Учете децата си че имат достатъчно

Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора

half-full-half-empty

В началото на деветдесетте години на миналия век работех за агенции за временна заетост в Лос Анжелис и те често ме пращаха във филмовите студия. Тъй като нямах много пари, когато отидех в офисите аз решавах, че няма нищо лошо ако си вземех някои дреболии като химикалки, лепящи листчета и други офис консумативи. Казвах си, „Ей, това са огромни компании, а аз съм без пари; никой няма да усети”? Тъжното е, че всъщност убеждавах себе си, че заслужавам да взимам неща, за които не плащах!

Но нещо странно се случваше отново и отново. След няколко седмици на мястото наемаха някой друг и аз оставах отново на улицата, местейки се от една временна работа на друга.

След много болезнени изживявания като това, започнах да се чудя какво по дяволите ставаше. Тогава започнах да изучавам принципите на вселената и бавно започнах да осъзнавам, че мислите създават живота ни. Никога преди това не бях се досещал, че убежденията и навиците ми създаваха живота ми; до онзи момент мислех, че съм жертва и че Бог просто не ме харесва.

Един ден размишлявах за вселената в малкия си апартамент, когато осъзнах нещо смайващо. Осъзнах, че като взимах консумативите аз казвах на вселената: „Нямам”. Навиците ми казваха, „нямам”. И вселената ми отвръщаше, „хубаво, нямаш”.

Още на другия ден телефонът звънна. От агенцията ми предложиха нова длъжност в едно от най-престижните филмови студия. Когато отидох, сякаш по поръчка, новият ми шеф ме заведе в Обетованата земя – склада с офис консумативи! Когато вратата се отвори, аз действително чух пеене на ангели. Шефът ми каза буквално и се заклевам, че не си измислям, „Вземи си каквото ти е необходимо”. Каквото ми е необходимо?! Щеше да ми трябва по-голям брезентова торба!
Но докато стоях там, преглъщайки от вълнение, си спомних какво най-накрая бях осъзнал, че произтича от убеждението, че нямам достатъчно. И си казах, „Ако продължаваш да мислиш, че нямаш, ще продължиш да нямаш. Това ли искаш от живот – живот в недоимък?”

Шефът си тръгна, оставяйки ме пред вратата на рая на канцеларските материали. С треперещи ръце бавно затворих вратата. И нищичко не взех оттам – нито дори кламер.

Скоро след случката започнах за първи път да се питам какво наистина исках да правя с живота си. И осъзнах, че исках да пиша книги и да уча хората как да живеят по-щастливо и богато… макар че нямах представа как за бога щях да ги уча на това.

Пет години по-късно аз открих идеята за магичните въпроси, утвърждаващи увереност, че човек има, а не че няма, и разработих нещо, което впоследствие се превърна в Система на даващите сила навици. Създадох компанията си SuccessClinic.com през 1997 година и днес смирено и почтено работя със собственици на предприятия в повече от 120 страни в семинарите ни на живо, онлайн семинари и организационни програми.

Ако си бях останал със старите навици, произтичащи от „аз нямам”, няма начин да правех това, което правя днес. Ето защо е толкова важно да сте убедени, че имате достатъчно, макар и всичко в живота ви да казва, че не може да е така.

5 начина да научите децата си, че имат достатъчно:

1.    Съзнавайте, че имате много повече, отколкото мислите.

2.    Водете си дневник на благодарността. Всяка сутрин записвайте по 5 неща, за които сте благодарни. Насърчавайте децата си също да имат такъв дневник.

3.    Насърчавайте децата си да си задават въпроси, позволяващи им да насочват мислите си към онова което имат, вместо към онова което нямат.

4.    Забелязвайте когато мислите мисли или казвате неща като, „Не мога да си го позволя” или „Никога няма да имам достатъчно пари”. Премахнете тези негативни фрази от речника си, защото вашите деца ще чуват какво казвате и ще го вярват.

5.    На масата за хранене вечер питайте децата си за какво са най-благодарни в този ден. Това ще ги насърчи да мислят, че имат достатъчно.

Думи на Лао Дзъ: „Внимавайте какво правите; защото действията ви се превръщат в навици. Внимавайте какви са навиците ви; защото те формират характера. Внимавайте какъв е характера ви; защото той се превръща във вашата съдба”.

Ноа Сейнт Джон

 

Източник:

[email protected]

Снимка: consciencianodiaadia.com

 

Ако статията ви харесва, молим ви да я споделите. Някъде някой може да се нуждае именно от тази информация. 

Авторски права и ограничения свързани с тях

zdravivsekiden.com дава право на Потребителите да ползват всички услуги, които са предоставяни в Сайта само за лични нужди с нетърговска цел, при условие, че не се нарушават авторските права на zdravivsekiden.com или на трети лица, свързани пряко или косвено с материалите на Сайта. Не се разрешава материалите на този Сайта да се променят по никакъв начин, нито да бъдат копирани, публично разпространявани или раздавани за каквато и да било обществена или търговска цел. Употребата на публикуваните в този интернет Сайт материали в други сайтове е забранена.

Материалите на този Сайт са под закрилата на закона за Авторското право и сродните му права и всяка непозволена употреба може да бъде нарушение на авторско право, права върху търговски марки или други законови разпоредби.

zdravivsekiden.com си запазва правото да преотстъпва правата за публикуване на материали и всякакви части от информацията на Сайта, на трети лица при допълнително сключен договор, уреждащ правата и задълженията, в писмена форма между zdravivsekiden.com и лицето, публикуващо информацията.

Здрави всеки ден


Харесайте статията ако Ви е била полезна за да достигне до повече хора
loading...

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *