Предписвам ви грейпфрут

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

grapefruit2Може да сте видяли това в новините или дори да сте го чули от своя лекар: Избягвайте да ядете грейпфрут или да пиете сок от грейпфрут, когато вземате лекарства по рецепта.

Но вие може да поискате да се откажете от тези предписани ви лекарства преди и вместо да се откажете от грейпфрута.

Нека обясня…

Лекарствата с рецепта са предназначени да правят онова, което те правят без да се взема предвид как тялото ви се справя с тях. В много случаи тялото ви ги приема за токсични. Например, дадено лекарство може да трови определени ензими във вашето тяло, за да въздейства върху заболяването, което това лекарство се стреми да лекува.

Така че какво общо имат лекарствата и начина, по който те действат с грейпфрута?

Ами грейпфрутът съдържа един флаваноид, наречен нарингенин. Именно той придава горчивия вкус на грейпфрута. Той също така е силен антиоксидант. И в него се крие тайната на прочистващата сила на грейпфрута. Той се свързва с токсините и спомага за тяхното изхвърляне от вашето тяло. Той ще върши това, дори и ако токсинът се окаже изписаното ви с рецепта лекарство.

Не само това, но нарингенинът може:

  • да повиши инсулиновата резистентност на тялото ви, с което да спомогне за предотвратяването на диабет, и
  • да препрограмира вашия черен дроб така, че той да топи излишните мазнини, вместо да ги складира.

Но има и още. Изследване, проведено от Клинични изпитания ‘Скрипс’ откри, че фибрите в грейпфрута спомагат за храносмилането на въглехидратите и така спират внезапните пристъпи на увеличаване на нивата на кръвната ви захар.

Ето защо ви говоря за грейпфрута. Действието на грейпфрута да премахва токсини от тялото ви може да се подсили, ако приема му се комбинира с гладуване. Имам предвид, че ядете само грейфрут един ден. Грейпфрутът прави гладуването много по-лесно, защото вие получавате въглехидрати, хранителна маса в червата си и фибри. И аз не намирам това за трудно. Ако огладнея, просто ям още грейфрут.

от Ал Сиърс

Източник: Doctor’s Calls, Al Sears, My Grapefruit Prescription, October 25, 2010

Снимка: play.google.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те на са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден ” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *