Глухарчетата са нетоксична терапия против рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

dandelion-flower

Малкият напорист жълт бурен в двора може да ви спаси живота.

Глухарчето – вдъхващият страхопочитание, цъфтящ бурен – се оказва обещаващ като нетоксична, противоракова терапия.

Научният и медицински свят изследва терапевтичните ефекти на глухарчето при левкемия, рак на гърдата, рак на простатата и дори при други форми на резистентен към лекарства рак.

Врагът на добре поддържаните градини и на подстриганите поляни сега се бере заради способността му да спира растежа на няколко вида рак.  Онова, което за едни е купчина плевели – глухарчето (Taraxacum Officinale), за други е ценно съкровище, което им помага да оцелеят и победят рака.

Чаят от глухарчета лекува 2 жени от левкемия

На легло в онкологично отделение в Регионалната болница Уиндзър една възрастна пациентка – разочарована от липсата на подобрение от лечението на левкемията след няколко цикъла на химеотерапия – пие чай от глухарчета като последна надежда. Тя няма какво да губи от провеждането на тази естествена терапия срещу рака след като страда от високо резистентентен щам на миеломоноцитна левкемия. Тя дори черпи и друга болна от рак пациентка. Но резултатите от тестовете и на двете пациентки, пиещи чай от глухарчета силно изненадват лекуващия лекар, д-р Каролин Хам, онколог.

И двете пациентки се подобрили от пиенето на чай от глухарчета – и отказали повече курсове на лечение с химеотерапия. Решавайки, че резултатите в побеждаването на рака от бурен са напълно случайни, д-р Хам си осигурява помощта на биохимичката Сиярам Пандей от Университета на Уиндзор. Официалните изследвания върху нетоксичното лечение на рака с глухарчета се провеждат с финансиране от страна на Knights of Columbus Council 9671.

Те събрали корени от глухарчета и направили екстракт. Екстрактът от корени на глухарче бил поставен в съд за опити с кръвни клетки на левкемия от налични тъкани от 9 пациента.

След това става нещо невероятно… клетките на левкемията ‘направили самоубийство’при прибавянето на екстракта от корените от глухарче. В рамките на 24 часа левкемиените клетки били мъртви. Д-р Пандей съобщава, ‘Нормалните клетки останаха живи’. Невероятните резултати могат да бъдат намерени в Списанието за етнофармация (Journal of Ethnopharmacy).

Раковите клетки се саморазрушават с екстракт от корен на глухарче

Самоубийството на клетки (апоптозата) е нещо обичайно в тялото ви.  Невероятното е, че клетките във вашето тяло се самоубиват, когато вече не са необходими или имат дефектно ДНК.

Обаче, ужасът при рака е, че раковите клетки пропускат този процес на самоунищожение и не умират. Изследването на д-р Пандей се опитва да обясни защо екстрактът от корени на глухарче кара раковите клетки да се самоубиват, докато здравите клетки продължават да функционират.

Екстрактът от корен на глухарче е приет за противоракова терапия

Научните и медицински изследователи приемат екстракта от корен на глухарче за истински лекуващо фитолекарство. Техните клинични резултати са публикувани в редица издания.

  •  Международно списание за онкология, 2008. Чаят от глухарче намалява клетките на рака на гърдата. Изследователите изследват чая от глухарче върху клетки от рак на простатата и откриват подобни резултати.
  • Международно списание за онкология, 2011.  Хранителна добавка с глухарче и други хранителни съставки подтиска растежа на клетките на рак на простатата.
  • 2011, екстрактът от корен на глухарче причинява смърт на раковите клетки при неподдаващият се на химиотерапия меланом (вид рак на кожата)—без токсичност за здравите клетки.
  • Природната американска медицина и традиционната китайска медицина.  Екстрактите от глухарче са ефикасни в лечението на левкемия и рак на гърдата.

Други изследвания показват, че ектрактът от корен на глухарче, даван ин витро е активен срещу ракови клетки в панкреаса и дебелото черво. Хубавото е, че изпитанията с хора са в процес на одобрение за нетоксична терапия срещу рака.

Чаят от глухарче и екстрактите от корените на глухарче са на разположение като хранителни добавки в природните аптеки и при доставчиците на дребно онлайн.

от Джо Бартън

Joe Barton, Dandelions Are A Non-Toxic Cancer Therapy, 8 July 2012

Снимка: www.pickywallpapers.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Сайтът „Ние сме здрави” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Ние сме здрави” ви препоръчват да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Глухарчетата са нетоксична терапия против рака

  1. Браво!Тази информация е жизнено важни за много онкоболни!Иска ми се да е практика и в онкоболниците!Пия чая'но не по лекарско предписание а по препоръка от познати'прекарали болестта рак!Имам подобрение!Сега на 23.03.ще видя резултатите от скенера и ще пиша!

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *