Непозната способност на кокоса спасява мозъка от Алцхаймер

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

decanter with coconut oil and coconuts on green background

Знаехте ли, че деменцията при болестта на Алцхаймер се счита, че започва да се развива 17 до 20 години преди появата на каквито и да било забележими симптоми?

Това означава, че никога не е твърде рано да предприемем мерки сега, за да се опитаме да предотвратим заболяването преди то въобще изобщо да се появи.

Рисковите фактори за деменция при Алцхаймер включват възраст, генетика, начин на живот и метаболитно заболяване като затлъстяване и диабет. А едно много регулируемо нещо, което правим всеки ден играе значителна роля…

7 начина да се предпазим от Алцхаймер 

Хранете мозъка си по-добре

Това нещо е храната. Когато правите промени като се отказвате от обработените пакетирани вредни храни и преминавате към истински пълноценни храни, което е и препоръчителната цел, трябва да знаете, че има тропически плод, всеизвестен с това, че има подсилващи мозъка свойства, надвишаващи тези на повечето други плодове и това е кокосовият орех.

През последните няколко десетилетия така наречените здравни експерти се опитват да плашат хората да не ядат кокосово масло — и Американската сърдечна асоциация наскоро се присъедини към тях… само защото кокосът е богат на наситени мазнини. Но те много грешат за кокосовото масло…

Наистина е вярно, че кокосът е 92 процента наситени мазнини. Но не е вярно, че трябва да го избягваме…

Трябва да знаем, че 62 до 70 процента от тези мазнини се състоят от средноверижни мастни киселини (MCFAs). А MCFAs се метаболизират по-бързо от другите видове мазнини. Те не образуват липопротеини и не допринасят за покачването на холестерола. Вместо това, те биват изпращани направо в черния дроб, където незабавно се използват като ценен източник на енергия за органите и мускулите.

И впечатляващото е, че тази бърза употреба носи сериозни ползи за мозъка…

Впечатляващите здравословни причини да ядем ПОВЕЧЕ масло

Около 98 процента от всички лекарства, химикали и субстанции не могат да преминават кръвно-мозъчната бариера (защитния слой, обграждащ мозъка). Това много затруднява спомагането на лечението на болестта на Алцхаймер. Лошото е че много терапевтични лекарства просто не достигат до участъците дълбоко в мозъка, където са необходими.

Така че ще се изненадате като научите, че средноверижните мастни киселини в кокоса достигат до тях — и ето защо…

Каприловата киселина, компонент на кокосовото масло, има способността да преминава кръвно-мозъчната бариера, да влиза в централната енергийна кора от клетки и да осигурява неврозащитно действие.

Три билки срещу болестта на Алцхаймер

И тя предоставя и други чудесни преимущества…

Болестта на Алцхаймер се развива когато в мозъка се появят сплитания на неврони с натрупвания на бета амилоидни протеини. Тези изменения въздействат на нервните връзки и дори причиняват смърт на невроните — две сериозни причини, засягащи поведението и познавателната способност на хората. По чудо изследователите откриха, че кокосовото масло има способността пряко да предотвратява бета амилоидната токсичност и да удължава оцеляването на невроните.

Яжте ПОВЕЧЕ мазнини, за да предпазвате сърцето и мозъка си

Но ползите не спират с приема на кокосово масло…

Кокосовата вода също има спасяващи мозъка свойства

На тропическите острови чупенето на пресни кокосови орехи и наслаждаването на сока им е честа практика. И макар че може да нямате достъп до пресни кокосови орехи, бутилираната кокосова вода днес е на разположение, така че вие също можете да превърнете пиенето й в своя ежедневна практика.

Кокосовата вода съдържа аминокиселини, ензими, фактори на растежа и хранителни вещества. Но тя също така съдържа нещо, което се оказва обещаващо за побеждаването на болестта на Алцхаймер — фитохормони.

Изследователите от известно време изследват два конкретни вида фитохормони, съдържащи се в кокосовата вода и непрекъснато откриват мощното им антиоксидантно действие в директната защита на нервните клетки в мозъка. А в животински изследвания тези фитохормони доказват, че спомагат в снижаването на амнезията, подобрявайки спомените и функцията на мозъка.

Кокосовите орехи наистина са най-полезната храна за мозъка. Добавяйте ги в храната си ежедневно още от днес за по-добър утрешен ден.

от Джеда Денинг

Прочетете още за здравето на мозъка:

Детоксикация на мозъка, 5 незаменими храни

Живителният за мозъка и здравето плодов сок

Подправка предпазва от Алцхаймер

Медицинско чудо срещу рака в капсула кокосово масло и канабис

 

Източник:

https://easyhealthoptions.com/coconuts-brain-saving-secret/

Снимка: Organic Eats

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *