Меден плод спира стареенето на кожата

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

cantaloupe-vitamin-c

Искате да изглеждате по-млади? Придайте по-младежки вид на кожата си като ядете повече от този сладък плод с ‘меден’ вкус: папая.

Изследванията показват, че хранителен режим, включващ богати на каротеноиди храни като папаята стимулира защитните ни сили срещу унищожителните лъчи на слънцето. А това от своя страна помага на кожата да се бори с бръчките.

 

Направете най-доброто за лицето си

В изследване на хора на възраст между 40 и 50 години, онези от тях с най-високи нива на каротеноиди в кожата имали най-младежки вид. Набраздяванията и бръчките им били по-малко и не така дълбоки. Учените предполагат, че това се дължи на високата антиоксидантна стойност на каротеноидите, циркулиращи в кръвотока на хората с по-млад вид. Каротеноидите са семейство антиоксиданти, в които влизат спомагащите функциите на тялото бета каротини, ликопен, лутеин и зеаксантин – за да споменем само няколко от многото.

К от каротеноид

Каротеноидите се съдържат в много и разнообразни плодове и зеленчуци, така че папаята не е единственият ви източник на предпазващите кожата хранителни вещества. Мангото и пъпешът също са добри източници. Както  и доматите, динята и грейпфрута. Вие можете да им се наслаждавате на воля, защото каротеноидите не само поддържат кожата ви здрава, но стимулират имунната система наред със здравето на очите и сърцето. И тъй като каротеноидите извършват толкова много функции – и понеже ежедневните стрес, болести, липса на сън и излагане на слънце изчерпват количествата им в организма — необходимо е да ядете много и различни плодове всеки ден

Източник: Real Age, The Buttery Fruit That Fights Skin Aging; http://www.sharecare.com/health/vitamins-supplements/article/carotenoids-fight-skin-aging?eid=1010693024&memberid=17975162&_sid=7a896988-3268-48ac-a075-d6f8e2bb8695&#cmpid=sceml00

Снимка: blog.timesunion.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден

Реклама


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *