Предпазете се от рак на простатата с това

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

vintage_happy_man_drinking_giant_cup_of_coffee_poster-r5089bf119f344624863d8119e1d96298_aiu30_8byvr_512

Има една напитка, която се среща при важни за здравето разкрития по-често от другите напитки. И това е кафето. Кафето изниква отново и отново в медицинските изследвания и най-често в много положителна светлина. И то в невероятно положителна светлина, понякога. В една последна здравна новина се казва, че пиенето на кафе намалява риска от рак на простатата.

И става въпрос за смъртоносната форма на рака на простатата, тази, която причинява смърт или метастазира в костите. Най-често диагнозираната форма на рак е ракът на простатата, който е и  най-смъртоносният рак за американските мъже, като засяга един на всеки шестима мъже в даден етап от живота им. Повече от два милиона мъже в страната и 16 милиона мъже в световен план са оцелели от рак на простатата.

Изследователите избират да изследват кафето, тъй като то съдържа много полезни съединения, които действат като антиоксиданти, снижават възпалението и регулират инсулина. Всички тези фактори могат да повлияят на рака на простатата. Изследването е проведено между 1986 и 2008 и включва 48000 мъже, които са съобщили, че са пили кафе през този период. И така, през този период 5000 от мъжете се разболяли от рак на простатата.
Резултатите включват:

– Мъжете, които пиели най-много кафе (шест или повече чаши на ден) показвали 20% по-малък риск да се разболеят от която и да било форма на рак на простатата.

– Защитата му била дори по-силна относно агресивната форма на рак на простатата. Мъжете, които пиели най-много кафе показвали 60% по-нисък риск да развият смъртоносен рак на простатата.

– Това се оказало вярно, както за обикновеното, така и за безкофеиновото кафе.

– Дори консумирането по една до три чаши кафе на ден се свързвала с 30% по-нисък риск от смъртоносен рак на простатата.

– При пиещите кафе имало по-голяма вероятност да пушат, и по-малка, да правят физически упражнения, навици, които могат да повишат риска от напреднала форма на рак на простатата.

Ако тези резултати бъдат потвърдени, тази изумителна информация ще се добави към списъка на възможните ползи от кафето. Единствените отрицателни неща при кафето са онези, които добавяте към него: сметаната и захарта. Макар че и приемането на твърде много кофеин също може да има отрицателно влияние върху здравето ви.

д-р Джеф Джърмейн

Източник: Doctors Health Press e-Bulletin, Protect Yourself against Prostate Cancer with This, 22 June 2011

Снимка: www.zazzle.ca

Първо публикувана във в-к Лечител.

Още за кафето: 4 елемента превръщат кафето в лечебна храна

Важно

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *