Медицинско чудо срещу рака в капсула кокосово масло и канабис

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cannabis 2

Хората култивират и използват цъфтящите върхове на женските растения на канабиса, познати на разговорен език като марихуана, откакто свят светува. Археолози в централна Азия дори откриха повече от килограм канабис в гроба на шаман отпреди 2700 години.

Писмените и образни доказателства за употребата на канабиса са разпръснати в множество култури, което показва широкото приемане на употребата на растението в продължение на хиляди години.

Класификация на лекарствата спира употребата на канабиса

Федералните забрани, поставящи терапевтичната и ободряваща употреба на канабиса извън закона първо бяха наложени от Конгреса със Закона за данъка върху марихуаната от 1927 година. По-късно органичните съединения в растението (канабиноидите) са класифицирани като вещество от Група I съобразно Закона за контролираните субстанции от 1970 година.

Тази класификация поставя растението в същата група с хероина и посочва, че канабисът притежава „силен потенциал за злоупотреба … няма одобрена в момента лечебна употреба … и липса на безопасност при използването на лекарството… под медицински надзор”.

Обратното, кокаинът и метамфетамините – които са незаконни за развлекателна употреба, могат да бъдат консумирани под наблюдението на лекарите и са класифицирани като лекарства от Група II. Примери за лекарства в Групите III и IV включват анаболните стероиди и валиум. Аналгетиците, които съдържат кодеин са определени по закон като лекарства от Група V, най-леката класификация.

В подкрепа на терапевтичната употреба на канабиса

Федералните законотворци продължават да използват старомодната класификация на лекарствата като средство в защита на криминализацията на марихуаната. Обаче, изглежда има много малка научна основа за това категоризиране на растението канабис. Тъй като забраната му е от повече от 75 години, изследователите продължават да изучават терапевтичните свойства на канабиса.

Има повече от 20000 публикувани прегледи и изследвания в научната литература, които са свързани с растението канабис и с неговите канабиноиди, като почти една трета от тях са публикувани през последните 4 години. Търсене по ключова дума в PubMed Central (държавната библиотека на САЩ за сходни научни изследвания) показва 2100 изследвания само от 2011 насам.

Съвременната култура днес наваксва онова, което нашите предци са знаели, а общественото мнение и по-малко строгото щатско законодателство позволяват на повече хора да използват медицинската марихуана при голям брой заболявания. В момента марихуаната за медицински цели в легална в 20 щата и в Окръг Колумбия.

Макар че дебатът продължава да набира сила, както на щатско, така и на федерално ниво, има силна и нарастваща тенденция за приемането на марихуаната, свързана с растящите научни доказателства, които показват че марихуаната наистина съдържа мощни лечебни свойства, които ще е глупаво от наша страна да пренебрегваме.

Д-р Джойслин Елдърс, бивш Главен хирург на САЩ, пише следното в статия от 26 март 2004 година, наречена „Митове за медицинската марихуана”, публикувана в списанието Providence Journal:

„Съществуват впечатляващи факти относно това, че марихуаната облекчава някои видове болка, гадене, повръщане и други симптоми, причинени от заболявания като множествена склероза, рак и СПИН – или от силните лекарства използвани понякога за тяхното лечение. И тя го прави по забележително безопасен начин. Наистина, марихуаната е по-малко токсична от много от лекарствата, които лекарите предписват всеки ден”.

Д-р по философия Рей Кавано, Национален директор на Американския алианс за лечебен канабис (AAMC), пише следното в статия от 2002 година със заглавие „Тежкото положение на хронично болните”, поствана на уебсайта на AAMC:

„Много хронично болни пациенти успешно намират облекчение чрез употребата на медицински канабис, древен лек, чиято ефикасност науката сега наистина доказва. Стотици хиляди от болните са заменили инвалидизиращите ги наркотични средства и другите психотропни лекарства с нетоксичния и лек канабис. Предаваните устно доказателства са поразителни. Хора с травми на гръбначния стълб захвърлят помощните си приспособления за ходене, пациенти със СПИН качват килограми и поддържат нисък прием на лекарства, пациенти с рак намират облекчение от ужасното гадене при химиотерапия, пациенти с хронична болка отново възвръщат функцията на съзнанието си след наркотична летаргия, а хора, инвалидизирани от увреждащи психиатрични заболявания и пристрастявания си възвръщат разума и отново са част от обществото с помощта на тази нетоксична билка със забележителни лечебни свойства”.

Американската асоциация на медицинските сестри (ANA) пише следното в заявяването на позицията си за: Осигуряването на безопасен достъп на пациентите до терапевтична марихуана/канабис от 19 март 2004 година, поствана на уебсайта на ANA:

„Американската асоциация на медицинските сестри (ANA) осъзнава, че пациентите трябва да имат безопасен достъп до терапевтичната марихуана/канабис.  Канабисът или марихуаната се използва с лечебна цел от векове. Растението е показало, че е ефикасно в лечението на много разнообразни симптоми и заболявания”.

Изследователите от Центъра за изследвания на лечебния канабис към Калифорнийския университет съобщиха за заключения от редица рандомизирани, плацебо контролирани клинични изпитания на лечебните ползи от вдишания канабис през 2010 година.

Изследванията използват проекта за клинични изпитания по „златния стандарт” на Американската агенция за храните и лекарствата (FDA) и съобщиха, че марихуаната трябва да е „първата линия на лечение” за пациентите, страдащи от нервни заболявания (невропатия) или от други сериозни заболявания.

Невропатията е вид болка, свързвана с диабет, рак, увреждания на гръбначния стълб, ХИВ/СПИН и други инвалидизиращи заболявания. Изпитанията показаха, че марихуаната контролира болката също толкова добре или по-добре от наличните лекарства.

Учените продължават да изучават ефикасността на канабиноидите в целия свят. В Германия са проведени повече от 37 контролирани изследвания с повече от 2500 участника, за оценяването на безопасността и ефикасността на марихуаната от 2005 година насам. Напротив, повечето одобрени от FDA лекарства преминават през далеч по-малко изпитания с по-малко участници, и все пак биват одобрявани за употреба.

Изследванията на канабиса се изместиха от изучаването на способността му да облекчава симптомите на заболяванията като например на гаденето, свързвано с химиотерапията към потенциалната му роля за смекчаване на заболяванията. Медицинската марихуана доказано забавя началото на болестта на Алцхаймер и смекчава автоимунни заболявания като множествена склероза, възпалително заболяване на червата и ревматоиден артрит.

Канабис и кокосово масло

Капсули с медицинска марихуана, потопена в кокосово масло са алтернативен начин за терапевтично използване на канабиса без да трябва той да се вдиша при пушене. Накисването на канабиса в кокосово масло също така позволява лесното му преминаване в черния дроб, където той може бързо да бъде обработен.

Кокосовото масло се използва заради високото му съдържание на есенциални мастни киселини, което го прави добър свързващ агент за канабиноидите. Да не говорим за невероятните му здравословни свойства. Половината от мазнините в кокосовото масло се състоят от мазнина, която не се открива често в природата – лауриновата киселина.

Лауриновата киселина е наречена „чудодейна” съставка заради способностите й да укрепва здравето и тя се съдържа в майчиното мляко. Всъщност, тя се съдържа само в три хранителни източника – малко количества в каймака и по-големи количества в палмовите ядки и в кокосовото масло.

В тялото лауриновата киселина се преобразува в монолаурин – мощно противовирусно, антибактериално и антипротозойно вещество. Тъй като монолауринът е моноглицерид, той разрушава обгърнатите в липиди вируси, включително тези на дребна шарка, инфлуенца, ХИВ, херпес и няколко патогенни бактерии.

cannabis capsule

Свидетелство – случай на успешно излекуван

Макар че много все още изпитват подозрения относно терапевтичните ползи от канабиса, Стан и Барб Ратнър са убедени в неговата ефикасност. Това семейство се е изправяло лице в лице с рака няколко пъти и оцелява, за да се учи от преживяното.

Барб на два пъти е атакувана от рак на гърдата, а Стан е диагнозиран преди 20 години с неходжкинов лимфом, който след лечение изчезва. Обаче, през 2011 година болестта се завръща. Лекарите откриват ракови възли в белите му дробове и след това му казват, че ракът е и в мозъка му. Перспективите са наистина мрачни.

След преминаване на лечение с химиотерапия и лъчетерапия, Стан и семейството му искат да намерят естествено решение, което ще спомогне за подобряване качеството на живота му и дори за удължаването му. Чувайки че канабисът е ефикасен при болка и други странични ефекти от химиотерапията за пациенти с рак, те веднага решават да опитат. Според Стан и Барб, медицинският канабис е бил златният им шанс.

Дъщеря им Корин и съпругът й правят проучване и решават, че приемането на капсулите с канабис в кокосово масло през деня е добър избор. След две седмици, приемът на капсулата позволява на Стан да се освободи от дихателния си апарат, с който той денонощно е свързан дотогава. Той започва да качва килограми, да спи по-добре и като цяло да укрепва. След няколко месеца скенер на мозъка показва, че Стан напълно е победил рака.

Ратнър са убедени, че канабисът действа като противораково лекарство. Джон, зетят на семейство Ратнър, казва „Няма съмнение в ума ми, че канабисът измъкна моя тъст от последния стадий на рака и му позволи да укрепне и отново да се пребори успешно с ужасната клетъчна дисфункция от която страдаше. Макар че много хора биха казали, че химиотерапията и лъчетерапията може да са изиграли някаква роля, той никога нямаше да доживее, за да разбере дали е така без помощта на кокосовото масло с канабиса”.

The Alternative Daily

Източник: The Alternative Daily, Coconut Oil and Cannabis Capsule – A Medical Miracle? 12 December 2013; http://www.thealternativedaily.com/coconut-oil-cannabis-medical-miracle/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N131220

Снимка: www.thehealthcure.orgwww.ismokemag.co.uk

Вече писахме за този случай в статията, която можете да прочетете тук

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Настоящата статия е с информативна цел и не е предназначена за диагнозиране и лечение. Надежда има, канабисът е използван за лечебни цели от хилядолетия. Но преди да предприемете каквото и да било лечение, първо се консултирайте с лекар.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *