Морска сол за здрава кожа и младост, 7 действия

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

morska-sol-kom-218_denik-600

Много хора се опитват да избягват солта, защото се притесняват за здравето и красотата си, като смятат, че тя може да им вдигне кръвното или да причини подпухване. Но знаете ли, че солта всъщност е жизненоважна за човешкото здраве? И най-добрият начин да я включите в живота си е чрез морска сол – вид сол, която има мощни ползи за здравето, красотата и запазването на младостта – особено на кожата. Следват 7 начина чрез които морската сол възстановява кожата, бори се със стареенето и укрепва здравето като цяло:

1. Предотвратява обезводняването

Вероятно мислите, че пиенето на солена вода ще усили жаждата ви, но се оказва, че морската сол всъщност лекува и предотвратява обезводняването. Морската сол съдържа безброй хранителни вещества, от които тялото се нуждае, така че тя е идеален начин за попълване на запасите му. А както знаем, дехидратацията прави кожата по-суха и по-стара в допълнение към други физически симптоми като умора и главоболие, които ви карат да се чувствате не в най-добрата си форма.

2. Поддържа кожата ви мека и гладка

Изследванията показват, че морската сол намалява появата на бръчки и прави кожата гладка, мека и млада. Немско изследване, например, откри че ваните с морска сол повишават хидратацията на кожата и намаляват зачервяването и загрубяването на кожата. Можете също така да ексфолирате кожата си с морска сол; минералите в морската сол всъщност се използват в множество скъпи спа-лечения. Просто внимавайте меки соли, като късовете не са остри или грапави, защото те биха могли да раздразнят кожата ви.

3. Морската сол детоксикира

Високата киселинност в тялото може да причини преждевременно стареене и заболявания. Морската сол е силно алкализираща и спомага за освобождаването на тялото от вредните токсини и киселини. Можете сами да си приготвяте детоксикираща вода като добавяте сока от един лимон и 1.5 ч.л. морска сол на всеки 1.8 л вода.

4. Повишава кръвообръщението

Ако ви се струва, че тенът ви е изгубил блясъка си, изтъркването на кожата с морска сол ще ви помогне по два начина. Използването на ексфолиант с морска сол ще ексфолира кожата и ще ускори кръвообръщението, придавайки естествен и младежки блясък на кожата.

5. Повишава регенерирането на кожните клетки

Когато ексфолирате кожата си с морска сол, вие не само усилвате кръвообръщението, но и освобождавате тялото си от мъртвата кожа, което подсилва регенерирането на кожата и растежа на здрави нови кожни клетки. При регенерирането на кожата, резултатът е по-стегната, по-млада и по-гладка кожа.

6. Облекчава псориазис и екзема

Ако имате суха и дразнеща кожа заради заболявания като псориазис и екзема, морската сол доказано незабавно премахва пристъпите и обривите и предотвратява бъдещи такива – но трябва да използвате големи количества от нея, за да подейства! За най-ефикасно лечение добавяйте по 0.5 до 1 кг соли във водата във ваната си.

7. Помага ви да спите

Хроничният стрес и лошият сън могат да доведат до тъмни, подпухнали кръгове под очите и до други признаци на преждевременно стареене. Ако имате проблеми със съня, опитайте се да се успокоите и възстановите в гореща вана с морска сол. Морската сол съдържа много магнезий, недостигът на който допринася за лошия сън. Вземането на гореща вана с морска сол позволява на тялото едновременно да се отпусне, да се освободи от стреса и да усвоява магнезий. За още по-успешно сънотворно действие добавете успокоително етерично масло като лавандулово.

Най-полезната естествена сол

Можете да намерите много видове нерафинирана сол в магазините, но четете етикета, на него трябва да е обозначено „нерафинирана” и въпреки това много видове морска сол са все пак рафинирани. Ние обичаме да използваме AztecSeaSalt, която не се продава по магазините, с която правим Соле. Със сигурност знаем, че тази морска сол е с високо качество, нерафинирана и заредена с полезните минерали и хранителни вещества от които се нуждаете

(Като алтернатива на морската сол, разбира се, можете да използвате хималайска сол, която също е богата на минерали и хранителни вещества, стига отново да е истинска * Здрави всеки ден.)

Забележка: Винаги се консултирайте с лекар преди да започнете да прилагате естествен метод за поддържане на здравето си.

~The Alternative Daily

Източник:

http://www.thealternativedaily.com/7-ways-sea-salt-can-restore-skin-fight-aging/?utm_source=internal&utm_medium=email&utm_campaign=N150225

Снимка: www.denik.cz

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *