Безмълвните послания на котешките опашки

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cat-tail-messages-6a00d8341bf80a53ef01a73dcd81e4970d-450wi

Казват, че котките са загадъчни същества. Макар че това може и да е вярно, ето няколко съвета, които ще ви помогнат да разгадавате сигналите, изпращани от опашката на котката ви:

Изправена и бързо потрепваща опашка

Ако доста време сте наблюдавали котката си, няма как да не сте забелязали, че понякога тя изправя опашката си и отчетливо я размахва. Това е знак, че котето ви се чувства добре и изпитва предусещане, удоволствие или вълнение. Може да забележите опашката й така поставена, когато тя хване мишка или чуе познатия звук на отварачката, означаващ, че вечерята ще бъде сервирана скоро.

Изправена право нагоре опашка

Котка, която се чувства уверена, удобно и доволна държи опашката си изправена и високо вдигната.

Опашката е вдигната нагоре и завита като питанка

Може би сте забелязвали високо изправената опашка на котето си, която е леко извита в края, подобно на въпросителен знак. Това означава, че на котката й се играе и е готова да взаимодейства и общува с хората – една от причините, поради които котките са такива чудесни домашни любимци.

Подвита между задните крака опашка

Когато котката види или чуе нещо обезпокояващо или плашещо, тя може да започне да се държи странно или автоматично да се опита на изглежда по-малка. Това обикновено се изразява в поставяне на опашката буквално подвита между задните й крака.

Настръхнала опашка

Когато котката ви е уплашена, опашката й настръхва, ставайки понякога до три пъти по-дебела от обичайната си дебелина, което е впечатляващо, ако тя е от дългокосместа порода! Често това е съпроводено с извит гръб и изпънати уши – позата, която котките с всякакви размери заемат, за да изглеждат по-големи на потенциален нападател.

Опашката е спусната ниско към земята

Котките които се чувстват застрашени от нещо в заобикалящата ги среда могат да отпуснат опашката си ниско към земята. Ако забележите, че котката ви дебне и се ослушва с опашка в тази позиция, знайте, че поведението й може бързо да премине от несигурност в агресия.

Котката бързо размахва опашка

Ако видите как опашката на котката ви бързо се мята напред-назад или удря с нея по пода, това е сигурен признак за раздразнение. Знайте, че тази поза е предупреждение – преди котката да се впусне в действие – че сладураната може би се готви да се нахвърли върху нещото, което я нервира.

Котката леко маха с опашка наляво и надясно

Това движение показва колко фокусирани могат да са котките, когато изчакват точния момент за неочаквана атака! Плячката, която следят внимателно буди интереса им, като например, птичка, която се движи пред прозореца или любимата им пълна с коча трева играчка… преди да се сгушат, за да подремнат, разбира се.

Котките са мистериозни, възхитителни същества. Когато се научите да разбирате безмълвните им сигнали, вие ще откриете,  че вече разбирате пухкавия си любимец на по-дълбоко ниво и ще можете по-добре да предусещате темперамента, емоциите и нуждите му.

Д-р Бекер

Източник:

http://healthypets.mercola.com/sites/healthypets/archive/2015/01/03/cat-tail-language.aspx?e_cid=20150103Z2_PetsNL_art_1&utm_source=petnl&utm_medium=email&utm_content=art1&utm_campaign=20150103Z2&et_cid=DM63301&et_rid=789311970

Снимка: aquadoc.typepad.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *