Да посрещнем есента като празник, седем идеи

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

autumn feast

Вече от десетина дни есента е тук, но тази година, за разлика от няколкото предишни, времето съвсем не е благосклонно към нас. Няма ги  направо летните семптември и октомври от миналите години… поне казват, че зимата ще е мека…

Ако обичате лятото – като повечето хора – или сте прекарали дълго време на морето или изобщо в блажена почивка където и да било, то сегашното мрачничко и дъждовно време сигурно не ви е по вкуса.

Дните се скъсиха, сутрините са направо студени и май тази година ни отдели много кратко време психически да се настроим за прехода към новия сезон.

И така какво да направим, за да избегнем паниката, която неминуемо ни наляга по това време от годината?

Ето някои идеи да ознаменуваме началото на новия сезон и да заглушим нежеланието си за примирение пред настъпващата промяна. Въпреки че есента не винаги се свързва със сладолед на тротоара и мързеливи пикници на открито, добре е да помним, че в себе си и тя носи специфичен аромат, красота и преимущества.

1. Поглезете се с нови дрехи за новия сезон. Лятото ще ни липсва много, но нямам търпение да видя каква ще е модата през есента. Красиви пуловери, високи ботуши, елегантни сака, шалове, очертаващи фигурата жилетки—извадете всичко от гардероба и се подгответе да го носите с удоволствие. Така или иначе, някои неща сте ги забравили след дългите месеци от зимата насам. Просто ги настанете удобно на мястото на летните дрехи и, да, наистина си купете нещо ново за тонус.

2. Започнете да планирате забавни занимания за есента. Ако нямате празник в семейството по това време на годината, измислете си такъв и създайте традиция от тази година нататък да го празнувате по ваши си правила. Дали ще е за посрещане на есента, ден на есенните рози, възхвала на медените тикви… използвайте въображението си. Организирането на тържества винаги зарежда с положителна енергия. Помислете за дървото в двора, натежало от ябълки, защо да не спретнете готварски маратон или парти с ябълково меню!?! Е, не е ли забавна есента?

3. Въодушевете се и се захванете да научите нещо ново. Учащите така и така са отново на училище, но ако искате емоция, захванете се и вие с изучаването на някой език! Изборът е ваш. Или просто прочетете онази книга, за която през лятото все нямахте време, а може да се запишете на курс по готварство, да се присъедините към група по интереси… или танци, да се информирате за различни хобита и теми, които ви вълнуват или просто да разместите мебелите у дома.

4. Променете нещо в кухнята. След като сезона на фрапетата и сладоледа отмина, какво ще кажете за нови цветно-радващи-окото кутии за чая, на който ще наблягате през идващите месеци. Или красиви буркани за джинджифила с мед и другите рецепти за стимулиране на имунитета и здравето, или бурканчета за всички здравословни мазила за тялото, които можете сами да си приготвяте, четейки Здрави всеки ден.

5. Развихрете се сред ненужните вещи: време е за есенното почистване! Кой казва, че сезонното почистване е запазена марка за пролетта? Може да сте изкопали купчина стари летни тениски или обувки, коите вече не ви харесват. Отървете се от ненужните неща, раздайте ги, опразнилото се място около вас ще спомогне в него да навлезе нова енергия за новия сезон.

6. Обърнете повече внимание на имунната си система. Не скапвайте удоволствието си от есента с пипването на настинка. Мийте си ръцете (с обикновен сапун и вода), избягвайте да докосвате лицето си, не забравяйте лимона с водата си сутрин на гладно, наблегнете на тиква и тиквени семки, правете упражнения и изобщо се движете много… и сред природата винаги когато можете.

7. Замислете се за подаръците за Коледа, с които искате да изненадате семейството и приятелите си. Да, зная, октомври едва започва, а декември изглежда доста далече. Но няма друго така удовлетворяващо чувство като правенето на подаръци, така че планирането на ‘коледната кампания’ със сигурност ще ви откъсне от миньорните мисли.

И една последна идея: Усмихвайте се! Каквото и да правите, не забравяйте да се усмихвате, на другите и на себе си, на хрумване, на глупостта си… усмивката ви дава сила! :))

Здрави всеки ден

Снимка: http://blogs.japanesepod101.com/blog/2012/10/page/4/

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *