Лечебните честоти и човешкото тяло: Пълен списък и ползи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Човешките същества от векове знаем, че звуците имат дълбоко въздействие върху телата и умовете ни. Още откакто сме открили музиката и напевното пеене на шаманите, ние непрестанно разширяваме границите на това как лечебното действие на звуците и честотите може да бъде измервано и осъзнато в пълнота.

И така, какви са лечебните честоти на човешкото тяло? Определени честоти на звуците се използват като част от терапии с цел да манипулират мозъчните вълни на хората за спомагане на оздравяването на тялото и ума. Лечебните честоти на звуците се използват в лечението на няколко различни вида неазположения като безсънието, тревожността, депресията, както и на болести на нервната система.

Акустичните терапии стават все по-популярни като средство за насърчаване на самолечението вътре в тялото. По-долу ще научите какво е лечение със звукови честоти и как то действа.

Музиката: език на изцелението

Какво представлява лечението със звукови честоти?

От стотици години учените осъзнават въздействието на звуците върху човешкото тяло. Научни изследвания доказват, че дори недоловимите за слуха високочестотни звуци въздействат върху мозъчната дейност на човека.

Също така, холистичните лечители знаят, че различните честоти на звука са способни да манипулират човешкото съзнание и дори да причиняват промени в съзнанието, демонстрирани от състоянията на транс, произтичащи от напевното пеене или от биенето на барабани от страна на шаманите.

Вибрациите при биенето на барабани, съпътсващи работата на шаманите за довеждането до транс говорят за силата от впрягането на звуковите честоти с цел причиняване на различни състояния на ума. Солфежните честоти се свързват от древни времена със създаването на сакрална (религиозна) музика (включително, музика за медитация), която се счита, че способства оздравяването.

Вибрацията на здравето

Още в древна Гърция, лечението и музиката са свързани, както с теологията, така и с медицината. А в днешната епоха лечението със звукова честота се постига чрез разнообразни методи от слушането на записи с различни бинарни честоти, до участването във вибрационно-акустични терапии.

Честоти: Лечебни звуци

Как въздействат честотите върху човешкото тяло?

Макар че идеята, че звуковите честоти наистина променят човешкото съзнание и способстват лечението звучи малко отвлечена, реално съществуват много научни доказателства за звуците, поддържащи тази теория. Излагането на различни честоти облекчава психиатрични проблеми като депресия или тревожност, както и стимулира тялото в лечението на физически заболявания посредством генетично сигнализиране.

Връщайки се древна Гърция, известният лекар, философ и математик Питагор е бил убеден, че честотите имат лечебно действие върху тялото, и че ежедневното слушане на музика е полезно за човешкото здраве. На Питагор ние също така дължим откритието на хармоничните взаимоотношения между математическите пропорции и различните музикални акорди.

Науката посочва 8 невероятни начина, по които музиката подобрява здравето ни

Звуковата терапия в днешно време

Макар че хората изучават връзката между лечебните звукови честоти и функционирането на човешкото тяло още от времето на Питагор, съвременните учени са също толкова очаровани от въздействието, което различните честоти имат върху ума и тялото.

Освен лечебните звукови честоти, честотите също така въздействат на тялото посредством музиката. Музиката пробужда емоционален отклик в човешкото тяло, който може да доведе до всичко от настръхване на кожата, до порой от пречистващи сълзи. Вибрационните инструменти като пеещите купи и гонгове се използват за създаването на леки вълни от вибрации, които са насочени към пренастройването на съзнанието.

8 забележителни ползи за здравето от лечението със звуци

Ето някои от музикалните инструменти, които се използват често в терапията със звукови честоти:

 • Цимбал с чукчета
 • Пеещи купи
 • Гонгове
 • Вятърни камбанки
 • Панфлейти
 • Ханг
 • Диджериду
 • Калимба
 • Джембе
 • Дъждовник*
 • Барабани

* Най-старият музикален инструмент – подобен е на флейта и е направен от бамбукова пръчка с махната сърцевината и после запълнена с малки речни камъчета, като при дори най-леко движение инструментът издава звук подобен на дъжд

Как да балансираме седемте си чакри за оптимално здраве

Лечебните честоти на човешкото тяло: Пълен списък & ползи

Макар че звуците и честотите се използват, за да въздействат на човешкото здраве по няколко начина, съществуват специфични честоти, които в алтернативната медицина се приемат като особено лековите за човешкото тяло. Ето списък на честотите, които е общоприето да се счита, че имат лечебни свойства:

40Hz

Трептящите светлини и звуци при 40 херца се използват в изследвания за лечение на болестта на Алцхаймер за стимулирането на повишен неутрален отговор и за преборването на симптомите на деменция. Звуците с честота от 40 херца се свързват с мозъчните гама вълни и със стимулирането на паметта. Като пример на терапия при 30 херца, вижте видеото тук.

Рудра мудра

174Hz

Честотата от 174 херца е една от солфежните честоти, т.е. поредица от тонове, използвана в църковната музика, която алтернативната медицина приема, че има различни положителни въздействия върху човешкото здраве. 174 херца се свързват със снижаването, както на болката, така и на стреса.  Пример за терапия със 174 херца можете да видите във видеото тук.

285Hz

285 херца също е една от солфежните честоти и тя се приема за особено важна при лечението на порязвания, изгаряния и други физически рани. Звуковата честота от 285 херца активира тялото за клетъчна регенерация като го насърчава да се самолекува в случай на каквото и да било нараняване. Пример за терапия с 285 херца вижте тук.

396Hz

Тази звукова честота се свързва с премахването на страха и на други отрицателни чувства. Бидейки една от солфежните честоти, тонът от 396 херца помага за премахването на чувството за вина, което я превръща в ефективно допълнение в църковната музика. Честотите от 396 херца балансират кореновата чакра, като в същото време трансформират отрицателните емоции като тъга в положителни и радостни такива.  Пример за лечение с 396Hz можете да видите във видеото тук.

Балансирайте кореновата си чакра за нула време

417Hz

Вместо фокусиране върху физическите болести, лечебната звукова терапия с честота от 417 херца (още една от солфежните честоти – честотите от солфежната таблица) се фокусира върху премахването на негативна енергия, като енергията обгръщаща периода последващ дадена травма или негативните енергии в околната среда. 417 херцовата терапия е предназначена да разтваря емоционалните блокажи и да активира сакралната чакра. Пример за терапия с 417 херца можете да видите видеото тук.

Целебни мантри и въздействието им върху чакрите

432Hz

Терапията, включваща 432 херца е насочена към сърдечната чакра, а слушането на честота от 432 херца се казва че води до по-високи нива на умствена и емоционална яснота. Настройката от 432 херца се счита за оптималнатаа настройка за оперните певци и се свързва с по-високо ниво на духовно развитие. Пример за терапия с 432 херца можете да видите във видеото тук.

440Hz

Музика, настроена на 440 херца в сравнение с такава, настроена на 432 херца се счита за „въздействаща на интелекта” музика, която спомага когнитивното развитие на слушателя. Звукови честоти от 440 херца се счита, че активират чакрата на третото око. Пример за терапия със звукова честота от 440 херца можете да видите във видеото тук.

10 признаци и симптоми, че третото ви око се отваря

528Hz

Честота позната също като честотата на любовта от или 528 херца е една от най-известните и популярни честоти на солфежа. Този музикален тон е известен също като „чудотворната нота” и се използва в различни местни населения по света като звуци, свързани с благословии още от преди писмената история. Пример за терапия със звукова честота от 528 херца можете да видите във видеото тук.

Лек върху нотния лист: Слушайте тази музика, възстановете ДНК-то си

639Hz

639 херца е звукова честота, която въздейства на сърдечната чакра. Тази звукова честота се свързва с терапия, насочена да предизвиква положителни чувства и по-добро настройване към хармонични междуличностни взаимоотношения. Като терапия, излагането на 639 херца стимулира по-ясната комуникация и осъзнаване на ситуацията. Пример за терапия със звукова терапия от 639 херца вижте във видеото тук.

852Hz

Звуковата терапия с 852 херца се свързва с пренасочването на ума от прекомерното мислене, натрапчивите мисли и моделите на негативни мисли. Тези модели на мисли играят по-голяма роля при депресия и тревожност. Излагането на тази звукова честота помага за смекчаване на ролята на негативните мисли при психологически заболявания. Пример за звукова терапия с 852 херца вижте във видеото тук.

963Hz

Звуковите честоти от 963 херца се свързват с активирането на епифизната жлеза и с по-високо духовно развитие. Честотата от 963 херца се знае, че е както „чистият чудодеен тон”, така и „честота на боговете”. 963 се свързва с активирането на чакрата на върха на главата и с връзка с началото на цялото човечество. Пример за звукова терапия от 963 херца вижте във видеото  тук.

Както виждате има много различни звукови честоти, които могат да бъдат използвани за лечението, както за изменение на когнитивните мисловни процеси, свързани с психиатрични болести, така и да предоставят лечебни ефекти за неутрализиране на болест или травма.

Декалциране на епифизната жлеза за повишено духовно и физическо здраве

Лечение с вибрации

В кои области на човешката медицина се практикуват лечебните честоти?

Макар че ефикасността на лечебните честоти се оспорва от някои учени, няма съмнение, че музикалните инструменти издават честоти, способни да променят човешкото съзнание. Ето защо мистици и музиканти се възползват от тази мощна манипулация, предоставяна от звуковите честоти, за да управляват тълпите от стотици години.

Лечението със звуци е изследвано в следните области на човешката медицина:

Терапия за възстановяване след инсулт:

Лечението с музика, предоставяно на жертви на инсулт доказва, че повишава бързината на възстановяването на основни моторни функции и на речта.

Намиране на баланс след инсулт

Болнична среда:

Музикалните честоти е доказано, че снижават тревожността и подсилват духа в болнична и медицинска обстановка, характеризираща се с висок стрес.

Подсилване действието на акупунктурата:

Наред с терапията с цветни светлини, използването на настройващи камертони заедно с акупунктура е доказало в описани случаи, че е по-ефикасно от използването само на акупунктура.

Лечение на рак без операция:

Учените едва наскоро откриха, че високо честотният шум може да се използва за атакуването и унищожаването на раковите клетки, като по този начин се елиминира необходимостта от операция, която би поставила пациента в риск от следоперативни усложнения.

Истината за рака и етеричните масла от първа ръка, която НИКОЙ онколог няма да ви разкрие

Сензорна терапия за аутисти:

Някои деца аутисти реагират положително на въздействието на звукова терапия.

Влизане в мозъчната вълна, наричано още синхронизиране на мозъчните вълни и невронното захващане:

Този метод, хвален от експерти в алтернативната медицина е ефективен начин за лечението на различни болести. Той включва излагането на мозъка на различни звукови честоти за справяне с различни когнитивни проблеми от главоболия и стрес до предменструални симптоми и хронична болка.

Променяне на хормоните на стреса:

Музикалните честоти отдавна се използват за терапевтични цели да успокояват хората, когато те са ядосани, отчаяни или стресирани.

Повишена неврогенеза:

Както при неродените бебета, така и при възрастните хора, страдащи от деменция, лечебните честоти и музикалната терапия се използват за укрепване на невралното здраве, снижаване на стреса и подсилване на паметта. Сходен подход към снижаването на стреса, който набира популярност е снижаването на стреса, основаващо се на осъзнатост.

Подобряване на програмите за физическо възстановяване:

Онези индивиди, които преминават през физическо възстановяване показват, че изпитват по-добри резултати когато правят физически упражнения в съпровод на музика, която ги мотивира.

Снижено усещане на болка:

За тези пациенти, които трябва да се справят с проблеми, породени от хронична болка, музикалната терапия се свързва с понижено усещане на болката и е ефикасен метод за справяне с болката без включването на лекарства.

20 места на болка в тялото, които са пряко свързани с конкретни емоционални състояния

Съществуват много приложения за звукови и честотни терапии, които биват създавани  всеки ден в лечебната общност. Макар че правим връзка между звука и лечението от хиляди години, ние хората все още едва зачекваме повърхността на това на какво е способна аудио терапията що се отнася до лечението на човешкото тяло.

Макар че лекарите в древни времена са знаели достатъчно от медицината, основана на наблюдение, за да откриват връзка между звук и лечение, едва когато човечеството създаде технологиите на двадесет и първи век, ние започнахме непрестанно да правим измервания на мощното въздействие, което музиката и звуковите честоти имат върху ума и тялото ни.

Прочетете продължението на статията Лечебните терапии със звуци са супер полезни за здравето тук.

Прочетете също:

Насочване на енергия – Как да използваме жизнената енергия, за да лекуваме себе си и другите

Лечебната магия на музиката

Мантра за изцеление

Епифизната жлеза: една от НАЙ-ГОЛЕМИТЕ, крити от човечеството тайни

12 тайни за дълъг живот на 105-годишен японски експерт по дълголетие

Фотонно-ботаническа хармоника: Дали това не е ключът към вечната младост и живот без болести?

Човекът който шокира света: Мислите променят ДНК-то, а то променя света

Канабидиолът скоро ще се използва в спешните отделения да препятства увреждания от инсулт и инфаркт

Източник:

https://mindisthemaster.com/sound-frequency-healing-human-body-benefits/

Снимка: abzu2

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *