МАХА МУДРА

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Наричана още Голямата мудра на таза :

 

Maha-sacral-mudra

КОГА:

При болки и спазми в областта на таза: болезнена менструация, вяла дейност на червата, спазми; възрастови оплаквания: слабост в пикочния мехур, простатата, ануса; при хемороиди. Може да се практикува и в тоалетната.

ЗАЩО:

Подкрепя оптимизма и надеждата, търсенето на радост и в най-трудната ситуация. Подкрепя осъзнаването и осмислянето, откриването на нови пътеки.

КАК:

Първи етап: Кутретата на двете ръце се събират с палците. Безименните пръсти се допират с върховете си. Средните пръсти и показалците са леко опънати.

Продължителност: 10 вдишвания и издишвания.

Втори етап: Безименните пръсти на двете ръце се събират с палците. Кутретата се допират с върховете си. Средните пръсти и показалците са свободни.

КОЛКО:

При необходимост, или 3 пъти дневно по 7 минути.

Източник:

http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимки: www.yogaenred.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *