Направете си лесно хранилка за птички за двора

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

birds and butterflies 416332451_lg

Едно от любимите ми неща през пролетта е връщането на синигерчетата, червеношийките и кълвачите, които са чести гости в задния ми двор.  Няма по-приятно нещо от това да отворя прозореца на кухнята и да слушам щастливите им песни.

Винаги поставям хранилка за колибритата във вътрешния двор, но тази пролет направих нещо повече и се опитах да създам така да се каже привлекателен пристан за моите пернати приятели. Вече поставих няколко нови, привличащи птичките елемента като красива поилка и прелестната хранилка, която сама направих по описание в списанието Gardening for Birds & Butterflies. И то от тиква със зелена кора! Виждала съм подобни хранилки за птици, направени от ябълки или от други плодове и зеленчуци, но тази веднага ме привлече, заради красивата форма на тиквата.

bird-feeder

Няма по-лесен проект от тази хранилка за птички!

Започнете с тиква, останала ви след дългата зима.

Отрежете парче от средата с дебелина около пет сантиметра.

Махнете семките.

Намажете едната страна на тиквата с фъстъчено масло. Обилно!

Сипете храна за птици върху поднос. Оваляйте намазаната страна на тиквата в семената.

Ако искате птичките наистина да ви обичат, можете да добавите и парченца сушени плодове като череши в сместа.

Вържете тиквата с канап, закачете я в градината на някое дърво или стойка и наблюдавайте как птичките се тълпят върху нея!

Ето още няколко съвета за привличане на любимите ви пернати приятели в градината…

bird bath

  • ВОДА! Тя е може би дори по-важна от храната, ако искате да привлечете птички в двора си. Не всички птици ядат семена/ядки, но всички имат нужда от прясна вода. Особено през лятото. Поставете на подходящо място поилка и/или басейнче за предпочитане с течаща вода заради невероятното озвучаване и ще видите колко добре ще ви се отрази това.
  • Различните храни привличат различни птици. В моя двор има хранилка за колибрита (колибри, авлиги), варен пудинг с лой (кълвачи, мушитрънчета, сойки), и няколко традиционни хранилки със семена (чинки, синигерчета, сипки). Няколко компании дават указания онлайн за това кои семена и храни да използваме за привличането на птиците, които искаме да видим.
  • Имате множество възможности за поставяне, разхвърлете ги из целия имот и това ще улесни намирането на вашия двор от птиците. Дръжте хранилки на място, което лесно се открива от прелитащите птици. Птиците винаги се пазят от хищници, така че поставянето на хранилките на открити места ще ги кара да се чувстват много по-защитени.
  • Засадете лилава ехинацея и слънчогледи. И двете растения имат семена, които птиците просто обожават!

birdfeed-garden

  • Колкото повече възможности за подслон и кацане им осигурите, толкова повече птиците ще се чувстват в безопасност и ще останат ваши съседи за дълго. Къщичките за птици и дърветата са лесни решения но дори и натрупани клонки и съчки, като и храстите се превръщат в защитен рай за всякакви видове птици.

Джили

Източник:

http://www.onegoodthingbyjillee.com/2015/04/simple-diy-backyard-bird-feeder.html?utm_source=getresponse&utm_medium=email&utm_campaign=onegoodthing&utm_content=%5B%5Brssitem_title%5D%5D

Снимки:plus.google.comcn.zinio.comwww.ebay.co.ukwww.adultcareservices.org

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *