9 причини да не дъвчем дъвка

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

bubble gum

Съединените щати се нареждат на трето място, само след Иран и Саудитска Арабия, що се отнася до най-големия брой хора, дъвчещи дъвка в света. Според статистиката,  59 процента от американците заявяват, че дъвчат дъвка.

За съжаление на любителите на дъвката има неоспорими доказателства, че това е навик, който е по-добре да нямате, включително поради следните девет причини.

Хората, дъвчещи дъвка е по-вероятно да ядат нездравословни храни

Изследвания откриха, че хората, които дъвчат дъвка е по-малко вероятно да ядат плодове и зеленчуци, и по-вероятно да избират нездравословни храни като бонбони и чипс вместо тях.

Заболявания на темпоромандибуларната става

Дъвката оказва натиск върху хрущяла на ставите на челюстта, които са там, за да поемат шока и по този начин тя може да предизвика болезнено, хронично заболяване на темпоромандибуларната става.

Главоболия

Ненужното дъвчене може да причини хронично стягане на лицевите мускули, намиращи се в близост до слепоочията. Това може да окаже натиск върху нервите, които предоставят кръв в тази област на главата, а това от своя страна може да доведе до хронични периодични главоболия.

Влошава храносмилателни заболявания

Дъвченето на дъвка може да влоши храносмилателните заболявания и да причини пристъпи на страдащите от синдрома на дразнимото черво поради прекомерния въздух, погълнат при дъвченето (да не споменаваме изкуствените съставки, които се поглъщат). Това може също така да окаже натиск върху тънките черва и да причини спазми и подуване.

Вредно въздействие на изкуствените подсладители

Повечето дъвки, които не съдържат захар са подсладени с аспартам, изкуствен подсладител, свързван с вродени дефекти, диабет, рак и неврологични заболявания.

Уврежда зъбите

Дали дъвчете дъвка с или без захар, това причинява увреждания на зъбите ви. Захарта допринася за формирането на кариеси, докато дъвката без захар обикновено съдържа киселинни овкусители и консерванти, които могат да доведат до ерозиране на зъбите, което може буквално да стопи зъбите ви след време.

Други дъвки са подсладени с високо фруктозен царевичен сироп, познат като основната причина за развалянето на зъбите, както и за множество други сериозни заболявания като рак, диабет и затлъстяване.

Освобождава токсичен живак в организма

Ако имате пломби, съдържащи живак, дъвченето на дъвка може да причини освобождаването на този невротоксин от пломбите в тялото ви.

Овчи вторични продукти

Дъвката обикновено съдържа ланолин, восъкоподобна субстанция, извличана от вълната на овцете, която спомага за това вълната да е мека. Тъй като „основите на дъвката” се считат за стандартизирани, от производителите не се изисква да разширяват списъка със съставките от вече установените и макар че ланолинът не е непременно вреден, той не е точно вкусен.

Синтетични полимери и латекс

Дъвката се прави с използването на синтетични полимери и латекс, които могат да затруднят храносмилателната система, ако случайно глътнете дъвката си.

И така, не е ли време да се отървете от навика си да дъвчете дъвка? Защо вместо това да за освежаване на устата си не изядете вкусно парче тамаринд, плод, наричан също индийска фурма, който се бори с рака?

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/9-reasons-chew-gum/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N141208

Снимка: www.classtools.net

Прочетете още по темата:

5 обичайни съставки в дъвката причиняват рак  

Тамаринд: плодът с остър вкус, който се бори с рака

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *