Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Първия ден преди началото на прочистването:

herbs cleanse 8612e48e817bcf31ccc67576c7e952e7058dd366

До 21.00 часа смелете еднакви части (по една чаена лъжичка) семена на следните билки: копър, резене (позната още като фенел или див копър), кориандър, кимион и анасон. Смелете всички семена в кафемелачка на брашно. В случай че не намерите семена от резене, заменете го с две дози копър (фенелът – див копър, е по-мощен от копъра).
Копър, резене (фенел), кориандър, кимион и анасон – това са растения с добре изразени „ветрени” свойства. А това означава, че те добавят и предизвикват въртелива – вибрационна енергия в организма. Тази енергия спомага за отделянето на повече жлъчен сок, а от своя страна това кара черния дроб и жлъчния мехур да се свиват по-силно и да изхвърлят жлъчния сок наред с шлаките.
Семената от тези растения имат добре изразени фитонцидни свойства и силно въздействие върху патогенните микроорганизми, намиращи се стомашно-чревния тракт, черния дроб, жлъчния мехур и в самата жлъчка.
Вземете пет чаени лъжички листа от сена и ги смелете в кафемелачката, смелете също така 8 чаени лъжички ревен. Можете да замените ревена със зърнастец.

Прочистване на червата с билки

Смесете добре всички билки и след това отново ги смелете в кафемелачката, изсипете в буркан и затворете.
В 21.00 часа една чаена лъжичка от брашното се разрежда с 50 мл непреварена вода и веднага се изпива. Изпиват се 50 мл непреварена вода. (Статия за непреварената вода очаквайте скоро.)
Приготвеният прах ще стигне за трима души. Останалия прах можете да съхраните и да давате на хора, страдащи от запек – по една чаена лъжичка вечер.
Тези билки лекуват стомаха, червата и помагат за прочистването на червата без да се правят клизми.
Билките изхвърлят вредните колонии микроорганизми и способстват за излекуването на стомаха и червата. Червата са прочистени, защото биват активизирани и енергията се направлява в необходимата посока, при което се усилва перисталтиката.

Втори ден на лечението

Макар че в този ден не трябва да се яде, аз все пак съветвам да се хапне малко лека храна, която ще ви даде сили и добро настроение, а това е много необходимо за успешното пречистване на черния дроб.
Само силните могат да гладуват. За останалите, леките закуска и обяд съвсем няма да са излишни, а напротив, ще спомогнат за успешното пречистване на черния дроб. Това е проверено на практика.
Сутринта, след естественото изхождане, направете пречистваща клизма с 1-1.5 литра вода.

Схема за пиене на билките

Продължаваме с пиенето на праха от билки, за пълното пречистване на червата по една чаена лъжикча в 50 мл непреварена вода по следната схема: в 8.00, 10.30, 13.00 и 15.30 часа.
В 17.00 часа пийте топла отвара, която сте приготвили  по-рано сутринта. Кора от зърнастец – 1 ч.л., листа от евкалипт – 1ч.л., цветове от лайка 1 супена лъжица, жълт кантарион 1 супена лъжица.
След изпиването на дозата в 8.00 часа, сместта от билките заливаме с 400 мл вряща вода. Оставяме да ври 5 минути на тих огън, махаме от огъня, покриваме с дебела кърпа и оставяме да се запарва до 17.00 часа. После прецеждаме и изпиваме (в 17.00 часа).
Цветовете лайка и жълтият кантарион са необикновени билки, които много добре действат на черния дроб и го поддържат.
Кората от зърнастец – активизира отслабването и перисталтиката.
Листата от евкалипт втечняват жлъчния сок, отварят жлъчните пътища, ускоряват протичането на течностите.
За пречистване на черния дроб в 18.00  часа се изпиват 120 -150 мл топъл зехтин, в който се добавя сок от грейпфрут или лимон (количеството на сока е по желание). След това сложете грейка с топла, но не гореща, вода, докато лежите на дясната си страна или просто си почивате.
Въпреки че пихте билки за пречистване на червата, силно препоръчвам да се подготвите предварително за пречистването на черния дроб. Добре е да го затоплите с грейка или да вземете топла вана.
В 23.00 часа отново направете всичко, което направихте в 18 часа т.е. затоплен зехтин 120 – 150 мл, сок и грейка. След това можете спокойно да си легнете да спите, процедурата е приключена.

Възстановяване след прочистването на червата и черния дроб

Третият ден е за възстановяване. Сутринта след естественото изхождане направете поредица от прочистващи клизми 2-3 пъти през един час. Ако изхождането е естествено, правете клизма след всяко изхождане. Така по-добре ще прочистите червата, ще намалите токсичността и ще предотвратите реабсорбацията на жлъчните токсини.

След първата клизма изпийте 150-200 мл сок от картофи (за предпочитане от сурови, розови картофи) и 30 минути просто спокойно си полежете. Сок от катофи пийте в продължение на още 6 -7 дни. След това можете да пиете сок по желание или от моркови или от ябълки и червено цвекло в съотношение 5:1.
Всички тези сокове въздействат добре на лигавиците в организма и имат добър ефект върху черния дроб. В 14.00 часа можете да ядете, но в продължение на една седмица е добре да спазвате диета. Менюто трябва да се състои от: зърнени храни, сокове, картофено пюре, млечно-кисели храни, зеленчукови супи, растителни масла. През първия ден от възстановяването е много добре да пиете билков чай с мед.

В продължение на седем дни след прочистването на черния дроб, на организма е нужна почивка. Най-добре прекратете всички процедури. Храносмилането трябва само да се възстанови.

Източник:

https://www.facebook.com/GippokratLecitBolezniVracNoIzlecivaetPriroda/?sk=app_567729393324018&ref=ts&app_data=id%3D5746055551385600%26page%3D196869937103470

Снимка: 416urbanwheat.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Важно:

Настоящата статия е информативна и не е предназаначена за диагнозиране и провеждане на самолечение. Преди да предприемете самолечение, консултирайте се с личния си лекар или със специалист.

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

Реклама

a

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *