сравниха повече от 300 възрастни на възраст от 45 до 64 години. Те физически изследваха кръвното налягане и слуха на всеки доброволец. След като вземаха предвид и други променливи величини се оказа, че хората с високо кръвно налягане е много по-вероятно също да изживеят и загуба на слуха.

Което означава, че вече имате още една добра причина да поддържате кръвното си налягане под контрол.

Ето втората изненада, свързана с проблемите със сърцето и загубата на слуха: режим на хранене с високо съдържание на гликемична храна.

Казано просто, високо гликемичната храна означава, че ядете много храни, които повишават кръвната ви захар. Основните виновници са захарта и различните видове нишесте.

Хляб, спагети, картофи, ориз и всичко сладко повишава твърде много кръвната ви захар. Яжте в излишество от тези храни достатъчно често и тялото ви може да се окаже неспособно да контролира нивата на кръвната ви захар.

Благодарение на скорошни изследвания, ние вече разбираме, че това повишава риска ви както от проблеми със сърцето, така и от загубата на слуха.

Австралийското изследване за слуха „Блу маунтинс” проследи 2956 възрастни няколко години. Изследването събра много данни за своите доброволци – включително относно хранителните им навици.

Когато те сравниха хранителните режими, хората, които ядели храните с най-високо гликемично съдържание били в най-голям риск от загуба на слуха в сравнение с онези, които ядели най-малко такива храни. Всъщност, техният риск от загуба на слуха беше 76% по-висок.

Така че поддържането на кръвната захар под контрол може да направи повече от само да предпази сърцето ви. То може също така да помогне за по-дългото запазване на слуха ви.

Екип в университета Джонс Хопкинс наскоро свърза друг виновник за сърдечен риск със загубата на слуха… Пушенето.

Екипът разгледа данни за 3257 възрастни, участвали в национално проучване на здравето. Те откриха, че хората, изложени на висок шум са предразположени да губят способността си да чуват високи звуци. Но пушачите губели способността си да чуват, както ниските така и високите звуци.

Изводът от това? В този случай, ако се безпокоите за слуха си, пиенето на хранителна добавка за поддържане на слуха е добра идея.

Но може да поискате също да обмислите приемането на хранителна добавка за поддържане на цялостното здраве на сърцето си. Защото даден здравен проблем може да има дълбоко – и често пъти неочаквано – въздействие.

Ваш във все така добро здраве,

Д-р Кенет Уолинър, МД

 

Източник:

Best Life Herbals’ – The Journal for Healthy Living, Hidden Causes of Hearing Loss

Снимка: www.vijftigplus.nl

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *