Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

ganesha mudra

Ганеша е индуиското божество с облик на слон, което преодолява всички препятствия

КОГА: За стимулиране на сърдечната дейност и на кръвообращението; засилва сърдечната мускулатура; отваря бронхите.
ЗАЩО: Освобождава от всякакъв вид напрежение в областта на сърцето и белите дробове. Дарява смелост, упование и откритост към света. Подкрепя действието и спонтанността, откровеността и увереността, “улавянето” на мига, възползването от обстоятелствата.
Ганеша мудра отваря Сърдечната чакра. Подкрепя безусловната любов – основата и смисълът на живота.
КАК: Едната ръка е с дланта нагоре, а другата – с дланта надолу, плътно пред гърдите, на височината на сърцето. Пръстите на едната ръка залавят пръстите на другата, като брънка от верига. При издишване – опънете ръцете, с напрежение в раменете; при вдишване – отпуснете. Изпълнете 6 пъти. Отпуснете мудрата върху гърдите за почивка. След това разменете ръцете и направете още 6 пъти. След това останете известно време безмълвни. Визуализирайте червения цвят, мозайка, мандала в различни нюанси на червеното. Съсредоточете всичките си сетива в това което виждате известно време. Червеното ще укрепи, загрее и разтвори сърцето ви и ще ви даде куража да сте открити и уверени.
КОЛКО: Веднъж дневно е достатъчно.

Източник: http://bg.convdocs.org/docs/index-96628.html

Снимка: http://www.crystallotus.com/Mudras/1mudra.htm

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *