ДНК трикове за подобряване на лошите гени

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dna-bad-genes

Когато се опитва да води здравословен начин на живот, човек често се фокусира върху неща като изграждане на мускули и поддържане на здравословно тегло.

Но има нещо много важно, което често пренебрегваме — честно казано, това е така, защото ние не осъзнаваме, че действията ни могат да имат голямо въздействие.

Това е най-малката, но особено важна част от нещото, което ни кара да функционираме — скъпоценният ни генетичен код, намиращ се дълбоко в сърцето на всяка клетчица.

ДНК-то не е вашата съдба: Как да променим генетично заложеното, започвайки с подправка

Чудодейното ви ДНК

Повечето хора мислят, че именно ДНК-то строго контролира всичко, но изследванията показват как околната среда, начинът на хранене, начинът на живот и дори мислите и емоциите ни могат да имат мощно въздействие върху функцията на гените.

Това означава, че проявлението на ДНК-то може да бъде повлияно от редица фактори, които можете да променяте, включително приема на хранителни вещества, физическата активност и измененията в хормоните поради стрес и излагане на токсини.

Силите, които увреждат вашето ДНК могат да произведат грешки в генетичния код, карайки тялото да работи зле и дори да доведат до заболявания. Например, раковите клетки имат множество ДНК мутации. Но списъкът не свършва с рака; има много заболявания, които могат да възникнат при изкривяване на генетичния код.

Правете редовно безкръвна операция на тялото си без скалпел – срещу всички заболявания!

Едно от чудесата на ДНК-то е, че те позволява случването на повече грешки. Всеки път когато дадена клетка се дели, тя репликира трите милиарда основни двойки на ДНК-то. Това предлага много възможности за грешки.

За щастие, друго чудо на ДНК-то е, че вашите клетки имат много сложни механизми за поправка на грешките, и те откриват проблемите и спират деленето на клетките до излекуването им. Понякога, ако грешката е непоправима, клетките могат да се саморазрушат, процес, наречен апоптоза. Този механизъм от последна инстанция, обаче, не е функционален при ракови клетки, които са продължили да се репликират, което води до неограничен клетъчен растеж.

С по чаша на ден ще изхвърлите токсините от тялото си

Борба със свободните радикали в защита целостта на ДНК-то

Един от начините ДНК клетките и тъканите да биват увреждани е когато е на лице оксидативен стрес, породен от свободните радикали. Когато атом или молекула загубят един електрон, те се превръщат в свободни радикали. За възстановяването на този електрон, даден свободен радикал краде от други атоми или молекули, създавайки ефекта на домино.

Този разрушителен процес, наречен оксидативен стрес, е нормална част от човешката биология и тялото отново има сложна система, включваща голямо разнообразие от антиоксидантни съединения за противодействие на увреждане.

12 симптома на атака на „свободните радикали”

Обаче, тази защитна мрежа не е неизтощима и постоянните атаки в комбинация с недостиците на хранителни вещества, може да изтощи вродените ви защитни механизми. Голямо разнообразие на химикали, тежки метали и други атаки са познати с това, че повишават оксидативния стрес, което прави детоксикацията важна…

Чудесни съвети за детоксикация на всеки орган така че вече да не боледувате нито да сте уморени!

Защитни стратегии

В практиката си аз препоръчвам двустранен подход на детоксикация — непрестанна лека детоксикация, комбинирана с по-дълбока и по-фокусирана сезонна детоксикация.

Дълбока детоксикация с билки и хранителни вещества

Първата стъпка е да си изградите чиста основна диета: нетлъсти протеини, пълноценни зърнени храни, много плодове и зеленчуци, здравословни мазнини и масла.

Много храни стимулират детоксикацията, включително много различни зеленчуци, особено такива от семейство кръстоцветни като броколи, кейл и т.н. Ферментирали храни като киселото мляко, кефирът, киселото зеле  и кимчи са пълни с полезни бактерии и ензими. Здравата стомашна флора днес се приема за основен аспект на здравето, което подчертава важността от включването на храни, предоставящи пребиотици и пробиотици. Водораслите и другите морски зеленчуци са богати на витамините и минералите, необходими като съфактори в стимулирането на пътеките на детокса.

Премахването на тежките метали и токсините от тялото не е лесна задача и е причината за втория подход…

Токсините, които са генераторите на оксидативния стрес, често се натрупват в мастните тъкани, костите и основните органи. За щастие, има естествени съединения, които е доказано в изследвания, че се свързват с тези токсини и водят до изхвърлянето им. Модифицираният цитрусов пектин и алгинатите са две естествени съединения, които използвам в изобилие в практиката си за тази цел. Цитрусовият пектин също така се свързва с галектин-3, възпалителен протеин, който доказано е фактор за много сериозни хронични заболявания, така че поддържането на здравословни нива на галектин-3 е важна допълнителна полза от приема на цитрусовия пектин.

Лек от праз за премахване на токсините и отслабване

Модифицираният цитрусов пектин се усвоява в кръвообръщението и упражнява системна детоксикация, а алгинатите, извличани от кафявия келп са твърде големи за да бъдат усвоявани и да остават в храносмилателния тракт, където те се свързват с постъпващите токсини от водата, храната и напитките. Алгинатите премахват радиоактивните частици, както го правят йодът и цезият, както и вредни химикали и тежки метали. Не забравяйте, че дори органичните плодове и зеленчуци могат да съдържат тежки метали и токсини поради замърсяване на почвата, въздуха и водата. Ето защо е препоръчително ежедневно да се използват алгинати за премахването на токсините и тежките метали.

10-дневната диета за детоксикация от захарта пренастройва тялото и мозъка

Детоксикацията трябва да се практикува редовно от всеки.

Ние наистина не виждаме ДНК-то си, така че може да звучи абстрактно, но въпреки това ДНК-то няма как да е по-важно за здравето! Спазвайки няколко лесни промени в начина си на живот, възприемане на медитация и практики за снижаване на стреса, здравословно хранене и непрестанна лека детоксикация, ние сме далеч напред в запазването на своя генетичен код и в положителното въздействие на това как гените ни се проявяват, като по този начин стимулират здравето и дълголетието ни.

от Айзък Илайъс

Източник:

https://easyhealthoptions.com/two-dna-hacks-improve-bad-genes/

Снимка: Homes For Animal Heroes

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *