7 алтернативи на живите коледни елхи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Ако сте алергични към живите елхички или просто сте готови да украсите дома си за Коледа по по-екологичен начин, ето 7 чудесни алтернативи, които можете да използвате тази година.

potted-tree

 

 

 

Елхичка в саксия

Елхичката в саксия е далеч по-екологичен вариант от отрязаното дръвче. Вместо да изхвърлите мъртво дръвче след пазниците, вие ще имате жива елхичка, която ще можете да засадите напролет в двора си или на друго място.

В някои страни дори има фирми, които ви предоставят живи елхи в саксия, които да „наемете” за празниците; след като празниците отминат, те си събират отдадените под наем дръвчета и ги засаждат. Вие не само ще се насладите на аромата и красотата на жива елхичка, но и ще помогнете на околната среда.

 

rosemary-tree

 

 

 

 

Коледно дръвче от розмарин

Розмаринът е храст и по Коледа се предлагат такива, оформени като коледно дърво. Това е чудесна възможност, ако искате по-малко дръвче, което все пак е живо. Дръвчето розмарин не само внася чудесен аромат в дома ви, но и ви помага да овкусявате празничните си ястия. Ако се грижите, както трябва за него, можете да го отглеждате с години.

 

 

 

 

artificial-tree

 

 

 

Изкуствена елха

Макар че този вариант не е най-доброто нещо за околната среда, изкуствената елха винаги е възможност. Изкуствените елхи се продават във всякакви размери, форми и дори цветове. Те са идеални понеже нищо не изискват, но въпреки това изглеждат като традиционните коледни елхи. Някои изкуствени елхи дори можете да закупите украсени и да си спестите време.

 

 

 

 

 

teepee tree

 

 

 

Типи коледно дърво

Типи дръвчетата си ги правите сами и имат модерно излъчване. Можете да си направит такова коледно дръвче като вържете заедно няколко дълги дървени пръти, за да оформите типи. След това обвивате със коледни лампички, гирлянди и мъниста около прътите и украсявате своето „дърво”. Подобен ефект можете да постигнете и като използвате стара дървена стълба.

 

 

 

 

 

wall-tree

 

 

Коледно дръвче на стената 

Дървото на стената е идеално, ако тази година не разполагате с много място. Можете да изрисувате или направите дърво на всяка едноцветна стена като използвате тиксо, ваденки, висящи клонки или дори светлини. Това е чудесен начин да развихрите творческото си въображение. Можете да украсите дървото на стената си на практика с всичко, което можете да окачите от кукички на стената.

 

 

 

hanging-tree

 

 

Висящо коледно дръвче

Висящото коледно дръвче се прави малко по-сложно от типи дървото, но предлага чудесен декор за внасяне на коледно настроение в дома ви. Това дръвче се прави като се окачват коледни играчки да висят от тавана с различна дължина, за да оформят коледна елха.

 

 

 

 

 

 

branch-tree

 

Коледно дръвче от клони

Коледното дръвче от клони е друга възможност да си направите коледно дръвче сами. Можете да го направите от паднал клон от дърво. Основата на клона се слага в стабилна саксия и се застопорява с цимент или камъчета, така че да стои стабилно. Така направеното коледнот дръвче след това можете да украсите с коледни лампички и играчки.

Не позволявайте на малкото пространство, алергиите, екологичните ви съображения или недостига не време да ви попречи в празничната украса тази година. Вече нямате извиниение да нямате коледно дръвче!

~ The Alternative Daily                           

 

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/7-alternatives-live-christmas-trees/

Снимки: LiveInternet; servisel.co; DreamStream; Waltz’s Brew; Foter; northwesttransformations.blogspot.com; Pinterest

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *