Стомашна болка: Карта показва какъв би могъл да е проблемът

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Стомахът е обширно пространство в тялото и всяка болка в него може да се дължи на много причини, като се започне от доброкачествени и незначителни и се стигне до сериозни такива – за да откриете по-лесно възможните причинители, определете точното място на болката си.

Стомашната болка е едно от най-често срещаните неразположения, изпитвани от 90% от хората. Понякога интензивността й ни плаши, но силната болка не винаги значи, че има сериозни причини за нея и обратното – леката, но дълготрайна болка може да означава хроничен проблем, който трябва да се лекува.

stomach-ache

Ако имате болка в стомаха, в която и да била негова част, която продължава повече от 2 седмици, отидете на лекар, за да избегнете по-сериозна диагноза. Причини за незабавно посещение на лекар са дълготрайно подуване на стомаха, повръщане продължило няколко дни, диария и кръв в изпражненията.

Стомашната болка е болка, която можете да изпитвате между гърдите и слабините. Имайки предвид, че стомахът заема голяма област от тялото, необходимо е да определите мястото, където ви боли, за да откриете причината. Открийте болезненото място и определето какво означава това.

  1. Камъни в жлъчния мехур, стомашна язва, възпаление на панкреаса;
  2. Стомашна язва, киселинен рефлукс, лошо храносмилане, възпаление на панкреаса, камъни в жлъчния мехур, епигастрална херния;
  3. Стомашна язва, язва на дванадесетопръстника, запушване на жлъчните пътища, възпаление на панкреаса;
  4. Камъни в жлъчния мехур, възпаление на пикочните пътища, запек, лумбална херния – дископатия на гръбначния стълб;
  5. Възпаление на панкреаса, ранна фаза на възпаление на апендикса, стомашна язва, пъпна херния;
  6. Камъни в жлъчния мехур, запек, възпаление на дебелото черво;
  7. Възпаление на апендикса, запек, болки в таза – гинекологични проблеми (ендометриоза и т.н.), болки в слабините – ингвинална херния;
  8. Възпаление на уринарния тракт, възпаление на апендикса, възпаление на дебелото черво, болки в таза – гинекологични проблеми, дивертикулит;
  9. Дивертикулит, болки в таза – гинекологични проблеми, болки в слабините – ингвинална херния

По-малко сериозни проблеми:

Има различни причини за болка като по-малко сериозните проблеми са запек в резултат на лошо хранене и липса на физическа активност, непоносимост към даден вид храна, гастрит в резултат на твърде много стомашна киселина, натравяне с храна и стомашни вируси.

 

Източник:

http://www.healthylifetricks.com/stomach-ache-a-map-that-discovers-what-may-be-bothering-you/

Снимка: medan.tribunnews.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *