Най-ефикасните 5 храни за премахване на болката в коляното и гърба

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Принадлежите ли към милионите възрастни, които разчитат на хапове без рецепта, за да се справят с болки в коляното и гърба? Ако е така, трябва да знаете за тези храни алтернативи.

kneepain-221198

Оказва се, че обикновени храни, които можем да купим в местния магазин за хранителни стоки помагат на някои хора да намаляват приема си на обезболяващите лекарства. В някои случаи тези премахващи болката храни са толкова ефикасни, че хората успяват да се откажат от лекарствата завинаги.

Болката в коляното може да ви затрудни да стоите изправени и да се движите. Болката в гърба може да ви затрудни да седите и да лежите. Но недейте просто да се отказвате и да се предавате на таблетките. Има по-добър начин.

Кухненски тайни за побеждаване на болките в коляното и гърба

Опитайте се да намерите облекчение в кухнята си първо. Изследователите казват, че използването на ефикасни храни може да ви помогне най-накрая да победите болката в коляното и гърба.

1. Риба:

Омега-3 мазнините в тлъстите риби са мощни противовъзпалителни средства. Което означава, че те могат да облекчат както болката в коленете, така и болката в гърба. Всъщност, рибата може да е така ефикасна в побеждаването на болката в коляното и гърба, че Нюйоркската университетска болница за ставни заболявания препоръчва тлъста риба като по-здравословна алтернатива на обезболяващите.

Навикът редовно да ядете риба може да доведе и до по-добър кръвоток. Освен че е полезен за сърцето, по-добрият кръвоток означава, че дисковете в гръбначния ви стълб получават всички хранителни вещества, от които те се нуждаят, за да останат силни, здрави и безболезнени.

10 храни които да избягваме при ставни болки

2. Портокалов сок:

Обикновено съветваме хората да ядат целите плодове вместо да пият сока им. Но в този случай пиенето на портокалов сок от време на време може да е точно онова, което лекарят е наредил.

Високите нива на витамин С се свързват с по-малко дегенерация на костите, способна да причини болка в коляното и гърба. Чаша портокалов сок съдържа 25 процента повече витамин С от самия портокал. Така че наслаждаването на портокалов сок може да спомогне за снижаването на болката в гърба. Други богати на витамин С храни са къдравото зеле кейл и суровите червени чушки.

Свалете 8 до 10 килограма за три седмици с портокали!

3. Куркума:

Независимо на какво се дължи болката в коляното и гърба ви, този стожер сред подправките може да помогне. Куркуминът е активната съставка в куркумата. Той естествено ви защитава от болките в мускулите, ставите и нервите, като спира ензима, който допринася за болката.

Този лек се приготвя за минути, а лекарите доказват, че той предпазва от и лекува рак!

Куркумата има чудесен вкус – просто поръсвайте яйцата за закуска, салатата с риба тон за обяд, и печените на грил меса и зеленчуци за вечеря. Само не забравяйте да комбинирате куркумата с прясно смлян черен пипер за по-добро усвояване.

4. Череши:

Сочните червени череши дължат красивия си богат цвят на мощни антиоксиданти, наречени антоцианини. Антоцианините действат по два различни начини, за да помогнат за побеждаването на болката в коляното и гърба.

Първо, те имат мощно противовъзпалително действие. Изследване, публикувано в списанието Journal of Nutrition откри, че купа череши може да снижи възпалителните маркери с до 25 процента. И второ, антоцианините помагат за блокиране на ензимите, които причиняват болката първо на първо.

Чудодеен сок помага на тялото да се самолекува

Всъщност, според Мичиганския държавен университет, черешите могат да са така ефикасни в снижаването на възпалението и в блокирането на болката като някои от нестероидните противовъзпалителни средства (НСПВС), продавани без рецепта. Но без представляващите риск странични ефекти.

5. Мащерка:

Мащерката е друга любима подправка, която може да ви помогне да оставяте болкоуспокояващите таблетки в домашната аптечка.

Изследвания показват, че тази ароматна билка може буквално да промени начина на усещане на болката. Което означава, че използването на повече мащерка в любимите ви ястия може да ви помогне да изключвате умствено ключа за болката.

И макар че учените все се опитват да разберат как мащерката извършва този невероятен подвиг, вече е ясно, че тя е ефикасна за много хора. Така че не се колебайте и добавяйте повече от предоставящата чудесен вкус и облекчаваща болката мащерка в храната си.

Чай от мащерка всяка сутрин за справяне с автоимунни заболявания и за чудесно здраве

Не трябва да избирате между това да поглъщате купчина хапчета и това да живеете в болка. Заменете тези неприятни варианти и премахнете болката в коляното и гърба със споменатите по-горе вкусни, натурални и борещи болката храни.

Източник:

https://healthiertalk.com/top-5-foods-erasing-knee-back-pain/?utm_source=Healthier%20Talk&utm_medium=subemail&utm_campaign=top-5-foods-erasing-knee-back-pain_17.08.03
Снимка: Daily Express

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *