Борещ рака чай от джинджифил

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

jinjer-tea-cancer

Изсушете или топлинно обработете корен от джинджифил и ще получите много ефикасно, борещо рака съединение, наречено 6-шогаол. Скорошно изследване, публикувано в реномираното списание PLOS ONE показва, че 6-шогаол унищожава раковите стволови клетки в ин витро опити… и може да е до 10000 пъти по-мощно срещу действието на раковите стволови клетки от конвенционалните химиотерапевтични лечения и лекарствата за рак.

И което е още по-хубаво, изглежда 6-шогаол убива раковите стволови клетки без да уврежда здравите клетки за разлика от химиотерапевтичните агенти, които са неспособни да различават между здравите и туморните клетки.

Джинджифилът до 10000 пъти по-ефикасен в лечението на рак от химиотерапевтичните лекарства

Заплахата от раковите стволови клетки

Чаят от джинджифил в бяла чаена чаша на фона на дървена повърхност

Раковите стволови клетки са отговорни за само .2 до 1% от клетъчните компоненти в даден тумор, но те са изключително упорити и трудни за убиване. Ако ракова стволова клетка не бъде унищожена, тя е способна да се самовъзроди, да се отдели и да генерира още себеподобни клетки, които след това се умножават и се разпространяват в тялото, създавайки още тумори. С други думи, за да е човек напълно свободен от рак, всички ракови стволови клетки трябва да бъдат убити. Изследователите пишат:

„Раковите клетки представляват сериозна пречка пред раковата терапия понеже те може да са отговорни за лоша прогноза и за възстановяване на тумора. И като добавка към бедата, много малко химиотерапевтични съединения показват надежда за убиването на тези клетки. Няколко изследователи показаха, че раковите стволови клетки са резистентни на лекарствата паклитаксел, доксорубицин, 5-флуороурацил и платина. Раковите стволови клетки в туморите следователно са почти недостижими от химиотерапията. Ето защо, което и да било съединение, което дава надежда по отношение на раковите стволови клетки е много желана стъпка към лечението на рака и трябва да се използва срещу тях”.

Когато се сравни с лекарството за рак Таксол, 6-шогаолът унищожава повече ракови стволови клетки и тумори… и дори когато дозата на Таксола се повиши, 6-шогаол се оказва 10000 по-ефикасен в убиването на туморите и в препятстване формирането на нови тумори, и то като той едновременно с това оставя здравите клетки незасегнати.

Преборете алергията с джинджифил

Как 6-шогаол се цели в рака на гърдата

6-шогаол защитава от стволовите клетки при рак на гърдата по редица различни начини, включително посредством апоптоза (смъртта на раковите клетки), спирайки сигналните пътеки, които спомагат разпространението на рака, проявявайки убиващи рака свойства, въздействайки на клетъчния цикъл, който насърчава смъртта на раковите клетки и потискайки растежа на бучките при рак на гърдата.

Компрес от този корен облекчава артритните болки

Други ползи за здравето от джинджифила

Някои от многото забелязани ползи за здравето от джинджифила включват:

  • Стимулира усвояването на хранителните вещества
  • Предоставя облекчение при храносмилателно разстройство
  • Стимулира инсулиновата чувствителност
  • Подобрява кръвообръщението
  • Облекчава дискомфорта при менструация
  • Снижава възпалението при артрит
  • Поддържа здравословното тегло
  • Облекчава мускулна треска след упражнения

Стимулирай метаболизма + имунитета си

Направете си чай от джинджифил

Не е необходимо да купувате чай от джинджифил на пакетчета. Супер лесно е да си го правите у дома. Трябва ви само пресен корен от джинджифил. Нарежете около 2.5 см корен от джинджифил на филийки (ако искате по-ароматен чай, тогава настържете джинджифила) и го сложете в инфузор за чай и запарете джинджифила във вряла вода 5 минути. Според предпочитанията ви, добавете малко лимонов сок или щипка канела. Можете дори да добавите няколко листенца лайка!

Прочетете още:

Отглеждайте си джинджифил за вкусни рецепти и здраве

Целината ефикасно побеждава рака

Джинджифилът спасява от непрестанното тичане до тоалетната

Етерични масла убиват рака на гърдата за дни

 

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/5-minute-health-tip-cancer-fighting-ginger-tea/

Снимка: Be Well by Dr. Frank Lipman

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *