Балансирайте кореновата си чакра за нула време

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Чувствате се тревожни, разконцентрирани или леко нестабилни? Може би се нуждаете да балансирате кореновата си чакра. Кореновата ви чакра, също наричана муладхара, се намира в основата на гръбначния стълб и се свързва със стабилност, безопасност и заземеност. Кореновата чакра е основата, върху която са изградени останалите ви чакри и нейната нестабилност може да разклати всеки аспект от живота ви. Отделяйте по пет минути на ден, за да балансирате активно кореновата си чакра посредством една от посочените по-долу техники.

root hpfixseparat_chakra2

Как да разберете дали кореновата ви чакра е нестабилна

Когато кореновата чакра е разбалансирана може да имате проблеми с финансите, работата и дома си. Възможно е да се местите много често или да не можете да се задържите на постоянна работа. Разбалансираната коренова чакра може да се прояви също така и в заболявания като…

  • Отслабване или напълняване
  • Анемия
  • Депресия
  • Слаба имунна система
  • Мързел
  • Изложено на риск храносмилане

Свръх-активната коренова чакра може да се проявява под формата на чувства като агресия, гняв, раздразнение и алчност, както и като загриженост за всички материални неща и като предизвикателна необходимост да не губите контрол. Недостатъчно активната коренова чакра води до чувство на безпокойство и депресия и липса на дисциплина и фокус.

Как да балансирате кореновата си чакра

Йога: пренастройте чакрите си и насочете потока на енергията към своята муладхара с помощта на заземяваща йога поза, като например позата Дърво. Изправете се, здраво стъпили на земята. Леко пренесете тежестта си върху лявото си стъпало и свийте десния си крак в коляното. Протегнете дясната си ръка надолу и хванете дясното си стъпало и го опрете върху вътрешната част на лявото си бедро точно над коляното. Пръстите трябва да сочат надолу, а петата и табана на стъпалото да се притискат към бедрото. Можете да вдигнете ръце нагоре или да ги държите събрани пред гърдите като при молитва (Намасте).

Медитация: Медитацията освобождава енергийните блокажи, така че енергията да може да протича навътре и навън от кореновата чакра. Червеното е цветът на кореновата чакра и той представлява мощен начин отново да се установи вързка между чакрите и да се постигне баланс. Представяйте си червено цвете или червен лъч светлина в основата на гръбначния си стълб (опашката). Представяйте си как тази светлина се разнася надолу по таза и краката ви, от стъпалата към земята, като по този начин ви заземява. Можете дори да съчетаете тази медитация с изпълняването на позата Дърво!

Прочетете още: Подмладете се и се заредете с енергия с тази лесна медитация

Ароматерапия: ароматите са мощно средство за заземяването ни с кореновата ни чакра. Етеричните масла от сандалово дърво, палисандрово дърво, джинджифил, карамфил (билката), черен пипер, розмарин и кедър са особено ефикасни за заземяване. Използвайте дифузьор, за да вдишвате етеричните масла докато медитирате или нанасяйте маслата върху точките на пулсиране на кореновата чакра—опашката, китките и вътрешната страна на бедрата (хоризонтално спрямо основата на гръбначния).

Кореновата чакра на всеки човек от време на време се разбалансира, така че няма нищо съдбовно ако вашата действа малко мудно. Просто отделяйте по пет минути от деня си за настройването й и за нула време баланса в тялото ви ще бъде възстановен!

Даника Колинс

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-balance-your-root-chakra/#axzz3DCVT2bSy

Снимка: www.saunaperle.at

Прочетете още по темата:

За мудрите с любов

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

1 thought on “Балансирайте кореновата си чакра за нула време

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *