Спасете зрението си с тези две хранителни вещества

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

eyesight

Ослепяването означава много повече от това човек да загуби зрението си. Не виждате как внуците ви растат. Не можете да шофирате. Със загубата на зрението си вие губите и свободата си. Плашещо е.

Но за 12-те милиона, само в САЩ, страдащи от свързана със стареенето дегенерация на макулата, загубата на зрението е реалност.

Заболяването причинява увреждане на тъканта на ретината. То е най-често срещаният очен проблем сред хората над 50-годишна възраст. И водещата причина за слепота.

Бързото спиране на свързаната със стареенето дегенерация на макулата помага за спасяването на зрението. И позволява на човек да бъде независим.

И кой да се сети, че два витамина—толкова често срещани, че дори не ви се вярва—правят толкова много за предотвратяването на свързаната със стареенето дегенерация на макулата?

И наистина го правят. Скорошно изследване, публикувано в майския брой на списанието The American Journal of Clinical Nutrition го доказва. Всъщност, ако не си набавяте достатъчно само от едното от тези хранителни вещества, вие повишавате риска си да развиете свързана със стареенето макулна дегенерация цели два пъти и половина. Да, вземането им е толкова важно.

Кои са тези мощни хранителни вещества, които препятстват свързаната със стареенето макулна дегенерация да не открадне зрението ви?

Витамин B12 и фолиева киселина

Австралийски изследователи проследяват 55 души в продължение на повече от 10 години. Накрая те откриват, че хората с недостиг на витамин B12 е 2.5 пъти по-вероятно да развият свързана със стареенето дегенерация на макулата.

А хората с недостиг на фолиева киселина? С цели 89%. Те също така откриват, че хората, които взимали хранителна добавка с витамин B12 снижили риска си с 47%.

Недостигът на витамин B12 най-често се среща сред хората над 50-годишна възраст. Някои от признаците са умора, изтръпване и мравучкане в дланите или стъпалата и анемия.

Анемията се проявява и ако имате недостиг на фолиева киселина, като други симптоми са липсата на апетит и слабост.

Може да искате да взимате едното или и двете вещества като хранителна добавка. Те имат много други полезни свойства, освен спирането на свързаната със стареенето макулна дегенерация.

И можете да си набавяте големи количества от тях чрез храната. Което винаги е за предпочитане.

Яжте органични яйца, говеждо, риба и пилешко, за да си набавяте витамин B12. И хапвайте доста зелени листни зеленчуци, броколи и авокадо за фолиева киселина.

В повечето случаи възстановяването на загубата на зрение, причинена от свързаната със стареенето макулна дегенерация е невъзможно, затова е най-добре да се съсредоточите върху превенцията. Витамин B12 и фолиевата киселина могат да се окажат ключа към запазването на зрението—както и на свободата ви.

И не е нужно да станете на 50, действайте сега.

Източник: Institute for Natural Healing, These Two Nutrients Save Your Eyesight; http://institutefornaturalhealing.com/2013/07/these-two-nutrients-save-your-eyesight/

Снимка: www.srsc.zu.edu.eg

Прочетете още: В витамините могат да ви спасят слуха

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

 


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *