Как да премахваме негативната енергия от дома си с помощта на лесни прочистващи пространството ритуали

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

negative-energy-cleanse

Негативната и вредна енергия се процежда в пространството около нас през цялото време. Каквато и да е причината за това тя да ни обгръща, а редовното премахване на негативната енергия от заобикалящата ни среда възстановява равновесието и хармонията в живота ни.

Ако се чудите как да премахнете негативната енергия от дома си, опитайте тези лесни, прочистващи околната среда ритуали, за да подсигурите свободното протичане на положителна енергия в целия ви дом. Всеки от тези мини ритуали може да се прави отделно, но те са най-силни, ако се използват заедно в дадения по-долу конкретен ред за пречистване и защита. Повтаряйте тези пречистващи ритуали ако: някой е болен, много хора са били в дома ви, преместили сте се в нов дом или просто изпитвате отрицателни емоции или непрестанно ви сполетяват неприятни събития.

Енергийно пречистване на пространството – лесно вдъхнете свежа енергия в дома си

Горете салвия, тамян и копал

Пречистването със салвия (градински чай) е един от най-старите и бързи начини за премахване на негативна енергия от дома. Отворете външната врата и прозорците на дома си. Като започнете от дъното на стаята, запалете китка от салвия и се движете из цялата стая. С помощта на перо или ветрило от пера разпръсквайте дима от салвията в ъглите на стаята и до тавана. Непременно минете през всички стаи като започнете от тази в дъното на къщата (апартамента) и се движите към входната врата. Когато стигнете до входната врата, излезте пред нея и добре окадете самата врата и рамката й. След това оставете китката от салвия отвън докато тя изгасне. След това запалете тамян или копал и отново обходете дома си. След като в днешния свят има толкова много негативна енергия, така предпазвате дома си на по-дълбоко ниво и държите негативната енергия далеч от него.

Копалът е естествена дървесна смола, която се счита за свещенна от древни времена – тя е една от най-старите форми за пречистване на енергия. Големи количества копал се горели на върха на пирамидите на ацтеките и маите като дар за боговете и божествата. В руините по земите на маите копал е открит в гробищата, което доказва духовното му значение. Копал можете да намерите на ароматни пръчици или конуси и с него ще премахнете негативната енергия от пространството и ще внесете в него положителна енергия и спокойствие.

Множеството ползи за здравето от лампите от хималайска сол

Поръсете сол в ъглите на всяка стая

Поръсете сол в четирите ъгъла на всяка от стаите в дома си и я оставете там за 48 часа. Тя ще поеме негативната енергия на предишните собственици, ако току-що сте се нанесли, както и негативната енергия на болни или недоволни хора. След 48 часа изчистете солта с прахосмукачка или просто я изметете и изхвърлете на боклука.

За допълнителна защита, смелете шафран и го смесете със солта. В тибетската традиция злите енергии не обичат миризмата на шафрана и следователно не навлизат в пространства, където е употребяван шафран.

Нека положителната енергия завладее дома ви с тази лесна техника!

Защитете входовете към дома си

Вратите и прозорците действат като входове, през които енергията влиза в дома ви. Поддържането им пречистени е от основно значение за поддържането на здравословна и изпълнена с положителна енергия среда. Напълнете кофа с вода и сипете в нея сока от пет лимона, чаша сол и ¼ чаша амоняк или бял оцет. Почистете всичките си врати, дръжките на вратите и прозорците в дома си — не забравяйте да си сложите ръкавици. Това е особено ефикасно, когато в дома ви са влизали много хора или когато в района около дома ви има много хаос. След това поръсете морска сол пред вратите към дома ви под изтривалките, за да предотвратите влизането на негативна енергия в него.

Вярвате или не, този трик с лимони ще промени живота ви завинаги спасявайки ви от негативната енергия

Мрежа от предпазващи кристали

Черният турмелин усвоява негативната енергия, идваща от хора и от предмети. Най-добрият начин да използвате черен турмалин е като сложите камъче във всеки ъгъл на стаята. Това изгражда защитен щит, който препятства влизането на негативна енергия в дома ви. Черният турмалин също така усвоява електромагнитната енергия, така че, ако държите черен турмалин близо до интернет рутера, телевизора, компютъра и другите електрически уреди той ще ви защитава от вредната им енергия. Черният турмалин облекчава тревожност и депресия, така че ако го държите в ръцете си, той ще извлича негативната енергия от тялото ви. Ако в дома ви има конкретно място, в което все още усещате напрежение, въпреки че сте приложили всички тези методи на прочистване, слагането на парче черен турмалин там ще усвои негативните енергии подобно на черна дупка. Пречиствайте тези защитни кристали веднъж на седмица, за да сте сигурни, че са ефикасни като ги поставяте в купа с филтрирана вода и ги оставяте огряни на слънцето за поне 4 часа. Можете също така да ги прикадявате с дима на горяща салвия.

Незаменимата сила на лековития кехлибар за тялото, ума и душата

Добавете звук в пространството си

Когато мислим за населена с духове къща, ние обикновено си представяме пуста къща. Това тихо пространство привлича негативна енергия и други духове, ето защо звуците са мощен пречистващ метод за дома. Обходете дома си с камбанка, звънчета или пееща купа, за да прогоните негативността от пространството, в което живеете.

Лек върху нотния лист: Слушайте тази музика, възстановете ДНК-то си

Имате ли други съвети за премахването на негативна енергия от дома си? Споделете прочистващите си ритуали с нас!

Източник:

http://www.energymuse.com/blog/how-to-remove-negative-energy-from-your-home/

Снимка: Exemplore

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *