6 начина на заземяване

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

grounding feet

Случвало ли ви се е да говорите с някого и да ви се е струвало, че те са някъде на друго място? Или може би си спомняте моменти, когато самите вие си строите въздушни кули, докато някой друг ви говори . Усещането     че сте изагубени и без посока или мотивация може да е пряка последица от това, че не сте заземени. Когато човек не е заземен това буквално означава, че душата не е физически свързана с тялото, което води до отсъствието ви в сегашния момент. Това може да причини множество проблеми в живота ви.

Ето някои неща, които правя, за да се заземя и да следвам пътя на на душата си.

1. Докосване до земята.

Усещайте земята с боси крака. Сваляйте обувките си когато е възможно и позволявайте на стъпалата ви да докосват земята. Приклякайте вместо да седите на стол. Избирайте да сте по-близо до земята и се възползвайте от всички ползи от заземяването.

2. Положителни твърдения.

Всяка сутрин, когато се събуждате или докато закусвате, записвайте положителните си мисли в дневник. Това упражнение помага на ума ви да е ясен през целия ден. Така е по-малко вероятно да излезете извън релси и по-вероятно да сте съсредоточени и да постигате целите си.

3. Време за корема.

Опитайте се да спите по корем като бебетата! Има нещо много  заземяващо в това да лежите с лицето надолу. Не използвайте възглавница, за да не нараните врата си. Спете по корем умерено и си слагайте сатенена или копринена превръзка на очите, за да избегнете формирането на бръчки когато спите по корем.

4. Йога/упражнения.

Всички форми на упражнения или на спортуване, при които тялото ви се натоварва, са едни от най-добрите начини за заземяване, които съществуват. Често пъти когато правим усилие да сме по-силни, ние чувстваме болка или усещане в тялото на които искаме да се противопоставим, но болката в тялото съществува, за да ни държи будни и в настоящия миг.

5. Медитация.

Не е необходимо да преминете курс, за да можете да медитирате. Искам от вас само да седите сами по 5 минути на ден в пълна тишина и да сте достатъчно спокойни и тихи, та да чуете вътрешния си глас. Свързвайте се със себе си всеки ден.

6. Кристали/камъни.

Един от най-простите начини за заземяване е да носите камъче или кристал в джоба си! Това е особено полезно за децата.

Синът ми се затрудняваше да помни да не се оплаква. Така че двамата „омагьосахме” един кристал и го помолихме да му помогне да не се оплаква и винаги да се фокусира върху положителното. Той слагаше кристала  в джоба си всеки ден в продължение на една седмица. Всеки път когато му се искаше да се върне към навика си да се оплаква, той докосваше кристала в джоба си и това го подсещаше да е положително настроен.

Кристалът или камъчето трябва да приляга на дланта на ръката ви когато тя е свита в юмрук. Намерете си такъв, който просто е достатъчно голям, за да се усеща тежест от нещо в джоба ви. Можете да вложите смисъл във всеки предмет, който харесвате и да получите същите заземяващи резултати.

Правете едно или всички упражнения за заземяване всеки ден и наблюдавайте как ставате по-осъзнати, по-тук и по-доволни от себе си и от живота си.

Джеси Голдън

Източник:

http://thegoldensecrets.org/2012/11/21/6-ways-to-get-grounded/

Снимка: www.telegraaf.nl

Прочетете още по темата:

Заземяване, ценна част от здравето

Водата: Единственият най-важен елемент за здравето

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *