2 странни, но ефикасни трика за отслабване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Woman stepping on scale, canon 1Ds mark III

Свалянето на килограми рядко е така просто, както звучи.

Вероятно вие постоянствате, но след това нападате чиния с хапки. Или може би случайно саботирате усилията си като се предавате на силното си желание да хапнете нещо вредничко.

Какъвто и да е случаят, необходима ви е известна помощ, за да може скалата на кантара да тръгне в правилната посока отново. И тези лесни, но ефикасни трикове за сваляне на килограмите могат да ви свършат работа.

Лесни трикове за отслабване, които действат

Следват два странни трика за отслабване, които на пръв поглед могат да ви се сторят неефективни. Но странното е, че те всъщност са ефикасни.

Свалете 7 кг без диети с тези природни съставки

1. Откажете се от диетата си:

Ако броите калории, намалявате въглехидратите и следите какво ядете като ястреб, но не отслабвате толкова, колкото бихте искали, опитайте се да изоставите диетата, която спазвате. Защото, вярвате или не, като направите почивка от плана си на хранене, това може да е от ключово значение за свалянето на ПОВЕЧЕ килограми.

В изследване, група мъже със затлъстяване използвали този трик за отслабване и свалили значително повече от мъжете, които се придържали към стриктната си диета.

Изследователите разделили доброволци с наднормено тегло в две групи, според изследването, публикувано в списанието International Journal of Obesity.

Първата група мъже следвали строга диета, която намалявала приема им на калории с една трета за период от 16 седмици.

Втората група мъже следвали същата диета. Но на всеки две седмици те правели двуседмична почивка от стриктната диета и така в продължение на 30 седмици (7 месеца и половина).

Храна за тънка талия на една ръка разстояние

Въпреки почивките и това, че ядели повече—мъжете от втората група свалили 50 процента ПОВЕЧЕ килограми от мъжете, които се придържали към стриктната диета през цялото време.

И така какъв е номерът? Според експертите, този странен феномен е всъщност древен трик, който човешкото тяло използвало някога, за да се защитава в периодите когато храната била оскъдна.

Когато човек драстично снижи приема си на калории, тялото усеща спада в стимулиращото енергията гориво или с други думи, храната. Тогава то преминава на режим на глад, правейки някои промени, за да спомогне за запазването и възстановяването на енергийните си запаси.

Най-вкусната диета – диета с краставици за сваляне на 7 кг за 14 дни

В резултат на това, апетитът ви се усилва и тялото настройва метаболизма така, че да започне да съхранява колкото се може повече енергия (т.е. храна, често под формата на тлъстини).

С други думи, в днешно време, след като се радваме на изобилие от храна, реагирането на глад дава обратен резултат – кара ни да горим по-малко калории, а понякога дори да качваме тегло.

Но вие можете да изпреварите забавянето (на метаболизма си) като периодично си почивате от диетата (начина си на хранене), която спазвате. В края на изследването мъжете, които неспазвали стриктната диета от време на време успели да не качат обратно по средно 9 кг повече от мъжете, които през целия период на изследването ядели строгата диета.

Постенето регенерира стволовите клетки, отпушва имуносупресията за три дни

2. Пренастройте мозъка си:

Забежките по похапването между храненията са най-лошият ви враг когато сте на диета. Защото независимо колко усилия сте вложили, предавайки се на силното си желание да ядете вредни храни може да опропасти напредъка ви.

Експертите казват, че ключът за превъзмогването на тези силни повици може да е в пренастройването на мозъка с трик за отслабване, наречен осъзнато хранене.

Следващия път когато непреодолимо ви се прияде нещо сладко, солено или хрупкаво, вие ще се справите с това си силно желание ребром с помощта на заместител.

Така че при силно желание за нещо сладко, пропуснете шоколада и изберете нещо сладко, но по-здравословно като сушена кайсия или две три стафиди. Ако ви се яде нещо солено, можете да хапнете един солен бадем или няколко пуканки. А ако ви се хапва нещо хрупкаво, хапнете малко парче краставица или морков.

Неутрализирайте уврежданията от преяждането с вредни храни така

И идваме до частта с пренастройването. Преди да ядете каквото и да било, вземете храната и много внимателно я разгледайте. Обърнете внимание на всяка жилка, грапавина или гънка. Насладете се на преливащите се цветове и на аромата.

След това я сложете в устата си и внимателно усетете структурата на тази храна. Докато я дъвчете бавно, обръщайте внимание как точно вкусът се разлива в устата ви. А докато я гълтате, представете си как тя се движи надолу през гърлото в стомаха ви и предоставя на тялото ви енергията, от която то се нуждае, за да оцелява.

Бадемови кълнове за максимално здраве

Докато приключите с всичко това, силното ви желание обикновено вече ще е изчезнало.

Силното желание за вредни храни рядко продължава по-дълго от пет минути. Но малцина от нас имат волята да ги изтърпят. Този трик на осъзнато хранене е ефикасно поради три причини.

Първо, той ви дава възможността да се предадете на силното си желание, но без нанасянето на вреда. Второ, той служи за лесно разсейване на първоначалното силно желание.

И накрая, той кара мозъка ви да отделя успокояващата аминокиселина GABA или гама-аминомаслена киселина, която играе ролята на медиатор – релаксант в нашия мозък.

„GABA или гама – аминомаслената киселина е заменима аминокиселина, съдържаща се главно в човешкия мозък и очите. Смята се, че тя е инхибиторен невротрансмитер, което означава, че регулира мозъка и нервно клетъчната активност, потискайки развълнуваните неврони в мозъка. GABA означава „естествено успокояващо мозъка вещество”. Чрез потискането на свръх стимулацията на мозъка, гама аминомаслената киселина може да помогне за отпускането и облекчаването на нервната напрегнатост в мозъка”.

Хранителната мая: имуностимулатор с противовирусни и антибактериални свойства

Тя помага за притъпяването на силното желание за дадена храна и пренастройва мозъка да свързва по-здравословни храни с успокояващото облекчение на тези натрапчиви повици за нещо сладко, солено, кисело…

Което означава, че що се отнася до трикове за отслабване, този наистина може да ви помогне с ефикасността си.

Източници:

https://healthiertalk.com/strange-weight-loss-tricks/?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=strange-weight-loss-tricks_17.09.29

https://www.silabg.com/bg/producting?iid=173
Снимка: Google Plus

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *