Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Изследване на хелаторната терапия, техника за изхвърляне на тежките метали от тялото, показва, че тя е полезна за хора, преживели инфаркт на миокарда. Въпреки това, критично настроената традиционна медицина отказва да приеме терапията без предрасъдъци.

chelation

„Това е вид медицинско шарлатанство, което съществува от много десетилетия”, оплаква се д-р Стивън Нисън, председател на съдечно съдовото отделение на Кливландската клиника пред Лос Анжелис Таймс.

Изследването иска да докаже ефикасността на хелаторната терапия с основен хелаторен агент – дисодиум EDTA (етилендиаминтетраоцетова киселина), която се използва повече от 50 години в лечението на атеросклерозата. Изследването включва 1708 пациенти на възраст от 50 години нагоре, прекарали инфаркт на миокарда поне 6 седмица преди това и целта му е да определи дали хелаторен режим, основан на EDTA снижава случаите на сърдечносъдовите инциденти.

Изследването на хелацията отне едно десетилетие и струваше повече от $30 милиона долара. То показа, че хелацията снижава риска от бъдещи проблеми със сърцето за пациентите с такива проблеми и доказа, че по-малко хора, подложени на хелация се нуждаят от повторно отпушване на артериите.

Изследователите, които проведоха изследването мислеха, че то ще покаже, че хелацията е безполезна. Вместо това експериментът откри, че тя е полезна. Освен това резултатите предоставят доказателства, които ще направляват бъдещите изследвания, но не са достатъчни да подкрепят рутинното използване на хелаторната терапия за лечение на пациенти с инфаркт на миокарда.

„Нямам думи, с които да почертая колко неочаквани бяха тези резултати”, казва пред Таймс изследователят Гервазио Ламас.

от Карл Лоу

Източник: Easy Health Options, Chelation Study Shows the Therapy Benefits Heart Patients, 29 March 2013

Снимка: www.mcdonaghmed.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *