Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

haters-!

Зад всеки успял човек има глутница хейтъри :))

Хейтърите (Според “Градския речник”, хейтър е някой, който не може да намери щастие за успеха на друго лице.) сякаш никнат като гъби когато нещата при вас вървят чудесно. Критикуват ви за уменията ви на родител, за семейното ви положение (или ако нямате такова), за това как се обличате, къде живеете или колко тежите. За това, че се усмихвате твърде много или недостатъчно. Крайните цели на „освиркванията“ на хейтърите е причличане на ниско самочувствие и самоомраза.

Хейтърите могат да ни въздействат по два начина. Те могат да изпълзят от нищото и да ни атакуват за нещата, които правим или споделяме. Или идеята за тях може да ни попречи да вървим напред и да изразяваме истинското си аз. И двата начина са разрушителни за духа ни.

Много от клиентите ми изразяват страха си да продължат напред заради онова, което хейтърите могат да кажат или да направят. Притесняват се от това, ако издадат книга или напуснат работата си във фирмата какво ще си мислят заобикалящите ги за тях?

Наистина ли си позволявате казаното от хората да ви спре да следвате сърцето си?

Най-добрият начин да се отървете от негативността е да изградите самоувереност.

Някои хора направо се наслаждават да посочват грешките, несъвършенствата и недостатъците ни.

haters2

ФАКТ: Хейтърите не мразят вас. Всъщност, те мразят себе си, защото вие сте отражение на всичко, което те биха искали да са.

Ако в живота ви има негативност или хейтъри, които се опитват да ви повалят; ако се притеснявате да изразявате дадена част от себе си напълно заради потенциални хейтъри, то следните лесни стъпки ще ви помогнат.

1. Изживявайте чувствата си

Един мой приятел е предпазлив в написването на първата си книга понеже се притеснява какво ще каже семейството му. Може да е трудно изцяло да се разкриете пред света. Дори и човек да не е писател, ние всички имаме мечти и цели, които изискват от нас да направим крачка напред в неизвестното. Този процес може да е плашещ докато човек не погледне в чувствата си и не изрази автентичното си аз.

Колкото повече изразявате истинското си аз и реалните си чувства, толкова по-отзивчив ще е светът. Когато правите неща, например, напишете песен или следвате сърцето си и напуснете работата, която мразите, може и да усетите отпор от страна на обществото и на хората около вас, известни още като хейтърите. Но бъдете спокойни, че когато правите това поради правилните причини, вие ще се чувствате по-свободни и по-щастливи, отколкото някога сте мислели че е възможно.

Ключът е да бъдете едно с чувствата си и да ги следвате. Ако се опарите от приятел или непознати хора ви нараняват като коментират в блога ви, изживейте чувствата си напълно.

2. Спрете да се защитавате

Може да е примамливо да действате зъб за зъб, но в историята на човечеството това никога не е вършело работа. И което е по-важно, действайки така вие слизате на нивото на хейтъра. Те всъщност искат да привлекат вниманието ви. А като защитавате себе си или го атакувате, вие им давате именно това.

Вместо това, вникнете вътре в себе си и се запитайте къде в живота си се чувствате беззащитни или невежи? От духовно енергийна гледна точка хейтърите и критикарите ни нападат когато се чувстваме уязвими. Вместо да се чувствате преследвани или измамени, поемете отговорност и защитете себе си като се запитате „Какво мога да направя, за да се чувствам по-уверен и защитен”?

3. Изразявайте любов

Осъзнайте, че онова, което хората казват и правят е отражение на тях, не на вас, така че от вас зависи дали да им вярвате. Можете да изберете любовта и собственото си достойство като се съобразявате с вътрешната си същност. Когато отрицателните коментари ви разочароват или обезсърчават, заобиколете се с любов и се фокусирайте върху положителното.

Шанън Кайзър

Източник:

http://www.betterhealthpublishing.com/how-to-deal-with-haters/

Снимки: whyweprotest.net; plus.google.com

Прочетете още по темата:

10 неща за които никога не трябва да се извинявате

Как да се справяме с неискрените приятели

Неискрените приятели изцеждат енергията ни с всеки провален план

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *