Икария разкрива тайната на дълголетието

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

thumb_coffeee

Ако живеете на гръцкия остров Икария в Средиземно море, шансовете ви да станете столетник са над 10 пъти по-големи, отколкото на повечето други места в света. Тайната за дълголетието на островитяните? Първото нещо, което те пият сутрин.

Учени, изследващи икарците, най-дълголетните жители на планетата, вярват, че техния навик първо сутрин да си варят кафе подсилва здравето на сърцето им и е ключов елемент за продължителността на живота им.

Изследователите разглеждат видовете кафе, консумирани от хората включени в изследването и откриват, че около девет от 10 от тях пият кафето си сварено ‘по турски’ всеки ден. Пиещите кафе, приготвено по този начин се радват на по-добра функция на кръвоносните съдове от онези, които пият приготвено по друг начин кафе. Дори и при хората с високо кръвно налягане, консумацията на свареното кафе се свързва с подобрена ендотелиална функция, без навика да упражнява каквото и да било обезпокоително влияние върху кръвното им налягане.

„Вареното кафе, което е богато на полифеноли и антиоксиданти и съдържа само умерено количество кофеин изглежда е много полезно в сравнение с кафето приготвено по друг начин”, казва изследователят Герасимос Сиасос.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Greek Islanders’ Secret to Long Life, 20 March 2013

Снимка: newstimes.co.in

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно

Цялото съдържание на този уебсайт е защитено от ЗАКОНА ЗА АВТОРСКОТО ПРАВО И СРОДНИТЕ МУ ПРАВА с всички запазени права и законови последици.

Вие НЯМАТЕ ПРАВО да възпроизвеждате, да предавате, да използвате статиите и материалите или да използвате за каквато и да е публична или търговска цел този сайт без да упоменете, че съответната информация е взета от нас – Здрави всеки ден – и да посочите линк, водещ към нас, zdravivsekiden.com, или без да имате предварителното писмено разрешение от собственика на сайта.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *