Научи чужд език, живей по-дълго

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

stacks_image_9

Научете езика на дълголетието

Казват че интернационалният език е любовта — но ако ме питате мен, такова е и уискито. През живота си съм обиколил света и мога да вляза в който и да било бар от Мадагаскар до Монреал и да си поръчам чаша огнена течност с лед.

Ако търсите скрития източник за изключителната ми гениалност, може би той се крие именно в тази ми способност.

Защото, ако искате да поддържате ума си остър като бръснач с минаването на годинките, можете да спрете да играете шах в парка или да изписвате химикалка след химикалка за решаването на кръстословици във вестниците.

И да се захванете да зубрите френския вместо това. Или може би някой по-пичовски език като, ами, всеки друг.

Скорошно изследване от Шотландия доказва, че ако говорите два или повече езика, това не само ще ви помогне да се оправяте безпроблемно в чужбина — но би могло да превърне ума ви в отблъскваща възрастта крепост.

Изследователите изследват 835 шотландци, които говорели по много езици. И въпреки заблуждаващите полички, които те носят, шотландците показали сериозна умствена мощ. Доброволците, участвали в изследването, които говорели поне по два езика се справяли по-добре на психически тестове и дори изглежда поумнявали с възрастта!

Сигурно сте чували бабините дивитинини, че по-възрастните хора не могат да научат чужд език. Пълни глупости. Ако разбирате километричната си купчина медицински документи, вие сте повече от подготвени за всичко, на което ще ви подложи курс по испански за начинаещи.

Така че запретнете ръкави и проверете за университетски курсове в района, в който живеете или дори за езикови видео програми онлайн. С малко практика и отговорност ще сте готови да „лесе ле бон тон руле” (“Laissez les bons temps rouler”) или „да се гмурнете в добрите времена” за нула време.

д-р Уилям Дъглас

Източник:

http://douglassreport.com/2014/06/30/protect-your-brain/

Снимка: mehelpyoutosayi.wordpress.com

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *