Ензимът бромелаин в ананасите унищожава рака

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Eat-Pineapple-Every-Day

Ензимът бромелаин в ананасът е една от няколко естествени храни, които можете да ядете за превенция на рака, лекуване на рака, ако го имате, и снижаване до минимум на последиците от лъчетерапия, която често причинява толкова вреда на здравите клетки, колкото и на раковите клетки.

Химиотерапията е най-честата форма на лечение на рак. Тя се използва от четири десетилетия независимо че опустошава тялото като отслабва имунната система до степен, в която тя вече не функционира както трябва.

Лечението често е по-лошо от заболяването и това принуждава учените да търсят естествени, борещи рака решения.

Ананас, лечебни употреби

Бромелаинът унищожава рака – не тялото

Едно такова решение са съединенията, които действат със „селективна цитотоксичност” – като свиват или убиват раковите клетки, оставяйки здравите клетки на мира. Тази способност се открива единствено в природата, като до този момент науката продължава да е неспособна да я възпроизведе.

Бромелаинът е ензим в ананасите, който разгражда протеини и проявява тази способност. Той се съдържа в стволовете и плодовете на ананасите. Малко количества можете да си набавяте от сока от ананас, но за извличането на истинската му бореща рака сила е добре да използвате ензимен екстракт от ананас.

До скоро вкарването на ензими в кръвотока (където те да предоставят най-голяма полза) беше почти невъзможно. Ензимите се разграждат в стомаха преди изобщо да достигнат до останалата част на тялото.

Днес учените използват ентерични покрития, които устояват на стомашната киселина и се разграждат единствено в конкретни места в тънките черва за извличане на пълните ползи от тялото.

Набавянето на достатъчно естествени ензими в организма е особено важно за цялостното здраве на тялото. Суровите органични плодове и зеленчуци отнемат част от стреса от тялото при производството на ензими – и помагат за по-доброто храносмилане – така че неизползваните ензими да могат да откриват и убиват раковите клетки.

Смути от плодове и зеленчуци, което съдържа много естествени ензими трябва да се пие рано сутрин на гладно. По този начин ресурсите, които нормално биха били използвани за разграждането на храната, вместо това могат да подсилват имунната система, да укрепват клетките и да се борят с болестите.

Освен срещу рака, изключително силните противовъзпалителни свойства на бромелаина го превръщат в естествено лечение за артрит и чревни заболявания.

Възпалението се смята за основната причина за стотици заболявания.

Алкалната диета с която всеки болен от рак трябва незабавно да се запознае

Храната е особено важна в битката с рака

Предпазването от заболяванията винаги е за предпочитане от борбата с тях. Рейчъл Столзенберг-Соломон, диетолог с множество научни титли от Националния раков институт (на САЩ), изразява тази идея по следния начин „най-лесният и най-евтин начин да снижите риска от рак е като просто се храните здравословно”.

Множество различни плодове и зеленчуци трябва да представляват най-голяма част от храната ви. Така за храните с високо съдържание на наситени мазнини или консерванти остава по-малко място. Карън Колинс, диетолог, съветник по храненето, работеща за Американския институт за изследване на рака обяснява, „Стремете се да развивате начина си на хранене докато сте живи. Ако всеки месец се наслаждавате на още един зеленчук, това ще е чудесно”.

33 храни, които уморяват рака от глад

6 естествени, борещи рака вещества, от които се нуждаете в храната си

Фолат (фолиева киселина)

Храните богати на този В витамин предпазват от мутации на клетките и той се съдържа в портокаловия сок, зелените листни зеленчуци, боба, аспержите, слънчогледовите семки и Marmite™ – дрожден екстракт на паста.

Етерични масла убиват рака на гърдата за дни

Витамин D

Няколко изследвания са в ход за потвърждаване на извлечените вече доказателства, че този витамин спира растежа на раковите клетки с цели 50% при риск от рак на гърдата. Можете да го откриете в прясното мляко, както и в други източници като риба треска, скариди, сьомга и яйца.

Генетична връзка между витамин D и предпазването от болести

Каемферол

Този флавоноид в чайовете е съединение, показващо забележително действие срещу рака на яйчниците и рака на гърдата. Препоръчва се пиенето на по четири чаши чай на ден. За повече ползи, пийте чай през цялата година, леден или горещ според сезона.

Люто съединение срещу рак на стомаха

Кръстоцветни зеленчуци

Членовете на семейство зелеви като кейл, броколи, спанак и зелени листни зеленчуци са доказали, че защитават от рак на простатата и дебелото черво. А по-невероятното е, че мишки със злокачествени тумори показват свиване размера на туморите само месец след лечението им със субстанция, извличана от кръстоцветни зеленчуци. Най-добре е да ги ядете сурови, а ако ги готвите, нека това да е на пара, за да се запазят всички мощни антиоксиданти в тях. Дъвчете добре и никога не използвайте микровълнова фурна!

ПОБЕДЕТЕ РАКА С ХРАНА

Куркумин

Това е основното съединение в кърито. То е заредено с много силни противовъзпалителни свойства и както знаем куркумата се бори с рака като в същото време придава чудесен вкус на любимите ни храни. Бхарат Б. Агарвал, PhD, биохимик в Университета на Тексас, казва следното: „Сред всичките видове рак, които ние и други изследователи сме изследвали, не е открит рак, който да не се повлиява от куркумина. И това е очаквано, понеже възпалението е медиатор (причинител) за повечето видове рак”.

Който пие куркумин, гони рака яко дим

Джинджифил

Учените откриха, че джинджифилът действа по два начина срещу рака. Той убива раковите клетки (апоптоза) като оставя здравите клетки незасегнати и подмамва раковите клетки да се самоизяждат (аутофагия). Изследователите все още се опитват да си обяснят точно как действа джинджифила, но препоръчват да добавяме органичен джинджифил в храната си.

Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

Възпалението и клетъчната мутация се считат за основните причинители на рак. Добавянето на ензима бромелаин от ананасите, както и тези натурални борещи рака субстанции в храната работи за предпазване от формирането на рак първо на първо.

Ако страдате от рак, тези храни ще спомогнат за контролирането на възпалението, причинено от химиотерапията и да се възстановявате по-бързо от операциите и ще защитава здравите клетки от увреждане.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/pineapple-enzyme-fights-cancer/

Снимка: womenfitnessmag.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *