Свързват алергиите към хлебарки с астмата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cocroach allergies

Трябват ви още причини, за да ненавиждате хлебарките? Вижте тази тогава: те биха могли да ви разболеят от астма.

      В изследване, което може да се направи само в град като Ню Йорк изследователите събират прах от леглата на 239 деца (128 страдащи от астма и 111 здрави) всички на възраст между 7 и 8 години, за да проверят какво точно дишат тези деца всяка нощ. След това учените разделят децата по квартали: половината живеят в райони, където астмата се шири, а другата половина, в места с ниска заболеваемост от астма. 

Те откриват, че прахът съдържа алергени от котки, мишки и – познайте – от хлебарки.

      Макар че не откриват връзка между котките и мишките и астмата, учените откриват, че при децата, спящи в апартаменти, в които има хлебарки вероятността тези апартаменти да са в квартали с често заболеваемост от астма е по-голяма.

      Децата, спящи в помещения с прах, в който има останки от хлебарки също така е повече от два пъти по-вероятно да са алергични към хлебарките: 23.7 процента срещу 10.8 процента за спящите в другите райони, според изследване, публикувано в списанието Journal of Clinical Immunology.

      Какво още мога да добавя ли? Чистете си къщата… и не се страхувайте от санитарните служби.

       Ненавиждащ насекомите, 

       Д-р Уилям Камбъл Дъглас II

Източник: Daily Dose, William Campbell Douglass II MD, Cockroach allergies linked to asthma, 13 June 2011

Снимка: http://www.paynepestcontroloc.com/392313/2012/03/11/the-problem-with-cockroaches-.html

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *