Преборете алергията с джинджифил

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

gingertea

Лечебната сила на джинджифила действа на много нива, така че коренът се справя с множество различни симптоми при алергия. Джинджифилът е естествен антихистамин и като такъв облекчава алергичните проблеми в синусите. Тъй като има и противовъзпалителни свойства, той намалява чувството за болка, което може да придружава алергичните атаки. Ако алергичните пристъпи включват храносмилателни проблеми, джинджифилът успокоява стомаха. Джинджифилът противодейства на гаденето и облекчава газовете и подуването. Ако мислите, че симптомите на алергията ви могат да са предвесници на настинка, джинджифилът ви предпазва, защото той се бори с вирусите и ви защитава от тях.

Храната, готвена с джинджифил е един от начинините за преборване на алергиите. Ако вкусът на пресния джинджифил ви е приятен, слагайте по няколко парчета в здравословните зеленчукови ястия, които приготвяте с леко запържване на силен огън.

Може и да не повярвате но суровият джинджифил кипнат във вода повлиява на алергиите по-силно от лекарствата. Но не действа така бързо, защото е естествено лекарство. Нужно е време за адаптиране (виж по-долу) и е добре наред с пиенето на джинджифилов чай да се правят и леки упражнения за подобряване на симптомите на алергията и за постепенното им елиминиране. (Прочете още за физическата активност и алергиите тук)

Но, да продължим с джинджифила. В Азия наричат джинджифила ‘гореща храна’, защото той загрява тялото отвътре и ако носът ви е запушен или тече, джиджифилът ще ви помогне да спите спокойно.

Чаят от джинджифил е още един отличен начин за извличане на многото противоалергични ползи от този корен. Желателно е обаче чаят от джинджифил да не се пие вечер, защото действа ободрително, в никакъв случай да не се пие на гладен стомах и да не се пие дълго време в силна концентрация, а по-скоро в по-лека концентрация за облекчаване на алергията, стомашни неразположения…

Нарязан на тънки филийки (Забележка: Най-добре е да не режете джинджифила с метален нож и да не го настъгвате на метално ренде – намерете керамични или други такива – за да се изгубят част от лечебните му свойства) корен от джинджифил се слага във вряща вода (250 г за една чаша) и се оставя на тих огън да ври 5 минути. Количеството джинджифил определяте сами, така че да можете да издържите острия му вкус. За начало опитайте с по-малка доза  и съобразно това как ви действа, увеличете или намалете, така че да ви облекчи, без силата му да ви навреди. Това е златният стандарт на умереността. Пийте бавно и ще се почувствате по-добре. Но не прекалявайте! И ако взимате лекарства, не е зле да се консултирате с лекаря си или с диетолог, особено, ако пиете аспирин или други противовъзпалителни лекарства. (Прочетете статията за страничните ефекти при прекаляване с чай от джинджифил).

Ако не ви харесва вкуса на джинджифила или ви е прекалено силен, купете си хранителна добавка с джинджифил на таблетки – но тя трябва да съдържа джинджерол, активната съставка в суровата билка. Отново се консултирайте със специалист за дозата.

И накрая, ако сте фен на ароматерапията, раздразнените ви синуси ще бъдат приятно облекчени от вдишването на лечебната сила на маслото от джинджифил.

Източник: http://celebweightloss.org/natural-treatment/fight-with-allergies-using-ginger

Снимка: en-maktoob.news.yahoo.com

Важно:

Сайтът „Здрави всеки ден” ви предоставя информация, открития и последни новини на медицински теми от редица американски и други здравни сайтове и източници. Материалите са с образователна цел и са насочени да ви държат информирани за важни открития и факти, свързани с човешкото здраве. Те не са насочени да диагнозират, лекуват или предотвратяват което и да било заболяване. Те не могат да заменят съветите и препоръките на личния ви лекар или на други специалисти в областите, в които вие евентуално се нуждаете от лечение.

Ето защо, „Здрави всеки ден” ви препоръчваме да не се самолекувате, следвайки информацията, дадена в материалите на сайта, както и винаги да се консултирате с опитен лекар, който най-добре познава състоянието ви, преди да предприемете каквото и да било лечение, произтичащо  от настоящата или от останалите статии в сайта.

Надяваме се да ви бъдем полезни.

Бъдете здрави

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден

 

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *