Кислородна терапия подсилва енергията, спира болката и лекува

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

????????????????????????????????????????????

Животът ни зависи от кислорода. Кислородът храни тялото, стимулира имунната система, унищожава токсините и генерира растежа на нови клетки. Ние получаваме  90% от общата си енергия от кислород и само 10% от храна и вода.
„Правилото на 3те” е много добър пример за жизненоважното значение на кислорода:

• Човек оцелява 3 седмици без храна
• Човек оцелява 3 дни без вода
• Човек трудно оцелява 3 минути без кислород!

Какво е лека хипербарна кислородна терапия?

Леката хипербарна кислородна терапия (mHBOT) е безболезнено, релаксиращо лечение, при което човек е изложен на леко повишено налягане. Това води до безопасно повишаване на усвояването на кислород от тялото през тъканите, органите и мозъка.

Лечението с mHBOT се прилага с използването на надуваема или портативна камера. Камерата предоставя стаен въздух (с около 23% кислород) при леко повишени налягания, което повишава предоставения кислород в тялото. Понякога чистия кислород се предоставя с кислородна маска в mHBOT камери.

Процедурите на леката хипербарна кислородна терапия (mHBOT) са съвсем комфортни и неинвазивни, и се предлагат в много спа центрове, както и в интегративни медицински центрове.

Отрицателни йони за здраве

Повишаването на кислорода в телесните течности и клетки носи редица ползи за здравето. Доказано е че то помага на ранените и болните да оздравеят, като в същото време…

• подсилва релаксацията
• стимулира оздравителния процес на тялото и естествения му имунитет
• снижава умората
• подобрява енергията, издръжливостта и поносимостта
• укрепва сърцето и белите дробове
• облекчава сковаността и отичането на мускулите и ставите
• подобрява мозъчната функция, съня и подмладяването на клетките
• предпазва от алергени, инфекции, настинки и грип
• усилва растежа на нови кръвоносни съдове
• снижава възпалението
• изхвърля токсините и шлаките от тялото
• подобрява умствената яснота
• балансира цялостното здраве на тялото

Лечение на хронични заболявания у дома 1

Помага в лекуването от 1965 година

Хипербарната кислородна терапия има отдавнашна репутация да лекува. Тя се използва в болниците в случаи на тежки заболявания като декомпресионна болест, отравяне с въглероден моноксид и гангрена от 1965 година насам.

Обаче, предоставянето на mHBOT чрез портативни камери с леко налягане в голяма степен повишава признанието и популярността на лечението с кислород за по-добро цялостно здраве.

Снижените ни запаси на кислород

Може би се чудите защо бихме имали нужда от кислородна терапия, слет като кислородът е изобилен във въздуха около нас. Обаче, истината е, че нашият въздух не е същият, какъвто е бил някога!

Анализите на въздушни мехурчета във вкаменен кехлибар показват, че в древни времена нашият въздух е съдържал около 35% кислород. Учените смятат, че това е било вярно до преди няколко стотин години.

Най-мощната храна елиминира хранителни недостици и предоставя клетъчна регенерация и бързо оздравяване

Днес средното съдържание на кислород във въздуха е паднало до около 20%. В някои замърсени градски райони процентът може да падне до едва 12-15%, а в повечето градове стойността варира между 15-18%. Това става много обезпокоително когато вземем предвид, че въздухът с по-малко от 7% кислород не може да поддържа човешкия живот.

Някои учени спекулират, че сниженото ниво на съдържанието на кислород във въздуха може да е частично отговорно за драматичното повишаване на всички видове рак, сърдечносъдовите заболявания и хроничните дегенеративни заболявания.

Това е причината леката хипербарна кислородна терапия (mHBOT) да е толкова мощна … като предоставя повече кислород на тялото, тя позволява на тялото да процъфтява, да се самозащитава и да се лекува природосъобразно.

8ият елемент: Природният универсален убиец на рака

Повишава концентрацията на кислород до 15 пъти и дори лекува увредената мозъчна тъкан

Лечението с mHBOT подсилва доставянето на кислород в цялото тяло като доставя до 15 пъти концентрацията на кислород във всички телесни течности, включително в…

• Плазмата
• Гръбначно-мозъчната течност, обгръщаща мозъка и гръбначния мозък
• Лимфата
• Междуклетъчните течности

Кислородната терапия може дори да повиши нивата на кислорода в места, където притока на кръв е блокиран или ограничен поради удар, наранявания, болест или дългосрочна злоупотреба с наркотици.

Учените и лекарите някога вярваха, че увредената мозъчна тъкан никога не може да бъде излекувана. Обаче, вече е доказано, че кислородната терапия може наистина да доведе до оздравяване на мозъчната тъкан и до възстановена функция дори в случая на стари травми.

Какво прави хлорофила незаменим за нас, 8 отговора

Кислород за отслабване

Понеже кислородът разрежда кръвта и повишава кръвообръщението, той също така ускорява метаболизма. Това означава, че горите повече калории просто като дишате!

Освен това, кислородът е храна за нашите клетки. Когато нашите клетки имат достатъчно кислород, тогава е по-вероятно те да функционират правилно. Обаче, когато нашите клетки са лишени от кислород, те изпращат сигнали към мозъка че искат да бъдат нахранени.

След като 90% от енергията ни идва от кислорода, и само 10% от храната и водата, логично е, че ако тялото ни е по-добре наситено с кислород, това би довело до по-малко усещане за глад.

Насищайте клетките си с кислород за да избягвате причиняващото заболявания възпаление – ето как

Ключ към по-добър секс

Онези, които са се подлагали на mHBOT казват, че това лечение подобрява нагона както на мъжете, така и на жените. Някои жени споделят, че mHBOT също така води до по-интензивни оргазми и до множество оргазми. Мъжете споделят, че успяват да задържат ерекциите си по-дълго, както и по-интензивни оргазми с по-бърз „период на възстановяване”.

Ефикасна кислородна терапия у дома за перфектно здраве

Бори рака и заболяванията

Според д-р Макс Герсон, основателя на Терапията за рак Герсон, кислородът играе жизненоважна роля за предпазване от и лекуване на рак. „Идеалната задача на терапията на рака е възстановяването на функцията на насищането с кислород на системите в целия организъм”, казва д-р Герсон.

А през 1926 година нобеловият лауреат д-р Ото Варбург от Берлин обяви, че причината за рак е липсата на кислород на клетъчно ниво. Следователно, всяка терапия, която подобрява насищането с кислород на тялото, вероятно е полезна в битката срещу рака.

Освен това, кислородната терапия се знае, че подсилва имунната функция, което също е особено важно в битката с рака. Това е така, защото здравата имунна система е способна да отблъсква мутиращите клетки, които, ако останат без контрол, се превръщат в рак.

Тези положителни ефекти от насищането с кислород на кръвообръщението, храносмилането и алкалността на тялото са също така особено важни фактори в това как mHBOT може да помогне в битката с рака.

17 признака че тялото ви е твърде киселинно и 9 начина бързо да го алкализирате

Облекчаване на главоболия и разстройства на съня

Според д-р Джордж Сандс от Медицинския център Бет Израел в Ню Йорк, лечението с кислород на главоболия за първи път се споменава през 1939 година когато дишането на чист кислород се използва от успешно от д-р Алвараз от Клинаката Мейо за тежки „мигренозни” атаки. „[Д-р Алвараз] откри, че 80% от „мигренозните” главоболия са напълно или в значителна степен облекчени” с лечение с кислород, казва д-р Сандс.

Много страдащи от типични главоболия, причинени от напрежение съобщават за значително облекчаване с mHBOT процедури. Хората, страдащи от сънна апнея също се повлияват от кислородната терапия, най-вероятно, защото облекчават стреса и изхвърлят натрупаните в тялото токсини.

Насищайте тялото си с кислород, поддържането на кислородния баланс предпазва от болести

Насищайте тялото си с кислород за по-добро здраве

Изводът е, че кислородът е жизненоважен за всяка физиологична функция на човешкото тяло.

В допълнение към всички посочени по-горе ползи, терапията с кислород е показала положителни резултати за депресия, болки, храносмилане, кръвообръщение, памет, физическа издръжливост и енергия. Освен това—както става ясно от популярността на „кислородните барове” в модните нощни клубове—кислородът предлага бързо и ефикасно излекуване след махмурлук.

Единичните mHBOT процедури определено са полезни. Обаче, много практикуващи лекари посочват, в съответствие с изследванията, че 40 или повече лечения довеждат до най-драматичните ползи, особено, ако процедурите се провеждат ежедневно. Търсене в интернет ще ви помогне да намерите различни доставчици на mHBOT във вашия район.

Източник:

http://undergroundhealthreporter.com/mild-hyperbaric-oxygen-therapy/

Снимка: promysel.com

Бъдете здрави

Очаквайте още полезни статии за това как да поддържаме здравето си, как да не остаряваме и как да се предпазваме от болестите.

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *